Τρίτη, Νοεμβρίου 23

ΝΑΙ στη Συμμετοχική Δημοκρατία ως πυξίδα του Μεγάλου Πατριωτικού Κινήματος που ορθώνεται . ΝΑΙ στα Δημοψηφίσματα

unnamed

Τα  τακτικά δημοψηφίσματα για διάφορα ζητήματα είναι πλέον αναπόφευκτα και συνιστούν την καθοριστική ένδειξη στο κατά πόσον το εκάστοτε πολιτικό  σύστημα σέβεται το λαό ή τον χρησιμοποιεί.
Είναι η ύστατη ΑΜΥΝΑ της Δημοκρατίας . Εφεξής , είναι προσβολή στη δημοκρατία , κυβέρνηση κατά την θητεία της ,να μην επιτρέπει τουλάχιστον ΕΝΑ δημοψήφισμα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν .

Ένας νέος τύπος δημοκρατίας γεννήθηκε συνεπώς στην κοιτίδα της , την Ελλάδα . Μόνο εκεί θα μπορούσε .Ένας τύπος που δίνει έμφαση στην ευρεία και ΑΜΕΣΗ εμπλοκή των πολιτών στην διεύθυνση και διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων, μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει η σημερινή τεχνολογία αλλά το σημαντικότερο , μέσω δημόσιων προσώπων που έχουν δώσει διαπιστευτήρια Αληθινού Πατριωτισμού . ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

Η ετυμολογία της κοινής γνώμης πλέον θα πρέπει να  εισάγει στο κοινοβουλευτικό σύστημα, κάποια χαρακτηριστικά άμεσης δημοκρατίας, ώστε να διευρύνει το πλήθος των ανθρώπων που έχουν επιρροή  στις πολιτικές διεργασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και να εμβαθύνει αυτή την πρόσβαση . Σε κάθε περίπτωση αυτή η παρέμβαση δεν είναι τίποτα άλλο από την κοινή συνισταμένη της κοινής γνώμης , απαλλαγμένη από την επίδραση των τεχνικών χειραγώγησης .

ΜΑΚΡΥΑ λοιπόν, από όλους αυτούς που απευθύνονται σε εσάς (το κοινό) …

-σαν να είστε μωρά παιδιά

-που απευθύνονται στο συναίσθημά σας με τρόπο που  βραχυκυκλώνει την ορθολογιστική σας ανάλυση και επομένως την κριτική σας αντίληψη

– που σας κρατούν σε άγνοια και ανοησία

– που σας ενθαρρύνουν στην μετριότητα

– που σας δημιουργούν ΕΝΟΧΕΣ

– που σας εκτονώνουν με ελεγχόμενη διασκέδαση

– που δημιουργούν από το πουθενά προβλήματα για να εμφανιστούν ως λύτες

– που υποβαθμίζουν την αβεβαιότητα και την «ευελιξία» και συσκοτίζουν τις οπτικές σας στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα ( συνήθως κρύβουν τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας )

– που αναβάλλουν κρίσιμες για σας αποφάσεις ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία» τακτική.

– που σας δίνουν επιλογές που όλες , οδηγούν εκεί που θέλουν

-ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ , να κάνουν ό,τι θέλουν τάχα με την άδειά σας αλλά , και ταυτόχρονα να έχουν εξασφαλισμένη την ψήφο σας

Μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .