Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2011, η Turia Pitt έζησε τη χειρότερη μέρα της ζωής της που λίγο έλειψε να γίνει και η τελευταία της. Ενώ έτρεχε σε έναν μαραθώνιο, παγιδεύτηκε στη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε επαρχία της Αυστραλίας, από όπου ανασύρθηκε μισοπεθαμένη.

«Θυμάμαι τον καυτό ήλιο να καίει ακόμα περισσότερο το ήδη καμένο δέρμα μου. Θυμάμαι να κάθομαι κατά λάθος πάνω σε μια μυρμηγκοφωλιά και να κοιτάω, μπερδεμένη, τα μυρμήγκια να σκαρφαλώνουν στα πόδια μου. Θυμάμαι να προσπαθώ να πιω νερό και να το φτύνω γιατί ένιωθα λες και έβραζε μέσα στο στόμα μου. Θυμάμαι κομματάκια από το δέρμα μου κολλημένα στους βράχους», γράφει σήμερα η γυναίκα σε μια ανάρτησή της στο Instagram και συνεχίζει: «Θυμάμαι να σκέφτομαι τον Michael, τον δικό μου Michael. Θυμάμαι να λέω στον εαυτό μου: Σκέψου τη ζεστασιά στο πρόσωπό του, τη γλυκιά φωνή του, τη χρυσή επιδερμίδα του. Συνέχισε να σκέφτεσαι τον Michael».

«Θυμάμαι να προσπαθώ να πιω νερό και να το φτύνω γιατί ένιωθα λες και έβραζε μέσα στο στόμα μου. Θυμάμαι κομματάκια από το δέρμα μου κολλημένα στους βράχους»

Πέρασαν ώρες μέχρι τον εντοπισμό της, από ένα ελικόπτερο, που την οδήγησε στη σωτηρία. Η διάγνωση, μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, ήταν σοβαρά εγκαύματα στο 65% του σώματός της: «Έχασα επτά δάχτυλα, υποβλήθηκα σε πάνω από 200 χειρουργεία και πέρασα δύο φοβερά χρόνια αποκατάστασης. Επιβίωσα, ενάντια στα προγνωστικά, έχτισα ξανά τη ζωή μου και ανέτρεψα κάθε πρόβλεψη». Αναγκάστηκε για δύο χρόνια να φοράει μια σφιχτή μάσκα, που θα συνέβαλε στην ανάρρωσή της.

Μπορεί η Turia Pitt να μην υπέστη επίθεση με βιτριόλι, αλλά έγινε υπόδειγμα δύναμης, καθώς όπως και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Στη δεκαετία που μεσολάβησε, έγραψε τρία βιβλία που έγιναν μπεστ σέλερ και παρέθεσε διαδικτυακά σεμινάρια εμψύχωσης σε πάνω από 40.000 ανθρώπους. Συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman World Championships, γύρισε τη Γαλλική Πολυνησία με σκάφος, δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα (www.turiapitt.com) και μια εταιρεία για την οποία σήμερα δηλώνει περήφανη.

Έχτισε επίσης την προσωπική ζωή της: Ο σύντροφός της όχι μόνο αρνήθηκε να την εγκαταλείψει μετά το ατύχημά της, αλλά παραιτήθηκε από τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στη φροντίδα της. Το 2015 τής έκανε πρόταση γάμου και δεν σταμάτησε ποτέ να της λέει: «Είσαι όμορφη». Παντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα και δημιούργησαν οικογένεια. «Σήμερα σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι που μοιράζομαι το κρεβάτι μου με αυτόν τον όμορφο και καλό άντρα» λέει η Turia και συμπληρώνει: «Κάθε μέρα που ξυπνάω πλάι του είναι μια καλή μέρα».

Παρακολουθήστε την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο:

frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>