Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

Το φαινόμενο του τυμπανισμού εκδηλώνεται σε άνδρες και, σε μεγαλύτερο ποσοστό, σε γυναίκες και τις επηρεάζει περισσότερο τόσο σωματικά, όσο και αισθητικά. Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

Όταν μιλάμε για τυμπανισμό, αναφερόμαστε στον εγκλωβισμό αερίων στο στομάχι ή στο έντερο που προκαλούν την αίσθηση διόγκωσης στην περιοχή της κοιλιακής χώρας, ενώ ο μετεωρισμός αποτελεί την προσπάθεια του οργανισμού να τα αποβάλλει.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο προκαλεί έντονη δυσφορία και εκνευρισμό, ενώ συχνά δημιουργεί και έντονους πόνους. Μην αφήσεις, όμως, να σου πάρει τον αέρα και να σου επιβληθεί. Υπάρχουν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Πώς παράγονται τα αέρια στο έντερο;

Τα φουσκώματα προκαλούνται από τρόφιμα κατά τη διάσπαση των οποίων παράγονται πολλά αέρια, από τροφική αλλεργία, ή από επεξεργασμένα τρόφιμα που κατακρατούν υγρά. Ένα μυστικό για να απαλλαγείτε από τα φουσκώματα στο στομάχι και το έντερο είναι να τρώτε αργά και να αποφεύγετε τα αναψυκτικά με ανθρακικό. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε τον τυμπανισμό και τον μετεωρισμό.

Αποφεύγουμε να πίνουμε κάτι κατά την διάρκεια του φαγητού, ακόμη και αν αυτό είναι το νερό Δεν αφορά ένα ποτηράκι νερό, αλλά ποσότητες): Πως το νερό κατά την διάρκεια ή αμέσως μετά το γεύμα, μπορεί να είναι βλαβερό

Υπάρχουν δύο κύριες πηγές αερίων στο έντερο: είτε μέσω κατάποσης αέρα, είτε μέσω παραγωγής αέρα από βακτήρια του παχέος εντέρου. Αρκετά άτομα καταπίνουν μεγάλες ποσότητες αέρα, από νευρικότητα ή άγχος ή από ταχεία κατανάλωση τροφής και υγρών ή επειδή χρησιμοποιούν καλαμάκι ή μασούν συχνά τσίχλα. Αυτός ο παραπάνω αέρας διακινείται δύσκολα από το έντερο και συχνά δημιουργεί διάταση της κοιλιάς.

Ας δούμε τι άλλο μας φουσκώνει…

1. Με έπρηξες

Σίγουρα, η φράση αυτή δε βγήκε τυχαία. Και δεν υπάρχει, ίσως, άνθρωπος που να μην την έχει σκεφτεί ή να μην την έχει πει. Ο εκνευρισμός, το άγχος και οι έντονες πιέσεις που δεχόμαστε στην καθημερινότητά μας δημιουργούν ενοχλήσεις στο έντερο που επηρεάζουν την κινητικότητά του, προκαλώντας φούσκωμα.

2. Είναι… αχώνευτη

Η διατροφή μας! Και αναφερόμαστε στη διατροφική δυσανεξία, δηλαδή την κατανάλωση τροφής στην οποία ο οργανισμός μας αντιδρά ‘’εχθρικά’’ παρουσιάζοντας μη ανεκτικότητα, δυσκολία απορρόφησης, αφομοίωσης και μεταβολισμού της από τον οργανισμό.

“Τροφή-Φάρμακο”: Οι δυσανεξίες και οι δυσκολίες απορρόφησης μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη ουσιών που είναι απαραίτητες για την πέψη, όπως για παράδειγμα ορισμένα ένζυμα. Γι’ αυτό είναι πολύτιμο και απαραίτητο να ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ η σαλάτα σε κάθε γεύμα

3. Μασάς τσίχλες

Προσφέρουν δροσερή και ευχάριστη αναπνοή. Όταν, όμως, δεν μπορείς να τις αποχωριστείς στιγμή, να ξέρεις ότι καθώς μασάς κατεβαίνει και αέρας στο στομάχι. προκαλώντας φούσκωμα.

4. Υποκατάστατα γλύκας

Στην προσπάθειά σου να αποφύγεις τη ζάχαρη πέφτεις στη γλυκαντικά υποκατάστατα όπως για παράδειγμα φρουκτόζη, ασπαρτάμη, τα οποία ενισχύουν το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, που αυτό εκδηλώνεται ως σύμπτωμα τυμπανισμού.
Στην προσπάθεια απομάκρυνσης της ζάχαρης, έχουμε πέσει σε ακόμη χειρότερες επιλογές Γλυκαντικό Φρουκτόζη: Χειρότερο δηλητήριο από τη ζάχαρη-Βρίσκεται σε σωρεία τροφίμων

Τεχνητά γλυκαντικά-αναψυκτικά: Ευνοούν άνοια και εγκεφαλικά 

5. Πίνεις… αέρα

Είναι τα λεγόμενα αεριούχα ποτά όπως τα αναψυκτικά, το αεριούχο νερό, αφρώδεις οίνοι και όλα εκείνα που έχουν φυσαλίδες και σε ξετρελαίνουν, αλλά από την άλλη σε ταλαιπωρούν δημιουργώντας φουσκώματα. Με μέτρο θα τα απολαύσεις καλύτερα!
Πώς αντιδρά ο οργανισμός στα αναψυκτικά τύπου Cola 

6. Σου αρέσουν τα έτοιμα

Και σε ποιον δεν αρέσουν, αλλά και αυτά με μέτρο, πολύ μέτρο, όμως! Γιατί τα προπαρασκευασμένα γεύματα περιέχουν συχνά από πολύ έως αρκετό αλάτι και μικρό ποσοστό σε φυτικές ίνες.

7. Αλάτι, ορατό και αόρατο

Κρύβεται σχεδόν παντού, σε ψωμιά, γλυκά, σούπες, dressings, γαλακτοκομικά τυριά, αυτή είναι αόρατη πλευρά, η πιο ορατή είναι τα παστά, τα αλλαντικά και το αλάτι που προσθέτεις στο φαγητό σου.
Πώς το σώμα ειδοποιεί ότι πρέπει να ελαττώσουμε το αλάτι; 

8. Όσπρια τα φουσκωτικά

Αυτή η κατηγορία μπορεί να μην ενδιαφέρει μία μερίδα ανθρώπων, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που τα αγαπούν πολύ, και πολύ καλά κάνουν, γιατί είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Πώς να μαγειρέψεις τα όσπρια 

9. Φρούτα και λαχανικά

Υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που προκαλούν φούσκωμα και αέρια. Το λάχανο, το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, ο αρακάς, το καλαμπόκι το κουνουπίδι, οι αγκινάρες τα σπαράγγια και το λαχανάκι Βρυξελλών συγκαταλέγονται σε αυτά. Και εδώ, με μέτρο!

Επίσης, μήλα, ροδάκινα, αχλάδια και καρπούζι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Φυσικά και δεν τα αφαιρείς από τη διατροφή σου, απλά δεν τα τρως μετά το φαγητό.

10. Γαλακτοκομικά τα αγαπημένα

Και αν δεν πίνεις γάλα ή δεν τρως γιαούρτι, ή τυρί, το τελευταίο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, όταν είναι καλοκαιράκι θα ενδώσεις στα παγωτά. Αν, λοιπόν, έχεις δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχουν, είναι πολύ πιθανό να σε φουσκώσουν ή να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αέρια.
Το γιαούρτι δεν έχει την ίδια επίδραση: Μήπως έχεις δυσανεξία στη λακτόζη;

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε το μετεωρισμό:

  • Να τρώτε αργά. Με την κατανάλωση φαγητού καταναλώνουμε αέρα οπότε όσο πιο άτσαλα τρώμε τόσο μεγαλύτερη είναι κατανάλωση του αέρα επομένως και ο αέρας που συσσωρεύεται στο πεπτικό μας σύστημα. Οπότε μασάτε αργά.
  • Αποφύγετε τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Δεν βοηθούν ουσιαστικά στο ξεφούσκωμα απλά ανακουφίζουν προσωρινά την αίσθηση το πρόβλημα παραμένει.
  • Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής και παρατηρήστε τις τροφές που εντείνουν το πρόβλημα. Τρόφιμα όπως λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, καθώς και φασόλια, φακές, ρεβίθια προκαλούν ένα φυσιολογικό φούσκωμα λίγες ώρες αφού καταναλωθούν. Η λύση δεν είναι να τα αποφεύγουμε γιατί είναι πολύ θρεπτικά μα να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες.
  • Να διατηρείτε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο. Η αποφυγή νερού δημιουργεί χειρότερη κατακράτηση. Συσσωρεύονται μεγάλες ποσότητες νατρίου. Οπότε αν υποφέρουμε από τυμπανισμό τρώμε λιγότερο αλάτι. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη διούρηση και στην καλή ισορροπία καλίου και νατρίου του οργανισμού.
  • Βάλτε έστω δέκα λεπτά περπάτημα στην καθημερινότητα σας.

Βότανα και τροφές που βοηθούν να ξεφουσκώσει η κοιλιά

Εάν καταναλώνετε τακτικά κάποια από τις παρακάτω τροφές ίσως σας βοηθήσει να μειώσετε το φούσκωμα και την παραγωγή των δυσάρεστων αερίων στο στομάχι και το έντερο.

Χαμομήλι 

Το χαμομήλι είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την αντιμετώπιση των στομαχικών προβλημάτων. Μπορεί να βοηθήσει με το στομαχόπονο, τις φλεγμονές, τα αέρια και τα έλκη.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας (10 γραμμάρια) ολόκληρα άνθη χαμομηλιού
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση
Προσθέτετε το χαμομήλι στο βραστό νερό. Τοποθετείτε ένα καπάκι πάνω από το τσάι και το αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το χαμομήλι να σταθεί για 10 λεπτά πριν το πιείτε.
Πίνετε δυο με τρεις κούπες την ημέρα.
Χαμομήλι: Το ρόφημα με τις θαυματουργές ιδιότητες 

Αβοκάντο.

Το αβοκάντο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που βοηθάνε στον τυμπανισμό / μετεωρισμό. Το αβοκάντο περιέχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα, βοηθώντας στην αποβολή της περίσσειας νατρίου από τον οργανισμό. Το αβοκάντο έχει κρεμώδη υφή και μπορεί να ενσωματωθεί σε σάντουιτς, σαλάτες, smoothies και άλλα σνακ.
10 «μυστικά» που πρέπει να μάθεις για το αβοκάντο

Μηλόξυδο το πλουσιοπάροχο

Πλουσιοπάροχη η προσφορά του αφού περιέχει πάνω από 30 θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες Α και Β λιπαρά οξέα και μέταλλα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε συνένζυμα βελτιώνει την πεπτική διεργασία και αποδεικνύεται ωφέλιμο για την καταπολέμηση του τυμπανισμού και της καούρας. Αν συνδυαστεί με προβιοτικά αυξάνεται η δράση του προσφέροντας πιο άμεσα και ορατά αποτελέσματα
«Μάνα» Μηλόξυδου: Τι είναι και γιατί είναι άχρηστο χωρίς αυτή 

Ανανάς.

O ανανάς αποτελεί φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Σε τροπικές περιοχές χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φάρµακο για την υποβοήθηση της πέψης, την αποτοξίνωση του οργανισµού από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τη βελτίωση της υφής του δέρµατος και την ταχύτερη επούλωση των πληγών.

Ανανάς: Καταπολεμά αρθρίτιδα και καρκίνο, Ενισχύει όραση και οστά 

Ο ανανάς περιέχει ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη. Η βρομελίνη δυνατόν να βοηθήσει στη μείωση του τυμπανισμού και της δυσπεψίας. Ο ανανάς καταναλώνεται μόνος του, σε φρουτοσαλάτες, αναμειγνύεται σε smoothies, ή αποτελεί συστατικό σε σάλτσες.
Βρομελίνη: Βελτιώνει την λειτουργία του πεπτικού, Μπλοκάρει τις φλεγμονές 

Μέντα κατά των εντερικών αερίων

Η μέντα περιορίζει την παραγωγή εντερικών αερίων. Επίσης βοηθά στην πέψη των τροφών. Χάρη σε αυτό, περιορίζεται ο πόνος και η δυσκοιλιότητα.

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας (5 γραμμάρια) μέντα
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση
Προσθέτετε τη μέντα στο βραστό νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνετε το τσάι να σταθεί πριν το πιείτε.
Μην πίνετε πάνω από 3 ποτήρια την ημέρα.
Μέντα: Παθήσεις που βελτιώνει – Παρενέργειες – Αλληλεπιδράσεις 

Σπαράγγια.

Τα σπαράγγια είναι γνωστά για τη φυσική διουρητική τους ιδιότητα. Το υπέροχο αυτό λαχανικό περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που συμβάλλει στη γενικότερη ευζωία και φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Τα σπαράγγια συνοδεύουν εξαιρετικά το κρέας και τα θαλασσινά. Απολαύστε τα στον ατμό, ψητά ή στη σχάρα.
Σπαράγγι: Ένα τρόφιμο προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες 

Γλυκάνισος 

Ο γλυκάνισος βοηθά στην καταπολέμηση των αερίων και τη δυσπεψία. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να μειώνει το μετεωρισμό και τις φλεγμονές.

Αυτό το τσάι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των αερίων.

Υλικά
2 αστεράκια γλυκάνισο
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση
Τοποθετείτε το γλυκάνισο στο νερό και τον βράζετε σε μέτρια φωτιά. Τον αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια τον αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πριν το πιείτε.
Πίνετε το πολύ δυο κούπες την ημέρα.
Γλυκάνισο – Pimpinella anisum: Άρωµα υγείας 

Μάραθος (ή μάραθο, ή φινόκιο).

Ο Γάιος Πλίνιος Σεκούνδος, Ρωμαίος φυσικός φιλόσοφος και ιστοριογράφος, γνωστός κυρίως από το έργο του «Φυσική Ιστορία», αναφέρει 22 φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού. Το βότανο αυτό περιέχει πλήθος από αντιοξειδωτικά, αιθέρια έλαια, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Μερικά από τα αιθέρια έλαια που βρέθηκαν σε σπόρους μάραθου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του φουσκώματος δημιουργώντας ενός ιδανικό περιβάλλον για την απορρόφηση και την πέψη των θρεπτικών συστατικών των υπολοίπων τροφών.
Μάραθος και Μαραθόριζα ή Φινόκιο 

Κανέλα 

Άλλο ένα μπαχαρικό που είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των αερίων είναι η κανέλα. Τις περισσότερες φορές την χρησιμοποιείτε στα φαγητά. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φτιάξετε ένα ρόφημα για τη χαλάρωση των φλεγμονών και τη μείωση του πόνου και των αερίων.

Υλικά
1/2 κουταλιά του γλυκού (2,5 γραμμάρια) κανέλα
1 κούπα (250 ml) νερό

Εκτέλεση
Προσθέτετε την κανέλα σε βραστό νερό. Καλύπτετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
Το πίνετε μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν την εμφάνιση πεπτικών προβλημάτων.
Κανέλα: Συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της υγείας 

Πιπερόριζα (τζίντζερ).

Εδώ και αιώνες είναι γνωστό ότι το τζίντζερ καταπραΰνει τον πόνο στο στομάχι βοηθώντας το να ξεφουσκώσει από τα αέρια που παράγονται από την πέψη άλλων τροφών. Σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας η φρέσκια πιπερόριζα είναι ένα από τα κύρια συστατικά στην παρασκευή φαγητών με λαχανικά και φακές.

Στην Ινδία και στην Αραβική κουζίνα είναι ένα από τα βασικά συστατικά σε μίγματα μπαχαρικών. Στην δυτική κουζίνα η πιπερόριζα χρησιμοποιείται κυρίως σε παρασκευή ροφημάτων, γλυκών (όπως για παράδειγμα σε μπισκότα πιπερόριζας ή κέικ) και καρυκευμάτων.

Επίσης παρασκευάζεται και ανθρακούχο ρόφημα πιπερόριζας (γνωστό ως ginger ale) και μπύρα από πιπερόριζα. Το φρέσκο τζίντζερ προσθέτει μια ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη γεύση στα πιάτα, στους χυμούς, στα smoothies, και στις σούπες.
Η συμβολή του τζίντζερ στο κυκλοφορικό, τις φλεγμονές, τον καρκίνο και τις στομαχικές διαταραχές 

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας, γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο, με το λεμόνι δημιουργεί μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία. Βοηθά στην καταπολέμηση των αερίων και των οξέων.

Υλικά
1/2 κουταλιά του γλυκού (5 γραμμάρια) μαγειρική σόδα
1/2 λεμόνι, χυμός
1/2 κούπα (100 ml) νερό

Εκτέλεση
Διαλύετε το χυμό λεμόνι στο νερό. Προσθέτετε τη μαγειρική σόδα.
Περιμένετε μέχρι να σταματήσει ο αναβρασμός και το πίνετε.
Πίνετε μόνο μέτριες ποσότητες.
Προτιμήστε το σε χλιαρό νερό Πίνουμε λεμονόνερο σε κρύο, χλιαρό ή ζεστό νερό;

Αν συνυπάρχει ο μετεωρισμός με δυσκοιλιότητα τότε προσπαθούμε να διατηρήσουμε την υγεία του εντέρου μας. Ο χυμός αλόης έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν καταναλώνεται καθημερινά.

Για καλύτερη χώνεψη φτιάχνουμε ρόφημα με τα εξής:

ρίζα από Gentiana lutea, Curcuma longa, Taraxacum officinale.
Επίσης, τσάι από μάραθο, μέντα και γλυκάνισο είναι εξαιρετικά για τα αέρια.

Αν ο τυμπανισμός εντείνεται σε περιόδους στρες η βαλεριάνα και αγγελική θα χαλαρώσουν και το νευρικό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα.

Βαλεριάνα: Το ηρεμιστικό της φύσης 

Να θυμάστε ότι πρέπει να επιλέξετε μόνο μια από τις παραπάνω συνταγές. Αν χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μια θεραπείες μπορεί να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Αν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με αέρια ή άλλα προβλήματα σχετικά με την κοιλιακή χώρα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Στοιχεία από
peptiko.gr

linascosmos.blog 
ofarmakopoiosmou.gr 
meygeia.gr
Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

“Τροφή-Φάρμακο”:Το πρώτο και κύριο είναι η καλή πέψη και άρα θα πρέπει να μάθουμε να τρώμε σωστά: Πώς πρέπει να τρώμε
Θεμελιώδεις κανόνες για σωστή πέψη που συνεπάγεται βελτίωση της υγείας

και να προηγείται πάντα σαλάτα των γευμάτων μας, ώστε το σώμα να παράγει τα κατάλληλα για την σωστή πέψη ένζυμα: Γιατί είναι απαραίτητο να ΠΡΟΗΓΕΊΤΑΙ η σαλάτα σε κάθε γεύμα

Ακολούθως και για όσους ήδη έχουν προβλήματα όπως τα παραπάνω, επιβάλλεται η προσθήκη της ευεργετικής ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ, στην καθημερινότητά τους. ΠΡΟΣΟΧΉ όμως, δεν μιλάω, για πετρούλες μαστίχας, ούτε για τσίχλα, μιλάω αποκλειστικά και μόνο για συμπλήρωμα διατροφής σε σκόνη και ΜΟΝΟ σε κάψουλα!

Χρήσιμη θα ήταν επίσης και η αποτοξίνωσή του εντέρου, κατά προτίμηση με τα ΦΥΚΙΑ A.F.A, καθώς προστατεύουν και ενισχύουν την πολύτιμη εντερική μας χλωρίδα.

Σε αυτό το ζήτημα, μπορώ να σας παρέχω ΚΑΘΑΡΗ μαστίχα Χίου, φύκια A.F.A, που θα φροντίσουν να γίνονται οι κατάλληλες διεργασίες, ώστε να λαμβάνετε το μέγιστο των θρεπτικών στοιχείων των τροφίμων σας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκομίσετε τα οφέλη τους, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή  επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τυμπανισμός, φούσκωμα, πρήξιμο της κοιλιάς: Πως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά

Βότανα για δυσπεψίες, καούρες, φούσκωμα, δυσφορία και πόνους στην κοιλιά
Αέρια, τυμπανισμός, μετεωρισμός ή φουσκώματα και φυσική αντιμετώπιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.