Ο Κυριάκος, η ανάπτυξη, ο Χάρης ο Καστανίδης, η μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ και οι οργισμένοι 60αρηδες

Του Strange Attractor

Δυόμισι χρόνια διακυβέρνησηςτων «αρίστων» του Κυριάκου, κι ακόμη να σηκώσουμε κεφάλι.

Λες και μας έφτυσε κάποιος μοχθηρός θεός… κάποιο αόρατο χέρι που συντονίζει τα του σύμπαντος.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πανδημία, που μονοπωλεί τις ειδήσεις και που εν πάση περιπτώσει είναι παγκόσμια μάστιγα, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα.

Ακρίβεια, εγκληματικότητα, ανεργία, λαθρομετανάστευση, κατάρρευση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων, κερδοσκοπία, και όλα τα άλλα δεινά που μας μαστίζουν ως ευρωπαϊκή χώρα κατοικούμενη από… Αφρικανούς.

Με μια κυβέρνηση που ζει σε δικό της κόσμο, σε virtual reality, και με έναν ανέμελο πρωθυπουργό που μπορεί να γνωρίζει ξένες γλώσσες, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον μέσο Έλληνα τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί (και κυβερνά).

Για να μην αναφερθώ στους υπουργούς, γόνους και μη.

Θα μου πείτε «σάμπως και οι προηγούμενοι καλύτεροι ήσαντε;».

Ασφαλώς και όχι, ίσα ίσα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή απέτυχε ο Ρωχάμης θα χειροκροτούμε τον… Πάσσαρη.

Ότι επειδή οι άλλοι οι κατσαπλιάδες διόριζαν βουλκανιζατερτζήδες ως διοικητές νοσοκομείων, εμείς θα χαιρόμαστε που τώρα διορίζουν ζαχαροπλάστες.

Θα μου πείτε πως ναι, αλλά τώρα έχουμε ανάπτυξη!!!

Το λέει κάθε μέρα κι ο αρμόδιος υπουργός, σε 2-3 κανάλια ταυτόχρονα και ζωντανά!

Μα πως τα καταφέρνει; Κβαντοφυσικό φαινόμενο ο άτιμος… αλλιώς δεν εξηγείται.

Και όντως υπάρχει ανάπτυξη. Τη βλέπουμε παντού.

Όλο μεγάλα έργα είμαστε.

Γεμίσαμε από εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Γεμίσαμε από ουρανοξύστες.

Γεμίσαμε από start up εταιρίες.

Γεμίσαμε κι από… καφέ μπαρ. Οι μισοί νέοι μας δηλώνουν μπαρίστας (και οι άλλοι μισοί ινφλουένσερς).

Μέχρι και το μετρό της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει πανιά, λένε, κάπου κατά το 2030…

Μέχρι και η Aegean δηλώνει σημαντικά κέρδη, οπότε χαλάλι οι απανωτές επιχορηγήσεις της με κρατικό χρήμα.

Μέχρι και ο γιος εκείνου του μεγαλοεργοστασιάρχη από τα Γιάννινα γυρίζει στην πατρίδα επειδή βρήκε δουλειά!

Μέχρι και λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ κατοικοεδρεύουν πλέον στην ερωτική συμπρωτεύουσα, τρώγοντας σουτζουκάκια με τον Περιφερειάρχη, και κάνοντας βόλτες στην παραλία.

Έχω φίλο που πήγε δυο φορές στο Λος Άντζελες, αλλά δεν είδε ούτε τον… Χαϊκάλη, και προχθές έπεσε πάνω στον Σταλόνε σε… πατσατζίδικο στον Εύοσμο!

Τόση γκλαμουριά και τόση ανάπτυξη είχαμε να δούμε από την εποχή του Σημίτη… μπορεί και του Κατσιφάρα.

Και μιας και είπα Κατσιφάρα, θυμήθηκα και το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ των υποψήφιων αρχηγών που προσπαθούν (μάταια θα έλεγα) να νεκραναστήσουν το πτώμα του Πασόκ.

Εκείνου του άλλοτε παντοδύναμου κινήματος, τα περισσότερα στελέχη του οποίου μόλις ζόρισαν τα πράγματα ξέχασαν τη σοσιαλδημοκρατία (χα χα) και θυμήθηκαν πως είναι «ριζοσπάστες» αριστεροί, σπεύδοντας σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι που βουλιάζει να ενταχθούν στον Σύριζα για την προκοπή του τόπου.

