Επανάληψη Έβρου στην Πολωνία… Έφοδος μεταναστών, κυρώσεις από ΕΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να θυμίσουμε  ΕΔΩ και να πούμε ότι τον Δεκέμβριο του 2020...μετά την τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο,Θράκη,ανατολική Μεσόγειο και ενώ βρεθήκαμε ένα βήμα πριν την σύρραξη οι χώρες που πρωτοστάτησαν ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ήταν η Γερμανία και η...ΠΟΛΩΝΙΑ.!!! Και τώρα λαθρομετανάστες προσπαθούν να εισβάλουν στην Πολωνία οι οποίοι μεταφέρονται με αεροσκάφη της Τουρκίας στην Λευκορωσία.Το λες και θεία δίκη όλο αυτό.

Δύο μεγάλες ομάδες μεταναστών πέρασαν τα σύνορα της Λευκορωσίας και εισήλθαν στην επικράτεια της Πολωνίας, μετέδωσε αργά το βράδυ το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP. Δεκάδες μετανάστες κατάφεραν να ρίξουν τμήματα των φρακτών στα χωριά Κρίνκι και Μπιαλοβέζα, εξήγησε το πρακτορείο, επικαλούμενο ρεπορτάζ του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Μπιαλίστοκ. Ο ραδιοσταθμός μετέδωσε δηλώσεις μιας εκπροσώπου της πολωνικής συνοριοφυλακής σύμφωνα με την οποία αρκετοί μετανάστες οδηγήθηκαν πίσω στη λευκορωσική επικράτεια, όμως άλλοι μπόρεσαν να διαφύγουν.

Στη λευκορωσική πλευρά των συνόρων υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που ελπίζουν να φθάσουν σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ζητήσουν άσυλο, κυρίως στη Γερμανία. Η Πολωνία αρνείται να επιτρέψει την είσοδό τους στην επικράτειά της και ανέπτυξε εκατοντάδες αστυνομικούς στα σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει επίσης ανεγείρει φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να εμποδίζονται οι διελεύσεις. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, κάλεσε χθες Τρίτη τη Βαρσοβία να τους αφήσει να περάσουν, δηλώνοντας ότι προορισμός τους είναι άλλες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί επί μήνες τον κ. Λουκασένκο πως δημιουργεί κρίση δίνοντας βίζες σε μετανάστες και κατόπιν στέλνοντάς τους στην Ευρώπη επιχειρώντας έτσι να εκδικηθεί για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Βρυξέλλες στην κυβέρνησή του εξαιτίας της καταστολής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. Η ΕΕ ετοιμάζεται να επιβάλει νέες κυρώσεις στην κυβέρνηση στο Μινσκ, στον δημόσιο λευκορωσικό αερομεταφορέα Belavia και σε τρίτα κράτη και αεροπορικές εταιρείες που θεωρεί πως εμπλέκονται.

Η Γερμανία απαιτεί νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Λευκορωσίας

Η Γερμανία τάσσεται υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Λευκορωσίας, τόνισε χθες ο Γερμανός υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, κατηγορώντας τον κ. Λουκασένκο ότι εκμεταλλεύεται χιλιάδες μετανάστες, τους οποίους προωθεί στα σύνορα με την Πολωνία. «Θα επιβάλουμε κυρώσεις σε όλους όσοι συμμετέχουν στη στοχευμένη εμπορία μεταναστών», ανέφερε ο κ. Μάας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, προειδοποιώντας ότι η ΕΕ εργάζεται για να «επεκτείνει και να ενισχύσει (…) τις κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Λουκασένκο».

«Ο Λουκασένκο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι υπολογισμοί του δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Χαρακτηρίζοντας «φρικτή» την κατάσταση στα λευκορωσικά σύνορα, ο κ. Μάας κατηγόρησε τον κ. Λουκασένκο πως προκαλεί μια «επικίνδυνη» κατάσταση, από την οποία «δεν υπάρχει καμία διέξοδος για τον ίδιο». Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να αναλάβουν δράση εναντίον χωρών και αεροπορικών εταιρειών που εμπλέκονται στη μεταφορά μεταναστών στη Λευκορωσία. «Κανένας δεν πρέπει να επιτρέπεται να συμμετέχει ατιμώρητα στις απάνθρωπες ενέργειες του Λουκασένκο», έκρινε και προειδοποίησε πως «είμαστε έτοιμοι, ως ΕΕ, να εγγυηθούμε πως θα υπάρξουν συνέπειες». Ο κ. Λουκασένκο, σύμμαχος της Μόσχας, έχει υπογραμμίσει από την πλευρά του ότι η χώρα του «δεν θα γονατίσει» μπροστά στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ

σχόλια:


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ....τώρα θα δουν και αυτοί τι εστί βερίκοκο. Θα έπρεπε να μας φυλάνε τα πόδια εμάς εδώ τους Έλληνες. Διότι αν δεν είμασταν εμείς να σταματήσουμε τους Πέρσες , τώρα όλη η Ευρώπη θα είχε Περσικά διαβατήρια.! Το ίδιο ακριβώς γεγονός γίνεται και στις μέρες μας.

ΑΡΡ. είπε...


Μμ. είπε...- Μπαμπά, τί σημαίνει είμαστε Ευρωπαίοι.
- Πολίτης τελευταίας κατηγορίας στην χώρα σου, παιδί μου.
-Δηλαδή;
- Έξω και κάτω εμείς, μέσα και πάνω τα ξένα.
- Και;
- ... δάνεια, χρέη, κατεστραμμένη εθνική παραγωγή.
- Και μένουμε Ευρώπη τί πά' ειπείν, πατέρα;
- Ότι τα θέλει ο ευρωπισινός μας, παιδί μου.