Πέμπτη, Νοεμβρίου 25

Ψιλά γράμματα


«Το 75% του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει να πεθάνει, άρα δεν υπάρχει το επιχείρημα της προστασίας της δημόσιας υγείας». Τα παραπάνω ακούστηκαν χτες από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και συμπυκνώνουν μέσα σε λίγες λέξεις την πολιτική της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί το εμβόλιο ως άλλοθι για να ξεκόψει κάθε συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος Υγείας και για ουσιαστικά μέτρα αποτροπής της διάδοσης. 

Οπως εξηγεί μάλιστα ο υπουργός, τα rapid test δεν πρέπει να είναι δωρεάν για όλους, αφού «υπάρχει το δωρεάν εμβόλιο». Είναι η γνωστή δηλητηριώδης λογική ότι έχουμε «πανδημία ανεμβολίαστων». Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι όσο σέρνεται ο ιός αφορά τους πάντες; Οτι αν και πολύτιμο εφόδιο, το εμβόλιο από μόνο του δεν φτάνει για να προστατέψει ουσιαστικά τον πληθυσμό, πόσο μάλλον όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ανεπαρκέστατο; 

Τι κι αν έχει αποδειχθεί ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα μετά από κάθε προσπάθεια να «κρεμαστεί» η διαχείρισή της αποκλειστικά σε ένα μέτρο, με κριτήριο πάντα το «κόστος - όφελος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, είτε πρόκειται για τη μάσκα είτε για την «αυτοδιάγνωση» είτε για τα εμβόλια; 

Κι αυτό επειδή δεν συνδυάζονται τα εμβόλια με αποφασιστική θωράκιση νοσοκομείων και ΠΦΥ, με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία κ.α. Δηλαδή με όλα αυτά που δεν «χωράνε» στη στρατηγική κυβερνήσεων - κεφαλαίου για την Υγεία. Πρόκειται για τα ...«ψιλά γράμματα» σε μια πολιτική που «όλα τα σφάζει - όλα τα μαχαιρώνει» στο όνομα του κέρδους.

Πηγή:rizospastis.gr



Η Σφήκα: Επιλογές

 https://sioualtec.blogspot.com/2021/11/blog-post_86.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .