Τρίτη, Νοεμβρίου 23

Μπρουκ Σιλντς: H αλκοολική μητέρα της, το διαζύγιο και η επιλόχεια κατάθλιψη

brooke-shields-arthro

«Δεν είναι στη φύση μου να είμαι θύμα» λέει σε συνέντευξή της στον «Guardian» η 56χρονη, σήμερα, σταρ

Αν και έγινε διάσημη προτού καν περπατήσει, η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Δεν κόπιασε πολύ για να γίνει φίρμα. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, πόζαρε με σκέρτσο στο φακό διαφημίζοντας τζιν παντελόνι της Calvin Klein. Στα διαλείμματα της δουλειάς της, έπρεπε να συνεφέρει τη μητέρα της που ήταν σχεδόν κάθε μέρα λιώμα από το αλκοόλ.

Σήμερα, από το αρχοντικό της στη Νέα Υόρκη, η 56χρονη Μπρουκ Σιλντς, πρωταγωνίστρια στην επιτυχημένη ταινία «Γαλάζια Λίμνη», ανοίγει τα χαρτιά της στη βρετανική εφημερίδα Guardian μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή της: ένα διαζύγιο και την επιλόχεια κατάθλιψη. Όμως, από μικρή πάλευε να συνετίσει την αλκοολική μητέρα της.

«Αγαπάμε τους άντρες στη ζωή μας, αλλά δεν βασιζόμαστε σε αυτούς. Δεν καθοριζόμαστε από αυτούς», λέει χαρακτηριστικά. Η ίδια πιστεύει ότι το πρόβλημα αλκοολισμού της μητέρας της οφειλόταν στην εξάρτησή της από τον άντρα που την παράτησε μ΄ένα μωρό στην αγκαλιά...

10052600


Η Μπρουκ Σιλντς ξεκίνησε πρόσφατα τη δική της εταιρεία, την «Beginning Is Now» (Ξεκινώντας τώρα) μια διαδικτυακή πλατφόρμα για γυναίκες. «Τώρα αισθάνομαι πιο δυνατή, πιο σέξι, νιώθω λιγότερο επιβαρυμένη από ποτέ: «Α, τι πιστεύουν για μένα; Με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, αλλά δεν βάζω πλέον τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση, να σκεφτεί δηλαδή τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα. Δεν είναι στη φύση μου να είμαι θύμα», λέει χαρακτηριστικά.

Για τις κακές γλώσσες που ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες είναι «τελειωμένες... γιατί δεν είναι 20 ετών, η 56χρονη Μπρουκ δίνει την αποστομωτική απάντηση: «Είμαι 56 και νιώθω πιο δυνατή από ποτέ».

Η Μπρουκ Σιλντς ήταν διάσημη σχεδόν σε όλη της τη ζωή. Εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση σαπουνιού σε ηλικία 11 μηνών. Ως έφηβη στη δεκαετία του '80, ήταν παντού: σε αφίσες, περιοδικά, στην τηλεόραση... Ωστόσο, πάντα είχε την έγνοια την μητέρας της. «Έπρεπε να κρατήσω τη μητέρα μου στη ζωή. Το επίκεντρο για μένα ήταν να την κρατήσω ζωντανή, γιατί ήμασταν οι δυο μας μόνοι στον κόσμο, αυτό πίστευα».

7770389
9957219


Η μητέρα της Μπρουκ Σιλντς, Τέρι, ήταν ένα κορίτσι της εργατικής τάξης από το Νιου Τζέρσεϊ που, χάρη στην εξυπνάδα, την ομορφιά και τη δύναμη της προσωπικότητάς της, είχε μετατραπεί σε κοινωνικό πρόσωπο του Μανχάταν. Είχε μείνει έγκυος ύστερα από μία σύντομη σχέση με έναν άνδρα από μια πλούσια οικογένεια της Νέας Υόρκης. Χώρισαν όταν η Σιλντς ήταν πέντε μηνών.

Η Μπρουκ γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα σε ηλικία 22 ετών και δεν γνώρισε κάποια άβολη στιγμή τύπου #MeToo, όπως επισημαίνει. Η μητέρα της ήταν συνεχώς στο πλευρό της, ακόμη και στις νυχτερινές εξόδους της.

Τα τελευταία 20 χρόνια, αποφεύγει τους ανθρώπους που δεν την κάνουν ευτυχισμένη. Ακόμα και τις ταινίες που της προκαλούν θλίψη. Ο γάμος της με τον πρώην σταρ του τένις Αντρέ Αγκάσι διαλύθηκε το 1999. Το 2001, η Μπρουκ παντρεύτηκε τον σεναριογράφο και παραγωγό Κρις Χέντσι με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες. Η ζωή της με τον Χέντσι είναι απολαυστική, όπως λέει... Ο Χέντσι την κάνει να γελάει...
Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .