Σάββατο, Δεκεμβρίου 25

Οι ιαματικές πηγές της χώρας σε ανώνυμη εταιρία;

Οι ιαματικές πηγές της χώρας σε ανώνυμη εταιρία;
Image by LeutherCommerce from Pixabay Οι ιαματικές πηγές της χώρας σε ανώνυμη εταιρία;

Οι ιαματικές πηγές της χώρας σε ανώνυμη εταιρία;

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση του ιαματικού τουρισμού σύμφωνα με το www.tourismtoday.gr 

Σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.), με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Με τη σύσταση ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία» (Ι.Π.Ε), όπως αναφέρεται, σκοπός είναι η διοίκηση, η διαχείριση, η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, καθώς και των εγκαταστάσεών τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πηγών χώρου σε ακτίνα πεντακοσίων (500) μέτρων, η οποία ανήκει στη διαχείριση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Οι ιαματικές πηγές, όπως τονίζεται, διέπονται αυτή τη στιγμή από πολλαπλά κατακερματισμένα καθεστώτα ιδιοκτησίας και παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης.

Ο ιδρυόμενος φορέας θα είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση, αξιοποίηση, διαχείριση και παραχώρηση των ιαματικών πηγών, θα εξειδικεύεται στη δημιουργία επενδυτικών φακέλων για τη μέγιστη εκμετάλλευση και αξιοποίησή τους, θα μεριμνά για τις εκμισθώσεις, μελέτες κ.λπ., ώστε τα σχετικά επενδυτικά σχέδια να καθίστανται ώριμα προς αξιοποίηση.

Η ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δημοσίου για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών με μία άλλη ματιά:

  • Είναι αμφίβολης συνταγματικότητας, καθώς υφαρπάζει την περιουσία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Δημιουργεί άλλη μία ΑΕ στην οποία δίνει όλες τις δυνατότητες που στέρησαν από τους δήμους.
  • Δίνει μεν τον χρόνο στους δήμους να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις πηγές, όμως δίχως να τους παρέχονται να κατάλληλα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, οδηγούνται νομοτελειακά στη «αγκαλιά» της ΑΕ.
  • Η ίδια η νομική μορφή της εταιρείας (Ανώνυμη Εταιρεία) δίνει την απόλυτη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, των ιαματικών πόρων, με απολύτως αδιαφανή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, παρακάμπτοντας έτσι πάλι τους κανόνες της χρηστής δημοσιοοικονομικής διαχείρισης, προς ικανοποίηση και πάλι συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».

Ιαματικές πηγές τέλος.

Η κυβέρνηση έδωσε σε μία εταιρεία όλες τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας.
Από τις ανοιχτές πηγές σε Καμένα Βούρλα, Θερμοπύλες έως τα υδροθεραπευτήρια, όλα μπαίνουν προς αξιοποίηση σε ένα ΤΑΙΠΕΔ ιαματικών πηγών. Μαζί τους και η γη σε περίμετρο 500 μέτρων από αυτές.

Ιδιωτικοποιούν πλέον όχι μόνο το νερό αλλά τον ανθό του νερού, το ιαματικό νερό. Οι πηγές αυτές θα έπρεπε να ήταν μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δεν πρόκειται για Spa με 200 ευρώ είσοδο, πρόκειται για θεμελιώδη πόρο για την πρόληψη και αντιμετώπιση νοσημάτων που μπορεί να φέρει συγκλονιστική βελτίωση της υγείας των πολιτών και εξοικονόμηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έτσι κάνουν οι υπόλοιπες χώρες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μάλιστα είναι αναγνωρισμένος ο θερμαλισμός και η υδροθεραπεία ενώ ασθενείς από την Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία μπορούν να έρθουν και στην Ελλάδα για να κάνουν τις θεραπείες τους.

Δεν έρχονται επειδή η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τον θερμαλισμό σαν τρόπο θεραπείας.

Θα το αναγνωρίσει βέβαια μόλις ιδιωτικοποιήσει τις πηγές.

Δυστυχώς το εγκληματικό αυτό νομοσχέδιο ψηφίζεται τη Δευτέρα. (σ.σ. ψηφίστηκε χτες!)

Ακόμη ένα νομοσχέδιο που θα μείνει στα χαρτιά βέβαια γιατί τα κινήματα θα το αφήσουν στα χαρτιά.

Αν έχετε ιαματική πηγή στον τόπο σας, τώρα είναι η ώρα να δράσετε για να την κρατήσετε δημόσια προσβάσιμη.

Κρίτων Αρσένης – Kriton Arsenis 

“Τροφή-Φάρμακο”: (Η φωτογραφία είναι τυχαία). Ποιός θα βάλει χέρι στα κέρδη και ποιός τα “δικαιούται” αγωνιούν οι δύο πλευρές. Το θέμα είναι πως όλο αυτό οδηγεί σε υφαρπαγή περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Καημένη Ελλάδα, εδώ έπρεπε να έχει ΘΕΜΈΛΙΑ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΌΣ/ΙΑΜΑΤΙΚΌΣ ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ με Ασκληπιεία που θα πλαισίωναν τις ιαματικές πηγές (γνήσια και αγνά με την τότε λειτουργία, όχι όπως έχουν καταντήσει τα “θεραπευτήρια” τώρα) σε όλα τα σημεία και τα πλάτη της χώρας. Κι εμείς τρέχουμε στα εγκαίνια του τάδε θεραπευτηρίου κινέζικης ιατρικής ή Αγιουρβέδα..

Και προσοχή!! Δεν λέω ότι δεν αξίζουν σαν μέθοδοι, ούτε πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, λέω ότι θα έπρεπε να έχουμε αναπτύξει τις ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΈΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΈΣ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ πρώτα και κυριότερα!

Από την αρχαιότητα οι πηγές και δη οι ιαματικές, αποτελούσαν χώρο για τη διατήρηση ή βελτίωση της υγείας των ανθρώπων μέσω προγραμμάτων ολικής αναζωογόνησης και χαλάρωσης σε σωματικό, ψυχικό, πνευματικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οι ελληνικές λουτροπόλεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε κέντρα ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΥΓΕΊΑΣ, δηλαδή σε κέντρα θεραπείας που ταυτόχρονα θα είναι και κέντρα αναψυχής και ηρεμίας για όλες τις ηλικίες αποφέροντας σημαντικά κέρδη στα δημόσια ταμεία.

Κατακαημένη Ελλάδα…

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι με ΌΡΑΜΑ!! Σύγχρονα Ασκληπιεία: Αναγέννηση της παραδοσιακής ιπποκράτειας ιατρικής 

Δείτε ακόμη: Η Ελλάδα έχει πάνω από 700 μεταλλικές ιαματικές πηγές 

Ελληνικά Ιαματικά Λουτρά: Περιοχές και Θεραπευτικές Ιδιότητες

κανά ιαματικό στο σπίτι θα μας μείνει κι αυτό μέχρι να πουληθεί και η ύδρευση (οσονούπω)! Πως να κάνετε ιαματικά λουτρά στο σπίτι με βότανα

Το νερό εισήχθη στο χρηματιστήριο ως εμπόρευμα 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .