Τετάρτη, Νοεμβρίου 3

Νέα μέτρα – Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, εκκλησίες – Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι


Νέα μέτρα – Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, εκκλησίες – Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι

Χωρίς test οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν ούτε να δουλέψουν, ούτε να συνεργαστούν με το Δημόσιο, ούτε να ψωνίσουν, ούτε να διασκεδάσουν Στενό μαρκάρισμα στους ανεμβολίαστους πολίτες επιχειρεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το τέταρτο πανδημικό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα.

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων, χθες με τις 6.700 νέες μολύνσεις, τους 434 διασωληνωμένους και τους 59 θανάτους, σήμαναν συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, που βλέπουν τα νοσοκομεία να γεμίζουν ξανά και τους γιατρούς να βρίσκονται στα όρια των των αντοχών τους.

Τα νέα μέτρα βασίζονται στην αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR test και στην αυστηροποίηση των ελέγχων σχετικά με την επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών και την τήρηση των μέτρων.

Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού υποχρεώνονται να κάνουν τεστ (μοριακό ή rapid) για μπουν σε καταστήματα, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στην εργασία τους, όπου τα απαιτούμενα τεστ αυξάνονται σε δυο την εβδομάδα, από ένα που ήταν ως τώρα.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, όπου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται κανονικά χωρίς την επίδειξη τεστ από εργαστήριο.

Lockdown για τους ανεμβολίαστους από το Σάββατο

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (06/11) είναι:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών(εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Επίσης θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα.
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες
  •  .ot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .