Αθ. Εξαδάκτυλος: Πως εξηγείται η αύξηση εμβολιασμών - Είναι εφικτή η ανοσία της αγέλης;


Την δική του εξήγηση πίσω από την αύξηση των εμβολιασμών αλλά και τα δεδομένα που ισχύουν πλέον για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εκτίμησε, οι ανεμβολίαστοι που προχώρησαν στον εμβολιασμό τους τις τελευταίες ημέρες, δεν παρακινήθηκαν από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αλλά από την "καθημερινή παρουσία των θανάτων δίπλα τους". "Είναι πικρό να το λέμε, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε και να απαντάμε στους λογικούς φόβους και απορίες που έχουν για να πράξουν το αναγκαίο για την προστασία τους", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην ανοσία της αγέλης, ο ιατρός συμφώνησε πως κάποια στιγμή τα κρούσματα κορονοϊού θα αφορούν "συναχωμένους", ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα υπό συγκεκριμένους όρους: "Δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες. Πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι όλοι μαζί την ίδια στιγμή" ανέφερε, ενώ είπε ότι βρισκόμαστε σε μια φάση που θα πρέπει να ανανεώνεται και η άμυνα των ήδη εμβολιασμένων, με την τρίτη δόση.

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους, δήλωσε πως φοβάται ότι θα τους πείσει "η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος" εξηγώντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει η γλώσσα που χρησιμοποιείται να είναι ωμή για να γίνει κατανοητή.

Επίσης για τις περιπτώσεις υγειονομικών και γιατρών που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τόνισε ότι τα πειθαρχικά όργανα του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. "Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος", πρόσθεσε.

 https://www.capital.gr/epikairotita/3595741/ath-exadaktulos-pos-exigeitai-i-auxisi-emboliasmon-einai-efikti-i-anosia-tis-agelis