Κυριακή, Νοεμβρίου 14

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για τεχνικά προβλήματα σε ΜΕΘ με αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για τεχνικά προβλήματα σε ΜΕΘ με αποτέλεσμα την αύξηση της θνητότητας

Οι καταγγελίες για την προχειρότητα με την οποία λειτούργησαν οι ΜΕΘ που, όπως  φαίνεται, δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά …στο πόδι, με τεχνικά προβλήματα, στοιχίζοντας ανθρώπινες ζωές, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Η υποστελέχωση αλλά και η ακαταλληλότητα των ΜΕΘ που καταγγέλλεται διά στόματος του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, φέρνει στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης  το αλαλούμ που δημιουργήθηκε στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου  σε τηλεοπτικούς σταθμούς πως λειτούργησαν ΜΕΘ «εκ των ενόντων», έχοντας πλήρη γνώση ότι δεν πληρούσαν το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα περιστατικά κόβιντ.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλακόπουλος έχει αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορωνοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα", είπε μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε σε εισαγγελέα θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .