Παρασκευή, Νοεμβρίου 12

«Ψήνεται» lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τις τελικές αποφάσεις Μητσοτάκη

Αυστηροί περιορισμοί στους ανεμβολίαστους, αλλά και επιπλέον μέτρα για τους εμβολιασμένους φαίνεται πως βρίσκονται στη φαρέτρα του Μεγάρου Μαξίμου, σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν περαιτέρω διασπορά του ιού τα επόμενα 24ωρα.

Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη ενίσταται σε σχετικές εισηγήσεις και προτροπές από πολιτικά στελέχη αλλά και από επιστήμονες, για δύο κυρίως λόγους: σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός μόλις προχθές εγγυήθηκε ότι «οι εμβολιασμένοι δε θα χάσουν τις

ελευθερίες τους» και φέρεται να εκτιμά ότι αν επιβληθούν περιορισμοί στη ζωή τους, τότε μπορεί να τιναχτεί στον αέρα η επιχείρηση εμβολιασμού τους με την τρίτη, αναμνηστική, δόση του εμβολίου. Σε ό,τι αφορά, από την άλλη, τους ανεμβολίαστους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται ότι κάθε βήμα προς την υποχρεωτικότητα ή προς τη θέσπιση περιορισμών για τη ζωή τους, μπορεί να ρίξει λάδι στη φωτιά της κοινωνικής έντασης και να σημειωθεί κοινωνική ανάφλεξη.

Περιορισμοί

Ωστόσο, παρότι οι θιασώτες των περιοριστικών μέτρων κατανοούν τους κινδύνους κοινωνικής ανάφλεξης, πλέον η κατάσταση στη χώρα από επιδημιολογικής πλευράς είναι τέτοια, που το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι επείγον. «Αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα, τότε θα οδηγηθούμε στην μεγαλύτερη πολιτική ήττα: στο πλήρες lockdown, που δεν αντέχει ούτε η κυβέρνηση, αλλά ούτε η οικονομία», εξηγεί κορυφαίος υπουργός, που εδώ και καιρό τάσσεται υπέρ περαιτέρω μέτρων -ειδικά για τους ανεμβολίαστους. Μάλιστα, μετά και τις σχετικές εξαγγελίες του αυστριακού καγκελάριου ότι πλέον οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πάνε μόνο στη δουλειά τους και στο σούπερ μάρκετ, όλα δείχνουν πως και στην Ελλάδα θα ανοίξει η σχετική συζήτηση.
Προσώρας, άλλωστε, το Μαξίμου «φοβάται» πολύ την επέκταση της υποχρεωτικότητας, για έναν βασικό λόγο: διότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να καταλήξει στην «ποινή» που θα συνοδεύει την υποχρεωτικότητα. «Αν τους βάζουμε όλους σε αναστολή, θα καταρρεύσει ο στρατός, η Αστυνομία και οι δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, επιχειρώντας να δείξουν το ανέφικτο της πρότασης.
Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απαγόρευση της πρόσβασης των ανεμβολίαστων γενικώς στην εστίαση -σε όλους τους χώρους, αφού θα καταργηθούν οι λεγόμενοι «μεικτοί», αλλά και η θέσπιση περαιτέρω περιορισμών για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα, στο τραπέζι έχει πέσει και σενάριο για «σφιχτούς» περιορισμούς στους πολίτες άνω των 65 ετών, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμη και την απαγόρευση της πρόσβασής τους όχι μόνο στο αγαπημένο τους… καφενείο, αλλά και σε τράπεζες και καταστήματα λιανικής πώλησης -εκτός των καταστημάτων τροφίμων και των φαρμακείων.

http://www.matrix24.gr/2021/11/psinete-lockdown-mono-gia-anemvoliastous/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .