Πέμπτη, Δεκεμβρίου 2

Κορονοϊός: Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για την Κυριακή - Ραντεβού 1ης και 3ης δόσης

Κορονοϊός: Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για την Κυριακή - Ραντεβού 1ης και 3ης δόσης

Αύξηση παρουσιάζουν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό με φόντο το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον.

Την ίδια στιγμή, 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρωτης και τρίτης δόσης άνοιξαν το απόγευμα της Πέμπτης για αυτή την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου.
Τρέχουν... για να εμβολιαστούν οι άνω των 60 - Κλείστηκαν πάνω από 11.500 ραντεβού σε μισή μέρα

Στο μεταξύ, η ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω, το γκρουπ το οποίο δεν εμβολιάζονταν ως τώρα, φαίνεται να αλλάζει στάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα. Μέσα σε δύο ημέρες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, έχουν κλειστεί ήδη 25.000 ραντεβού, γεγονός που αποδίδεται και στα νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχαν κλειστεί περισσότερα από 11.500 ραντεβού για την πρώτη δόση στους 60 και άνω. Ωστόσο, να σημειωθεί πως όλοι εκείνοι οι οποίοι πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000.

Τα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι 72,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας μας έχει εμβολιαστεί, ενώ στο συνολικό πληθυσμό το ποσοστό φτάνει το 67%.

Όπως επεσήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης. Επίσης, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι η επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες εάν θα περιοριστεί στο τετράμηνο ο χρόνος που ισχύει τώρα- δηλαδή οι έξι μήνες- από τη δεύτερη στην τρίτη δόση.


* Θ. Πλεύρης: Από 16/01 ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 - Πρώτο κρούσμα Όμικρον στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .