ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ !
Π.Κ.
Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021. Η πτήση από το Λονδίνο είναι πλήρης. Στην καμπίνα δεν πέφτει καρφίτσα. Οι φοιτητές που γυρίζουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Τα δύο παλληκαράκια, γεμάτα χαρά που γυρίζουν στο σπίτι, βγαίνουν από το αεροπλάνο, μπαίνουν στη φυσούνα και ακολουθούν τη γνωστή διαδρομή μέχρι τον έλεγχο και τις αποσκευές. Κανείς δεν απευθύνθηκε στους επιβάτες, κανείς δεν ζήτησε κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού και, βεβαίως, κανείς δεν ζήτησε αποτέλεσμα μοριακού ή rapid test.
Όλοι οι επιβάτες κινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ετούτη την Τετάρτη σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Προσοχή. Η πρώτη προερχόταν από το Λονδίνο, όπου η παραλλαγή «Όμικρον» έχει επιεικώς καταλάβει την πόλη.
Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Ένα από τα δύο παλληκαράκια σηκώνει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής η μία φιλεναδίτσα. «Άσ' τα», του λέει, «είμαι θετική και έχω πυρετό». Αμέσως ακούγεται και το άλλο τηλέφωνο. Απαντάει το δεύτερο παλληκαράκι. Η δική του φιλεναδίτσα από το Λονδίνο τού λέει ότι και αυτή είναι θετική. Τα αγόρια αλληλοκοιτάζονται και αποφασίζουν τα αυτονόητα. Επισκέπτονται το πρώτο φαρμακείο και υποβάλλονται σε rapid test, το οποίο ήταν αρνητικό.
Η πρώτη τους αντίδραση, όμως, ήταν να ελέγξουν εάν μπορούν να απευθυνθούν κάπου στο αεροδρόμιο. Βεβαίως, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια λύση. Υπενθυμίζουμε: Μια πτήση από το Λονδίνο γεμάτη φοιτητές προσγειώνεται στην Αθήνα. Κανείς εκ των επιβατών δεν ελέγχεται, αλλά ήδη ξέρουμε ότι τουλάχιστον δύο από τους επιβάτες έχουν έρθει σε στενή επαφή με περιστατικά «Όμικρον». Τελικά, τα δύο παλληκαράκια καταλήγουν μόνα τους να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι του ενός.
Ήρθαν μόνοι τους σε επαφή με τον ΕΟΔΥ και τον οικογενειακό γιατρό και όλοι τούς συμβούλεψαν βέβαια να υποβληθούν σε μοριακό τεστ μετά την παρέλευση κάποιων 24ώρων, ώστε κάποια ενδεχόμενη μόλυνση να ιχνηλατηθεί.
Ερώτημα κρίσεως: Έγινε κάτι παρόμοιο με τους επιβάτες της πτήσης; Ειδοποιήθηκαν πως στην καμπίνα υπήρχαν τουλάχιστον δύο περιστατικά στενής επαφής με τη μετάλλαξη «Όμικρον»; Ο ΕΟΔΥ τι ρόλο παίζει; Οι υπηρεσίες υγείας και ασφαλείας του αεροδρομίου τι ρόλο παίζουν; Οι ανακοινώσεις των αλαζόνων πολιτικών στα πάνελ περί μέτρων και ελέγχων για ποιον λόγο γίνονται; Το αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έχει παραδοθεί στο έλεος της πανδημίας και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Τα περί μέτρων, ελέγχων και συστηματικής ιχνηλάτησης των περιστατικών είναι ένα απλό παραμύθι. Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης ανά 100.000 κατοίκους και ήδη μετρά σχεδόν 20.000 θανάτους.
Πολλοί δεν πίστευαν πως η γενική εικόνα ως προς τη διαχείριση της πανδημίας από την παρούσα κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της ήταν αυτή που αντίκρισαν τα δύο παλληκαράκια που έφτασαν από το Λονδίνο για να περάσουν διακοπές στο σπίτι. Μαζί τους ήταν και πολλά άλλα παιδιά που γύριζαν στο σπίτι για να περάσουν Χριστούγεννα με τους δικούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .