Γερουλάνος: Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώνουν μόνα τους την ευθύνη του προσφυγικού--Ερώτηση: Που γίνεται πόλεμος κι εμείς δε το γνωρίζουμε Γερουλάνε;;

  Πρόσφυγες=Πόλεμος

Γερουλάνος: Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώνουν μόνα τους την ευθύνη του προσφυγικού

«Τα ακριτικά νησιά σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης αυτού του φαινομένου που δύσκολα θα σταματήσει. Ένα φαινόμενο που, όπως βλέπετε, εργαλειοποιείται από τους γείτονες για να δημιουργήσει πρόβλημα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή στον ΠΟΛΙΤΗ της Χίου.

«Η Αθήνα επίσης φέρει ένα μεγάλο βάρος της ευθύνης, και όταν κατέβηκα για δήμαρχος έλεγα το ίδιο πράγμα, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να μη μιλάμε για ελληνική αλληλεγγύη. Δεν γίνεται άλλα μέρη της χώρας να κουβαλούν όλο αυτό το βάρος και άλλα να μην έχουν καμία ευθύνη. Χρειάζεται μια συνεργασία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και σε υπερεθνικό επίπεδο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα αποφορτίσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας» πρόσθεσε ο Π. Γερουλάνος και σημείωσε καταλήγοντας:

«Θα ήταν λάθος αν πει κάποιος ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να το σταματήσει. Βεβαίως μπορεί να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα σύνορα, βεβαίως μπορεί να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τους γείτονες για το πώς συμπεριφέρονται απέναντι σε αυτές τις ψυχές, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται μια πολύ σοβαρή εσωτερική δουλειά και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ελλάδος, ώστε την ευθύνη να μην την κουβαλούν μόνο συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές».

 .zougla.gr/