Κυριακή, Νοεμβρίου 21

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει δίπλα από τη Γη: Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Μπιγκ Μπεν

asteroeidis_gi

«Ταξιδεύοντας» με 18.000 μίλια την ώρα, ο αστεροειδής κατηγορίας «Απόλλων» που ονομάζεται «3361 Ορφέας» έχει πλάτος 300 μέτρα και αναμένεται να περάσει από τη Γη το απόγευμα της Κυριακής (21/11).

Ένας τεράστιος αστεροειδής αναμένεται να περάσει από τη Γη την Κυριακή (21/11), σύμφωνα με τη NASA και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Μπιγκ Μπεν. «Ταξιδεύοντας» με 18.000 μίλια την ώρα, ο αστεροειδής κατηγορίας «Απόλλων» που ονομάζεται «3361 Ορφέας» έχει πλάτος 300 μέτρα και βρίσκεται επί του παρόντος στη λίστα με τους υπό «στενή προσέγγιση» που παρακολουθεί η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η NASA παρακολουθεί οτιδήποτε υπάρχει κοντά στον πλανήτη μας σε μια εμβέλεια 120 εκατομμυρίων μιλίων, όπως είναι οι αστεροειδής και οι κομήτες, οι οποίοι ωθούνται από την έλξη βαρύτητας των κοντινών πλανητών και τους επιτρέπεται να εισέλθουν στη «γειτονιά» της γης.

.

2

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα με τα «αντικείμενα κοντά στη Γη», φαίνεται πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο διαστημικός βράχος αναμένεται να περάσει σε απόσταση 3,5 εκατομμυρίων μιλίων μακριά από εμάς, κάτι που σημαίνει πως… δεν χτυπά ακριβώς την πόρτα του πλανήτη μας. Εάν ήταν λίγο πιο κοντά στη Γη – στα 4,65 εκατομμύρια μίλια για την ακρίβεια – τότε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής.

Ο ίδιος ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από 39 χρόνια στις 24 Απριλίου 1982 από το Εθνικό Αστρονομικό Αστεροσκοπείο στη Χιλή. Ο «3361 Ορφέας» έχει μεγαλύτερο χρόνο περιφοράς από τη Γη, καθώς περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο κάθε 486 ημέρες ενώ κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» του βλέπει τον Άρη, τη Γη και την Αφροδίτη.

2

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλησιάζει τη γη, καθώς είχε γίνει το 1937, το 1978 και το 1982 και πέραν του σημερινού του «ταξιδιού» αναμένεται να «επισκεφτεί» τη… γειτονιά μας και το 2025. Το απόγευμα της Κυριακής (21/11), ο αστεροειδής «3361 Ορφέας» αναμένεται να περάσει δίπλα από τη Γη στις 07:00 το απόγευμα.

Η NASA, μόλις τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι ένας αστεροειδής που ονομάζεται «4660 Nereus» και έχει το ύψος του Πύργου του Άιφελ, αναμένεται να περάσει δίπλα από τον πλανήτη μας στις 11 Δεκεμβρίου. Έχει ταξινομηθεί ως «δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής» και έχει μήκος 330 μέτρα, είναι τρεις φορές το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και μεγαλύτερος από το 90% των αστεροειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .