Η Pfizer ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού με μεγάλη αποτελεσματικότητα

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι κατά του κορωνοϊού, το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%. Αυτό είναι το δεύτερο χάπι κατά της Covid-19, κάτι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το δεύτερο αντι-ιικό χάπι που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης μετά τη χθεσινή έγκριση από το αρμόδιο βρετανικό φορέα του χαπιού της επίσης αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck (MSD στον υπόλοιπο κόσμο).

Η Pfizer μετά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα σκοπεύει να καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν», όπως ιδία αναφέρει.

«Τα σημερινά νέα συνιστούν πραγματικά, αλλαγή του παιχνιδιού στις παγκόσμιες προσπάθειες για την ανάσχεση της πανδημίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Pfizer.


«Τα στοιχεία καταδεικνύουν πως εφόσον το χάπι μας λάβει έγκριση από τις διαπιστευμένες αρχές, θα έχει τη δυναμική να σώσει ζωές ασθενών, να μειώσει τη θνησιμότητα από μολύνσεις κορονοϊού και να μειώσει, επίσης, μέχρι και εννέα στις δέκα νοσηλείες», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, επικεφαλής της Pfizer.

 https://www.lykavitos.gr/news/planet/pfizer-aneptykse-xapi-kata-tou-koronoiou-me-megali-apotelesmatikotita?utm_source=Notify&utm_medium=Push&utm_campaign=Push-Post