Και έμειναν 5-6 να διεκδικούν την αρχηγία ενός κόμματος, που σαν χθες είχε πάρει 44%, πριν βουλιάξει στην ανυποληψία.

Και μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος που το οδήγησε στα βράχια… φρέσκος φρέσκος, έτοιμος να επαναλάβει το «έγκλημα», και με μόνο όπλο του (εκτός από το υψηλό IQ) το επώνυμο που κουβαλάει. Γόνος γαρ…

Ευτυχώς είχε τη διορατικότητα (παλιά καραβάνα βλέπετε) να αποφύγει την έκθεση, διότι εδώ που τα λέμε δεν είναι δα και ρήτορας, ούτε γλωσσοπλάστης. Κάτι σαν τον Ανατολάκη δηλαδή, αλλά στο πιο ήπιο…

Τέλος πάντων, αυτό είναι το σημερινό Πασόκ, ένα απολειφάδι.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση από το ντιμπέιτ, είναι τα όσα διαβάζω σήμερα σε σοβαρά, αλλά και σε μη σοβαρά ΜΜΕ.

Σε «πετσωμένα» και σε «μη πετσωμένα» μέσα.

Ότι τις εντυπώσεις κέρδισε, λένε, ο Χάρης (δια τούτο λέγω) Καστανίδης!!!

Άκου να δεις!

Ναι… είναι αλήθεια. Εν έτει 2021 ανακαλύψαμε τον Καστανίδη, ο οποίος παρεμπιπτόντως εκλέγεται βουλευτής από το μακρινό… 1981!

Δέκα περίπου χρόνια πριν καταρρεύσει η ΕΣΣΔ, γεγονός που για τους περισσότερους σημερινούς ενεργούς πολίτες ανάγεται στην… αρχαία ιστορία!

Ενώ το 1985 ήταν ήδη και υφυπουργός Εσωτερικών.

40 χρόνια μετά, κι αφού διέγραψε μια πλήρη πολιτική πορεία, έχοντας διατελέσει υπουργός ουκ ολίγες φορές, κι έχοντας διαγραφεί από το Πασόκ μια φορά, έρχεται σήμερα, και με τον πλούσιο και μεστό πολιτικό του λόγο (χα χα) θέλει να μας σώσει, ως πηδαλιούχος της σκιάς του κόμματος που υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες.

Και άντε αυτός τη δουλειά του κάνει. Αυτό ξέρει μια ζωή, αυτό πουλάει.

Μα είναι όμως δυνατόν να γράφονται διθύραμβοι για τη χθεσινή του εμφάνιση;

Πάμε καλά;

Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο σχέδιο κι εδώ, σαν το άλλο που εξυφαίνουν όχι και τόσο κρυφίως οι «κυριακίστας», και που θέλει χιλιάδες από δαύτους να σπεύδουν εν χορώ να ψηφίσουν Λοβέρδο στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Για να συγκυβερνήσουν με δεκανίκι το «λοβέρδειο» Πασόκ.

Τώρα, ποιους θα βόλευε μια αρχηγία Καστανίδη στο νέο Πασόκ δεν μπορώ να το φανταστώ.

Εκτός κι αν κάποιοι αρέσκονται να ακούν (για δικούς τους διαστροφικούς λόγους) το απόλυτο τίποτα, όπως εκφράζεται μέσα από την ξύλινη γλώσσα την οποία επί δεκαετίες χειρίζεται άριστα, και διακονεί με επιτυχία απεραντολογώντας ο συγκεκριμένος πολιτικάντης.

Τι να πω; Άβυσσος η ψυχή των δημοσιογράφων-opinion makers μας.

Εν τω μεταξύ η πανδημία θεριεύει με τη νέα μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ να απειλεί να πραγματοποιήσει την προφητεία του Δρος Σύψα (που χάθηκε αυτός;) πως θα πεθάνουμε όλοι. Εμβολιασμένοι και μη θα πρόσθετα.

Μια μετάλλαξη που προέκυψε από την υποσαχάρια Αφρική, εκεί που όπου μόλις το 6% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

Μια μεγάλη αμέλεια του πλούσιου αναπτυγμένου κόσμου, που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει εμβόλια για τη φτωχή αυτή ήπειρο.

Το συμπέρασμα; Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ανεξαιρέτως ασφαλείς. Πλούσιοι και φτωχοί, Αμερικάνοι, Σουηδοί, Ελβετοί και… Σουδανοί.

Με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Gordon Brown να μας λέει πως ήρθε η ώρα της εκδίκησης, την οποία θα πληρώσουμε ακριβά επειδή δεν φροντίσαμε εγκαίρως να στείλουμε εμβόλια και στις φτωχές χώρες, κατηγορώντας τον ΠΟΥ και τους ηγέτες των G20 ότι «μονοπώλησαν» τα εμβόλια.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, ο ΠΟΥ έχει εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού στις αναπτυσσόμενες χώρες ονόματι COVAX, με αποστολή 1-2 δισεκατομμυρίων δόσεων σε αυτές προκειμένου να προληφθεί μια νέα μετάλλαξη εν μέσω της ανεξέλεγκτης μεταδοτικότητας του φονικού ιού στην ανεμβολίαστη εν πολλοίς «μαύρη ήπειρο».

Όμως τα νούμερα είναι μικρά, αφού αφορούν σε περίπου 4 εκατομμύρια δόσεις την ημέρα, όταν η Αφρική χρειάζεται 25 εκατομμύρια δόσεις ημερησίως ως ελάχιστο αριθμό προκειμένου να μπει ένα σχετικό φρένο στον κορονοϊό.

Ποιος ξέρει, ίσως αναλάβει πρωτοβουλίες ο δικός μας πρωθυπουργός, που είναι και κοσμοπολίτης εκτός από σμιλεμένος, και στείλει εκεί κάτω κανέναν Νικ Χαρντ (ως άλλον Τέρενς Κουίκ) επικεφαλής κάποιου κλιμακίου ειδικών λοιμωξιολόγων (και αστυνομικών) για να βάλει μια τάξη στην «αραπιά»…

Εκτός κι αν ισχύει αυτό που μου έλεγε πρόσφατα ο φίλος μου ο Μήτσος… ότι δεν χρειάζονται αποστολές εκεί κάτω αφού η μισή Μποτσουάνα είναι ήδη στην Ευρώπη, και η άλλη μισή στην μπανανία μας, και όπου να ‘ναι ενσωματώνεται.

Προς το παρόν οι δικοί μας Αφρικανοί λιάζονται (γεια σου Κυρά Τασία με τα ωραία σου), μέχρι να αφομοιωθούν πλήρως στους δικούς μας ρυθμούς, και στη δική μας κοινωνία.

Ήδη προχθές είδα συμπαθή Σομαλό στην Τσιμισκή να φοράει τ-σερτ με τη φάτσα του Κυριάκου, και να τραγουδάει «χακούνα ματάτα» φωνάζοντας παράλληλα «ΚΕΡΔΑΜΕ» σε άπταιστα νεοελληνικά.

Αυτό θα πει αφομοίωση…

Αυτό θα πει ανάπτυξη.

Τέλος, η επιβολή προστίμου στους 60αρηδες εφόσον δεν εμβολιαστούν, με ξεπερνάει και την αφήνω ασχολίαστη.

Ωστόσο απορώ, ούτε ένας... άριστος δεν βρέθηκε να πει στον Κυριάκο ότι είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι του και ενδέχεται να τον... μαυρίσουν;

520.000 είναι. Τη στιγμή που η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 470.561 ψήφοι.

Κομπιουτεράκι δεν έχουν στο Μαξίμου;

Νισάφι!!!

Κι όλα αυτά, επειδή ο Κυριάκος αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ για να κονομάνε οι ολιγάρχες του χώρου.

Για να μην πούμε για το ακατάπαυστο χάος που επικρατεί σε ΜΜΜ, σχολεία και χώρους εργασίας.

Ή για την ανεξέλεγκτη διασπορά από τους εμβολιασμένους, η οποία λέει θα ελεγχθεί με δυο self tests (όσοι δεν το αντιλήφθηκαν, η «πανδημία των ανεμβολίαστων» κατέρρευσε με πάταγο).

Κοίτα να δεις, που εκτός από τον ΓΑΠ, μπορεί να αναστήσει και τον Τσίπρα!!!

 

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-kuriakos-i-anaptuksi-o-xaris-o-kastanidis-i-metallaksi-omikron-kai-oi-orgismenoi-60arides/2.154901