5 σημάδια που φανερώνουν προβλήματα στους πνεύμονες

5 σημάδια που φανερώνουν προβλήματα στους πνεύμονες

5 σημάδια που φανερώνουν προβλήματα στους πνεύμονες

Συχνά θεωρούμε την υγεία των πνευμόνων μας –όπως και άλλες πτυχές της υγείας μας– δεδομένη, χωρίς να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να τη διαφυλάξουμε τώρα και στο μέλλον. 5 σημάδια που φανερώνουν προβλήματα στους πνεύμονες

Οι πνεύμονες, το «κέντρο ελέγχου» της αναπνοής, εξασφαλίζουν ότι κάθε κύτταρο του σώματος λαμβάνει οξυγόνο και παράλληλα φιλτράρουν τον αέρα ώστε να αποτρέψουν την είσοδο άχρηστων ουσιών και μικροβίων στον οργανισμό.

Ποια βότανα βοηθούν την αναπνοή και καθαρίζουν τα πνευμόνια 

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους αμυντικούς μηχανισμούς που προστατεύουν τους πνεύμονες, ωστόσο αυτοί δεν επαρκούν για να εξαλειφθεί εντελώς ο κίνδυνος των διαφόρων παθήσεων που προσβάλλουν τους πνεύμονες.

Λοιμώξεις, φλεγμονές ή και σοβαρότερες επιπλοκές, όπως η ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου, μπορεί να πλήξουν τους πνεύμονες, προκαλώντας ένα ή και περισσότερα από τα συμπτώματα που θα δείτε παρακάτω.

Οι κυριότερες παθήσεις του πνεύμονα-Πως να προστατευτείτε 

5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι τα πνευμόνια σας κινδυνεύουν

1. Πρήξιμο, πόνος και ευαισθησία στο ένα πόδι

Το σύμπτωμα είναι φαινομενικά άσχετο με την υγεία των πνευμόνων, είναι ωστόσο χαρακτηριστικό της λεγόμενης εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, δηλαδή της ύπαρξης θρόμβου στο πόδι.

Ο θρόμβος αυτός μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποσπαστεί και να μετακινηθεί στον πνεύμονα, προκαλώντας πνευμονική εμβολή. Η πνευμονική εμβολή έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της φυσιολογικής αιμάτωσης των πνευμόνων.

7 σημάδια θρόμβωσης που δεν πρέπει να αγνοήσετε 

2. Δύσπνοια

Οι πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης των πνευμόνων (πνευμονία ή βρογχίτιδα) αυξάνονται σημαντικά μετά από μια ίωση, κυρίως σε άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας ή αυξημένα επίπεδα στρες. Η σοβαρή δύσπνοια είναι ένα κλασικό σύμπτωμα που εκδηλώνεται στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αξιολογείται από γιατρό.

Δύσπνοια-Δυσχέρεια αναπνοής: Ένα επικίνδυνο σύμπτωμα 

3. Κούραση μετά από ήπια σωματική δραστηριότητα

Μήπως απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα ή η χρήση σκάλας, μοιάζουν ξαφνικά πιο δύσκολες απ’ ό,τι συνήθως; Ιδίως όταν αυτή η δυσκολία συνδυάζεται με χρόνιο βήχα ή διαταραχές της αναπνοής, τα συμπτώματα ενδεχομένως υποδεικνύουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Η ΧΑΠ είναι μια σοβαρή αναπνευστική πάθηση και αποτελεί την τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Ποιές τροφές προστατεύουν τα πνευμόνια; 

4. Αναπνευστικός συριγμός

Πρόκειται για έναν ήχο που μοιάζει με σφύριγμα και που συνοδεύεται συνήθως από αδυναμία βαθιάς εισπνοής. Ο αναπνευστικός συριγμός μπορεί να οφείλεται στη ΧΑΠ, στην αναιμία ή και στο άσθμα ενηλίκων, το οποίο συνήθως είναι πιο σοβαρό από το άσθμα που εκδηλώνεται στην παιδική ηλικία.

Συριγμός αναπνοής: Τι είναι, αιτίες, συμπτώματα και φυσική αντιμετώπιση 

5. Αιμόπτυση

Είναι σίγουρα ένα πολύ ανησυχητικό σύμπτωμα, γι’ αυτό και δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται. Ασχέτως της απόχρωσης του αίματος (μπορεί να είναι από ανοιχτό κόκκινο έως σκούρο καφέ), η αιμόπτυση είναι τυπικό σύμπτωμα του καρκίνου των πνευμόνων. Πιο αθώες αιτίες που την προκαλούν είναι ο τραυματισμός κάποιου μυός της κοιλιακής χώρας, η χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα.

Οι ασθένειες των πνευμόνων-ΧΑΠ: Βρογχίτιδα, Εμφύσημα, Βρογχεκτασία και Άσθμα 

Πηγή: www.simeteho.gr – giatros-in.gr 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»-ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ: Όταν ενισχύετε τους πνεύμονές σας, βελτιώνονται πολλά πράγματα, όπως:

  • Η ποιότητα της αναπνοής σας
  • Η διαστολή των βρογχικών σωλήνων
  • Ανάκτηση σωματικής δραστηριότητας
  • Οι παράγοντες κινδύνου για ιογενείς λοιμώξεις μειώνονται.
  • Λιγότερη απορρόφηση τοξικών ουσιών από μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια δε, μπορείτε να δείτε ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται από την ιστοσελίδα και τα οποία έχουν εξαιρετική δράση στο αναπνευστικό, τους πνεύμονες και εν γένει σε ολόκληρο τον οργανισμό.

1. Σκόρδο ΆΟΣΜΟ!

Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δρα ενάντια στις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Μελέτη που διεξήχθη στην Κίνα υπέδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά σκόρδο διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες, ακόμη κι αν είναι καπνιστές: Βότανο σώζει ακόμη και καπνιστές από καρκίνο του πνεύμονα

2. Μία φόρμουλα υγείας,

η οποία περιέχει 3 ωφελιμότατα συστατικά/κάψουλα: Πυκνογενόλη και εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών τα οποία προστατεύουν τους πνεύμονες και βοηθούν στην επούλωση ιστών. και 3ο το τζίνγκο μπιλόμπα το οποίο είναι γνωστό για την ωφέλιμη δράση του στους πνεύμονες: Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) για το αναπνευστικό

3. Τα ωμέγα 3,

παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη δράση με μείωση της παραγωγής κυττάρων που συμμετέχουν στις ασθματικές και αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες: Άσθμα: Τα ωμέγα-3 προστατεύουν το αναπνευστικό 

4. Το Συνένζυμο Q10,

προστατεύει τη λειτουργία του πνεύμονα: Τα  πνευμόνια σας  αντιμετωπίζουν την πιο άμεση απειλή από τις οξειδωτικές βλάβες, επειδή αλληλεπιδρούν άμεσα με το 21% του οξυγόνου στον αέρα που αναπνέουμε. Δεν είναι περίεργο, επομένως, ότι οι σοβαρές ασθένειες των πνευμόνων, όπως το άσθμα και η χρόνια αποφρακτική  πνευμονοπάθεια της (ΧΑΠ), περιλαμβάνει μια σοβαρή ανισορροπία της οξείδωσης.

Τα επίπεδα του CoQ10 είναι σημαντικά χαμηλότερα  στους ασθματικούς αλλά  και σε ασθενείς με ΧΑΠ. Αντίθετα, η συμπλήρωση της διατροφής με CoQ10 προσφέρει σημαντικά οφέλη. Σε μία μελέτη, σε ασθματικούς ασθενείς με χρόνια θεραπεία με στεροειδή για την μείωση της φλεγμονής, ήταν σε θέση να μειώσουν  σημαντικά την ποσότητα των στεροειδών που έπαιρναν κάθε μέρα. Και μια μελέτη των ασθενών με ΧΑΠ έδειξαν βελτιώσεις στην απόδοση άσκησης, οξυγόνωσης των  ιστών, και του  καρδιακού ρυθμού, οταν λαμβάναν συμπληρώματα CoQ10.

5. και τέλος ένα ακόμη προϊόν που περιέχει ρόδι, acai berry και noni

το ρόδι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε περιπτώσεις άσθματος και αναστέλλει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, ενώ στις γενικές ιδιότητες του νόνι, συγκαταλέγονται: αντιβακτηριδιακή δράση, παυσίπονη δράση, σταματάει την αιμορραγία, απελευθερώνει τις αναπνευστικές οδούς, είναι αντιφλεγμονώδες. Επίσης στο βιβλίο του ο Dr. Neil Solomon αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 50 γιατρούς, σε 10.000 χρήστες Noni τα εξής, εκτός των άλλων, αποτελέσματα:
  • Κάπνισμα: σταμάτησε με επιτυχία 58% σε αριθμό 452 χρηστών
  • Αναπνευστικό: βελτίωση με επιτυχία 77 % σε αριθμό 2.854 χρηστών

Επίσης, όλα τα παραπάνω, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, οπότε και βελτιώνουν την πνευμονική λειτουργία ακόμη και των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που οφείλεται στην οξείδωση την οποία προκαλούν το κάπνισμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως επισημάνθηκε στο 20ό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   

Δείτε ακόμη: Τι να τρώτε για γερά πνευμόνια 

Απαλλαγείτε από τις βλέννες του πνεύμονα φυσικά

Ποια βότανα βοηθούν την αναπνοή και καθαρίζουν τα πνευμόνια 

Φυσική αποτοξίνωση και απόχρεμψη των πνευμόνων (και για παιδιά) 

Παθήσεις του θυρεοειδούς και αναπνευστικά προβλήματα 

Ποιές τροφές βοηθούν το αναπνευστικό σύστημα; 

Βότανα-Φυσικά βρογχοδιασταλτικά: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.