Πέμπτη, Νοεμβρίου 18

Πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο με τρίτη δόση, ενώ είναι ανεμβολίαστοι όλοι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ...τρελές καταστάσεις από την κυβέρνηση

Ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών ανεμβολίαστοι, και ζητούν να εμβολιαστούν οι μαθητές

Μητσοτακης τριτη δοση 12.10.2021

Ζήτημα ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ανακοίνωση της σύνδεσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

Ο λόγος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανοσίας του πληθυσμού, κάτι που πλέον, μετά την πάροδο των έξι μηνών, φαίνεται πως ατονεί, δημιουργώντας εκ νέου κίνδυνο σοβαρής νόσησης ακόμα και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν πραγματοποιήσει τις δύο δόσεις. 

Ο Πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει κατά το σημερινό του διάγγελμα στην ανακοίνωση αυτή, είναι κάτι όμως που έχει αποφασισθεί και προετοιμάζεται ώστε σε λίγες μέρες να μπορέσει να λάβει επίσημη μορφή. Η πρόταση αυτή έχει πέσει στο τραπέζι όλων των ευρωπαϊκών χωρών, απασχόλησε μάλιστα πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. προκειμένου  να ληφθεί μια κεντρική απόφαση, η ολιγωρία όμως της Ευρώπης αναγκάζει την Ελλάδα, όπως φαίνεται να προχωρήσει μόνη της. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Όλα τα επιστημονικά στοιχεία αυτήν τη στιγμή δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολιασμού δεν είναι απλώς αναμνηστική, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Με το πέρας του εξαμήνου η ανοσία υποχωρεί και η τρίτη δόση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση του τείχους ανοσίας σε βάθος χρόνου, καθώς διαφορετικά από τις αρχές του χρόνου και μετά (περίοδος που για το μεγαλύτερο μέρος των εμβολιασθέντων παρέρχεται το εξάμηνο), εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμένων σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται. Ο πρωθυπουργός έχει δόση μεγάλη έμφαση στο θέμα, ενώ εμφανίστηκε θετικός να συζητήσει την πρόταση του Νίκου Φίλη να παύσει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Κάτι που όλα δείχνουν ότι είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του.

Στο ίδιο πλαίσο, πριν από λίγες μέρες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. "Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο", δήλωσε χαρακτηριστικά. Και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η τρίτη δόση θα αποτελέσει το "διαβατήριό μας" για την είσοδό μας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπου απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού, ειδάλλως θα έχουμε την ίδια τύχη με τους ανεμβολίαστους.

Σοφία Κωστάρα

 https://www.capital.gr/epikairotita/3595772/pistopoiitiko-emboliasmou-mono-me-triti-dosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .