ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΝΩ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!!!

ΕΕ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, προσαρμόζοντας το νομικό της οπλοστάσιο ώστε να στοχεύει σε πρόσωπα και οργανισμούς που συμβάλλουν στην εισβολή  χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε απόψε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
Σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι συμφωνήθηκε να επεκταθούν οι κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας.

Πρόκειται για το πέμπτο πακέτο μέτρων, όπως είπε, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί πως ο ίδια ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει προ ημερών ότι «Εάν μας επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις… πρέπει να απαντήσουμε», λέγοντας ακόμη ότι «Θερμαίνουμε την Ευρώπη και αυτοί μας απειλούν».
«Και τι θα γίνει αν σταματήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου;» πρόσθεσε. «Θα συνιστούσα στην πολωνική ηγεσία, τους Λιθουανούς και άλλους να σκεφτούν πριν μιλήσουν» συνέχισε.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την προηγούμενη ημέρα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Πολωνίας και της Λιθουανίας, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
Συνομιλία είχε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας από τον οποίο ζήτησε να σταματήσει η χώρα του να σπρώχνει ανθρώπους στα σύνορα της ΕΕ, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, όπως είπε.

«Ο δρόμος στη Λευκορωσία δεν οδηγεί στην ΕΕ», τόνισε ο Μπορέλ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να οργανωθεί η επιστροφή των ανθρώπων αυτών πίσω στις χώρες τους.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επανέλαβε ότι η κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι μια τεχνητά δημιουργημένη μεταναστευτική κρίση, ότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και ότι πρόκειται για μια «υβριδική απειλή» κατά της ΕΕ.
Πυρά κατά Μόσχας

Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι είναι προφανές ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, κάνει αυτά που κάνει γιατί έχει τη στήριξη της Μόσχας, κι’ ας υποστηρίζει το Κρεμλίνο το αντίθετο.

«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι ο Λουκασένκο θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει αν δεν είχε ισχυρή στήριξη από τη Ρωσία», είπε ο Μπορέλ.

Τέλος, χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a1%ce%91%ce%93%ce%94%ce%91%ce%99%ce%95%ce%a3-%ce%95%ce%9e%ce%95%ce%9b%ce%99%ce%9e%ce%95%ce%99%ce%a3-%ce%a0%ce%95%ce%a1%ce%99%ce%95%ce%a1%ce%93%ce%95%ce%a3-%ce%91%ce%a0%ce%9f%ce%a6%ce%91%ce%a3/