Κυριακή, Νοεμβρίου 14

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΑΡΑ ΣΟΥ....ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ...

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σώσε μας!

mo

ΟΚ, είναι γενικά γνωστό πως η μουσική καμιά φορά, μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες. Το κατάλληλο κομμάτι, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη ένταση, μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα.

Πώς θα σας φαινόταν όμως, αν σας λέγαμε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι, το οποίο έχει σημαντικές και επιστημονικά αποδεδειγμένες ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες, ανεξάρτητα από τη στιγμή ή/και την ένταση στην οποία το ακούμε;

Ε λοιπόν ναι, υπάρχει τέτοιο κομμάτι και είναι η «Σονάτα 448 για Δύο Πιάνα» του πρώτου ροκ σταρ της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει το περίφημο Mozart Effect σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Επιληψίας. Έρευνες έδειξαν πως ακούγοντας το κομμάτι βελτιώνονται οι δεξιότητες χωρικής συλλογιστικής μας (ως χωρικό συλλογισμό ορίζουμε την διαδικασία με τη βοήθεια της οποίας σχηματίζουμε ιδέες για τις ιδιότητες και σχέσεις στο χώρο, τις αναπαριστούμε με πραγματικές και νοερές εικόνες και τέλος τις διαχειριζόμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων.) Επίσης, ακούγοντας το κομμάτι μειώνονται οι επιληπτικές κρίσεις των ασθενών.

Για πάμε λίγο:

.netwix.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .