Δευτέρα, Νοεμβρίου 1

Η Μενεγάκη πριν γίνει… Ελένη!

Αναμφισβήτητα η Ελένη Μενεγάκη είναι το πιο γνωστό, το πιο αναγνωρίσιμο, το πιο διάσημο και το πιο όμορφο πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης. Είναι σαν κουφέτο. Της το λέω συνέχεια όποτε βρεθούμε είτε τυχαία ή καλεσμένος στην εκπομπή της. Πέρα όμως από την βιτρίνα, η Ελένη έχει ρίξει πολύ και σκληρή δουλειά για να γίνει Μενεγάκη.

Αναμφισβήτητα η Ελένη Μενεγάκη είναι το πιο γνωστό, το πιο αναγνωρίσιμο, το πιο διάσημο και το πιο όμορφο πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης. Είναι σαν κουφέτο. Της το λέω συνέχεια όποτε βρεθούμε τυχαία

ή καλεσμένος στην εκπομπή της. Πέρα όμως από την βιτρίνα, η Μενεγάκη έχει ρίξει πολύ και σκληρή δουλειά για να γίνει… η Ελένη!!!

Η γυναίκα αυτή είναι εργατική, είναι έξυπνη, έχει άποψη και την στηρίζει, ξέρει τι θέλει, ξέρει πως να το αποκτήσει και πως να το κρατήσει. Έχει γνώμη και πιστεύει σε πράγματα που κατά καιρούς δεν διστάζει να τα πει. Όλα αυτά την έχουν κάνει να είναι αγαπητή, να είναι αστεία, να είναι – όχι η Μενεγάκη- αλλά η Ελενίτσα – η φίλη κάθε τηλεθεάτριας. 

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Οι άλλες έχουν κάνει την ζωή και την καριέρα τους φύλο και φτερό. Η Ελένη παρ’ όλο που είναι χρόνια στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, δεν αφήνει να της σκαλίζουν το παρελθόν. Ιδρώνεις να βρεις φωτογραφίες ή πληροφορίες από τα παλιά. Η Ελένη είναι μια γυναίκα του σήμερα και του αύριο. Και επιπλέον αισθάνομαι ότι έχει καθίσει και έχει χαράξει ακριβώς το πλάνο της ζωής και της καριέρας της. Νο 1 “βοηθός” στην ζωή της η μητέρα της. Νο 1 “βοηθός” στην δουλειά της η Ελένη Γελαλή.

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1969 (Σκορπιός), και ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι που σκόρπισε χαμόγελα στους γύρω της. Τα παιδικά της χρόνια η μικρή Ελένη τα πέρασε στη Νίκαια – μια λαϊκή συνοικία του Πειραιά – μαζί με τη μαμά της, αφού έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 2,5 ετών. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που τη σημάδεψε και “έδεσε” μάνα και κόρη πολύ περισσότερο. Ακόμα και σήμερα η μαμά αποτελεί τον φύλακα-άγγελό της. Σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις της είχε πει: «Είμαι ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του δυόμισι χρόνων και μεγάλωσε μόνο με τη μάνα του – ο αδελφός μου γεννήθηκε όταν εγώ ήμουν 16, ολόκληρη γυναίκα πια. Μέχρι σήμερα δεν έζησα ποτέ την οικογένεια, όπως τη βλέπαμε στα σίριαλ στην τηλεόραση, στους Γουόλτονς ή στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι (μια οικογένεια με παππούδες, γιαγιάδες και πολλά αδέλφια). Αυτά έβλεπα, μου άρεσαν και τα ζήλευα. Κακά τα ψέματα, είναι αλλιώτικη η αγάπη και η στήριξη που νιώθεις μεγαλώνοντας σε μια πολυμελή οικογένεια. Νιώθεις πως υπάρχουν ένας, δύο, πέντε άνθρωποι που είναι εκεί για σένα, που σε αγαπούν χωρίς όρους και θα σε αγαπούν ό,τι κι αν συμβεί. Αυτό ήθελα και να το ζήσω ως μάνα, αλλά και να το προσφέρω στα παιδιά μου».

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Στη συνέχεια μετακόμισε στον Κολωνό. Ήταν μάλιστα συμμαθήτρια στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Κολωνού με τον Γιώργο Λιάγκα. Ήταν η ωραιότερη (από τότε) της τάξης, αλλά για τα μαθήματα της δεν έδινε καμία σημασία. Το σχολείο δεν ήταν το φόρτε της και υπάρχουν μάλιστα κάποιοι που λένε ότι ουδέποτε τέλειωσε το Λύκειο. Η μαμά ξαναπαντρεύτηκε και όταν η Ελένη ήταν στα 16, απέκτησε τον αδελφό της, τον Θοδωρή Μισσόκαλο, που του έχει τρελή αδυναμία. Η Ελένη εν τω μεταξύ, είχε ξεκινήσει να δουλεύει σαν μοντέλο με το πρακτορείο του Νίκου Κουντουρά, μαζί με άλλα κορίτσια (σήμερα 50αρες και βάλε) που την θυμούνται πολύ καλά.

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Την 5αετία ΄90 – ΄95 η Ελένη έβγαινε με πολλούς, αλλά κανείς δεν της ήταν αρκετός. Αριστερά ο γιατρός Δημήτρης Βήχος, στην μέση όταν παντρεύτηκε τον Σταύρο Γαρδέρη, επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα με νυφικά στον Κολωνό. Δεξιά ο μουσικός Χάρης Καλούδης, με τον οποίο επί 4 χρόνια συζούσε. (Ο Χάρης Καλούδης πέθανε ξαφνικά από Καρδιακό επεισόδιο το 2015).

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Την ίδια περίοδο μπήκε για τα καλά και η τηλεόραση στην ζωή της. Παράλληλα με το modeling το πρακτορείο της την έστελνε να κάνει και κάποιες εμφανίσεις σε μερικά σήριαλ (Κοκτέιλ, Τα Μπακούρια, Αχ Ελένη, Πάτερ ημών κ.α.) και το 1992 ήρθε και η Mega Banca με τον Γιώργο Πολυχρονίου. Η Ελένη καστανή με σγουρά μαλλιά. Η ίδια είχε πει σε μια της συνέντευξη: “Ξεκίνησα κάνοντας μόντελινγκ, ενώ πήγαινα σχολείο. Δούλευα στον Νίκο Κουντουρά. Το 1990 με στείλανε από το γραφείο σε ένα κάστινγκ στο «Mega Channel». Εκεί με διαλέξανε για την εκπομπή «Πρωινό cocktail». Μετά βρέθηκα στη Mega Banca.”

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

1992 “Τα Μπακούρια”. Σήριαλ “προχώ” για την εποχή του σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη και σενάριο Ηλία Ψινάκη. Η Ελένη έπαιξε σε ένα επεισόδιο guest. Με το κόκκινο είναι ο Τόνυ Δημητρίου, και δίπλα του, ποιος νομίζετε; ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Το 1995 την επέλεξε ο Antenna για το πρωϊνό του. Ρούλα τέλος, ζήτω η Ελένη. Από καστανή και σγουρομάλλα, γίνεται κατάξανθη και με ίσιο μαλλί, κάτι σαν Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το ξεκίνημα της ήταν λίγο αμήχανο, αλλά πολύ γρήγορα η Ελένη βρήκε τους ρυθμούς της και κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία της τόσο στους τηλεθεατές, όσο και στο κανάλι του Αμαρουσίου. Κατάλαβε τον σημαντικότατο ρόλο που της ανέθεσε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού- που όπως λένε οι κουτσομπόλες για μια περίοδο είχαν και ερωτική σχέση. Τα μπλε μάτια, το πανέμορφο προσωπάκι κι η τσαχπινιά είναι η συνταγή της απόλυτης επιτυχίας, σε σύγκριση με τα μέχρι τότε παρωχημένα δεδομένα στα πρωινά τηλεοπτικά δρώμενα. Η πρώτη χρονιά δεν είναι καθόλου εύκολη για την Ελένη. Τα ποσοστά τηλεθέασης δεν είναι τα αναμενόμενα. Ωστόσο, ο κ. Κυριακού στηρίζει με νύχια και με δόντια την Ελένη πάνω στην οποία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σταθμού, δημιουργώντας από το «πουθενά» μια τηλεοπτική περσόνα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μεγάλες τηλεοπτικές σταρ της Αμερικής. Και ήρθε και η παρουσίαση των Καλλιστείων, και μερικά ακόμα σήριαλ (“Πάτερ ημών”, “Καραμπόλα”, “Νταντά για όλες τις δουλειές” κ.α.)

Όλοι δούλευαν για το καινούργιο κορίτσι του Μίνωα Κυριακού. Ο Όμιλος ΑΝΤ1, έπεσε με τα μούτρα για να την φτιάξει. Και τα κατάφεραν. Τα πρώτα χρόνια του «Πρωινού Καφέ», με την Ελένη να χτυπάει 50% τηλεθέαση και τις διαφημιστικές εταιρείες να δίνουν εκατομμύρια δραχμές για να παίξει το δικό τους προϊόν στη ζώνη της, η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και πού έχει φτάσει η φήμη της. Στη δημοσιογραφική ομάδα βρίσκονται η Ζήνα Κουτσελίνη, η Ελένη Γελαλή, ο Άρης Νικολαΐδης, ο Νίκος Τιλκερίδης, η Δήμητρα Δάρδα, ο Νίκος Νικόλιζας, η Ρένα Μανιού, ο Άγγελος Φώσκολος. Τα μηνύματα για την Ελένη από τον κόσμο μόνο αποκαρδιωτικά δεν είναι. Γυναίκες, κυρίως από την επαρχία, παραληρούν για εκείνη. Άλλες κάνουν τάματα για να την έχει ο Θεός καλά και να προσφέρει γέλιο και διασκέδαση. 

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Με τον Κώστα Καρρά και δεξιά με τον Γιώργο Πολυχρονίου

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Μέχρι και η Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή, σηκώθηκε σχεδόν κατάκοιτη, έκανε κουράγιο, ντύθηκε με καλό φόρεμα, βάφτηκε και βγήκε σε κάμερα της εκπομπής για να μη χαλάσει το χατίρι του φίλου της Μίνωα Κυριακού. Σπάνια εμφάνιση της μεγάλης μας ηθοποιού, που φυσικά την επιτυχία την “χρεώθηκε” η Ελένη.

Αυτό ήταν!!! Η Μενεγάκη μπήκε στο σπίτι μέχρι και του τελευταίου Έλληνα, στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας και έγινε κομμάτι κάθε ελληνικής οικογένειας και έγινε… η Ελένη μας.

“Ναι βρε αγάπη μου, αλλά η Μενεγάκη δεν είναι μόνο αυτά. Η Μενεγάκη είναι διαόλου κάλτσα. Είναι “έγκλημα” και εκδικιτικός άνθρωπος”, μου λέει μια πρώη συνεργάτης της. Έχουμε και συνέχεια λοιπόν…

Τέλος του Α΄ μέρους

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

Κι΄ άλλα άρθρα για την Ελένη

Η Ελένη Μενεγάκη στο new millennium (Μέρος Β΄) https://bit.ly/2WhlHOR

Γιάννης Λάτσιος χωρίς γυναίκα, αλλά με παιδιά: https://bit.ly/368rNFD

Ελένη Μενεγάκη: 1000 τετραγωνικά σπίτι https://bit.ly/2WemMHg

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ, ELENI MENEGAKI, TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, ΣΤΑΡ, nikosonline.gr

—————————————-

https://www.nikosonline.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%ba%ce%b7/

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

    Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .