Δευτέρα, Νοεμβρίου 8

Ποιο αυτοκίνητο έχει αποθέματα αίματος και εκτοξευτήρα χειροβομβίδων;

Ποιο αυτοκίνητο έχει αποθέματα αίματος και εκτοξευτήρα χειροβομβίδων;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Υπάρχει ένα και μοναδικό αυτοκίνητο στον πλανήτη το οποίο έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους, έχοντας από αποθέματα αίματος, μέχρι και εκτοξευτήρα δακρυγόνων και χειροβομβίδων.

Ονομάζεται «το Κτήνος», και όχι άδικα!
Ο λόγος για το αυτοκίνητο του προέδρου των Η.Π.Α. το οποίο πραγματικά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο νόμιμο όχημα. Αρχικά να αναφέρουμε πως το Beast έχει δημιουργήσει η αμερικάνικη εταιρία Cadillac, έχοντας ως βάση το Escala, με καρδιά έναν 5λιτρο diesel κινητήρα, ο οποίος χρειάζεται 15 δευτ. για την επιτάχυνση 0-100. Γιατί τόσο πολύ; Γιατί ζυγίζει 7.5 τόνους και εκπέμπει  2.5kg.CO2/χλμ καυσαέρια.Για την μεταφορά του ανά τον κόσμο χρησιμοποιείται ειδικό αεροσκάφος C-17 και μαζί του μεταφέρεται μία ακόμη λιμουζίνα (η οποία λειτουργεί ως όχημα μπλοκαρίσματος επικοινωνιών) και ένα βαριά θωρακισμένο όχημα το οποίο είναι συνδεδεμένο με στρατιωτικό δορυφόρο.

Πόσο θωρακισμένο είναι;
Σύμφωνα με τα αμερικάνικα sites, το πλαίσιο του αυτοκινήτου έχει θωράκιση πάχους 20 εκατοστών, ενώ τα παράθυρα (τα οποία δεν κατεβαίνουν εκτός από του οδηγού), είναι αλεξίσφαιρα πάχους 12 εκατοστών. Τα λάστιχα είναι run flat και ενισχυμένα, με Kevlar ώστε να μην τρυπάνε σχεδόν με κανέναν τρόπο, ενώ το ντεπόζιτο περιβάλλεται από ειδικό αφρό που δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ανατιναχθεί.Με αποθέματα αίματος και εκτοξευτήρα χειροβομβίδων
Η καμπίνα των επιβατών είναι σφραγισμένη έναντι χημικής επίθεσης και έχει τη δική της παροχή οξυγόνου για την ασφάλεια των επιβατών, καθώς και δορυφορικές τηλεφωνικές συνδέσεις με το Πεντάγωνο και το γραφείο του Αντιπροέδρου. Στο πορτμπαγκάζ φυλάσσονται μπουκάλες αίματος ομάδας συμβατής με του Προέδρου, δίπλα στα κυνηγετικά όπλα και τα δακρυγόνα που φέρει επίσης το αυτοκίνητο. Κορυφαία άμυνα αποτελεί ο εκτοξευτήρας χειροβομβίδων, ενώ ο οδηγός είναι ειδικά εκπαιδευμένος από την μυστική υπηρεσία των Η.Π.Α.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε πώς ο Biden επέλεξε το συγκεκριμένο όχημα μαζί με μία αυτοκινητοπομπή 20 οχημάτων, για να παρευρεθεί στο συμβούλιο σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την μείωση των ρύπων…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .