Παρασκευή, Δεκεμβρίου 3

Lego Education σεμινάρια: 6 απαντήσεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί


Τα
LEGO Education σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδεύσεις σε καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς που θέλουν να εισαχθούν στη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Μέσα από το LEGO® Learning System (LLS), το επαναστατικό σύστημα μάθησης της LEGO® που εστιάζει στη STEAM διδασκαλία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν επαγγελματικά στο μέλλον, όπως υπολογιστική σκέψη, εξοικείωση με την τεχνολογία και επικοινωνία και βασικές αρχές επιστημών όπως μηχανική ή μαθηματικά.

Για να το καταφέρουν όμως αυτό, πρέπει και οι ίδιοι οι δάσκαλοι να γνωρίζουν σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τον εξοπλισμό που απαιτείται και πώς να διαμορφώσουν το πλάνο των μαθημάτων τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα LEGO Education σεμινάρια που διεξάγονται από ειδικούς LEGO διαπιστευμένους εκπαιδευτικούς της O3 Out of the Ordinary. Γι’ αυτό και αυτό το άρθρο στοχεύει να απαντήσει στις πιο συχνές ερωτήσεις που μπορείτε να έχετε. Παρέχει πληροφορίες όπως για το κάθε πότε διεξάγονται, με ποιους τρόπους, τι διδάσκεται και τι θα αποκομίσετε εσείς από αυτήν τη διαδικασία.

Τι σεμινάρια εκπαιδευτικής διεξάγονται από την O3 Out of the Ordinary;

Στην O3 Out of the Ordinary, ως επίσημος πάροχος προϊόντων και εκπαιδεύσεων της LEGO® (LEGO Education Academy), διαθέτουμε μια σειρά σεμιναρίων όπου οι εκπαιδευτές θα μάθουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δεξιότητές τους για να μπορούν να εφαρμόζουν τις αρχές της εκπαιδευτικής ρομποτικής και να χειρίζονται τον εξοπλισμό κατάλληλα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο μάθημα, διασκεδαστικό, απόλυτα ενδιαφέρον και πλήρως αποδοτικό. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται με βάση συγκεκριμένο εξοπλισμό-προϊόν, ανάλογα με τις ανάγκες των καθηγητών και των τάξεών τους.

Στην O3 προσφέρουμε LEGO Education σεμινάρια για κάθε εξοπλισμό STEAM/STEM διδασκαλίας του LLS:

  • Spike Prime (τελευταίες τάξεις Δημοτικού και αρχές Γυμνασίου)
  • Spike Essential (πρώτες τάξεις Δημοτικού)
  • BricQ Prime (τελευταίες τάξεις Δημοτικού και αρχές Γυμνασίου)
  • BricQ Essential (πρώτες τάξεις Δημοτικού)
  • STEAM Park (Προσχολική ηλικία)
  • CODING Express (Προσχολική ηλικία)

Οι εκπαιδεύσεις περιλαμβάνουν:

  • Πειραματισμούς και hands-on παραδείγματα
  • Εκπαιδευτικό περιεχόμενο με σενάρια και δραστηριότητες
  • Συμβουλευτική και δημιουργία των πρώτων σχεδίων μαθημάτων για την τάξη σας
  • Coaching customer service & εφ’ όρου ζωής ενημέρωση

Αν θέλετε να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα τον καινοτόμο κόσμο της STEAM διδασκαλίας και να αναπτύξετε κι άλλο τις επαγγελματικές σας ικανότητες, παρέχουμε σεμινάρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Ενήλικες (LEGO® Education Professional Development), από τους LEGO® Education Certified Teacher Trainers μας. Οι εκπαιδεύσεις αυτές χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες:

  • Παιδαγωγική
  • STEAM
  • Δεξιότητες του 21ου αιώνα
  • Διαχείριση Τάξεων

Αν θέλετε να λαμβάνετε χρήσιμα tips, εκπαιδευτικούς οδηγούς, νέα LEGO προϊόντα ή τις επικείμενες δράσεις της O3, εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Υπάρχει πιστοποίηση;

Ναι. Μετά το τέλος των μαθημάτων δίνεται επίσημη πιστοποίηση από την LEGO® Education, η οποία αφορά τον εξοπλισμό τον οποίο εκπαιδευτήκατε να χειρίζεστε και να αξιοποιείτε για να διδάσκετε. Η πιστοποίηση δεν έχει χρονική λήξη και δεν χρειάζεται να ανανεωθεί μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Διεξαγωγή μαθημάτων

Η διεξαγωγή των σεμιναρίων γίνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ειδικά διαμορφωμένος χώρους της O3, που διαθέτουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ακολουθώντας πιστά της υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα διαμορφώσαμε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή των LEGO Education Academy Training. Καθημερινά τηρούνται αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την εμπόδιση της εξάπλωσης της COVID-19.

Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα εξ αποστάσεως (Remote Training) με πολλές διαθέσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε να μπορούμε να καλύψουμε όλους τους επαγγελματίες με επιβαρυμένο πρόγραμμα.

LEGO Education σεμινάρια & εξοπλισμός

Με LEGO εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας είναι επανδρωμένος κάθε χώρος δια ζώσης εκπαίδευσης της O3. Αν ωστόσο σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποια εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τότε θα χρειαστεί είτε να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό (δείτε όλα τα προϊόντα εκπαιδευτικής ρομποτικής) ή να τον δανειστείτε.

Αν επιλέξετε να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό, θα λάβετε -10% έκπτωση στα δίδακτρα των σεμιναρίων. Αν επιλέξετε να δανειστείτε, τότε μπορούμε να σας τον αποστείλουμε στον χώρο σας και η επιστροφή του μπορεί να γίνει μετά τη λήξη των σεμιναρίων, χωρίς δική σας έξτρα χρέωση.

LEGO Education σεμινάρια & κόστος

Το κόστος των training διαμορφώνεται ανάλογα με τον χώρο διεξαγωγής, remote ή δια ζώσης, και με τις διδακτικές ώρες. Οι διδακτικές ώρες των σεμιναρίων της O3 διαμορφώνονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της LEGO,  σε πακέτα των 4 ή των 8 ωρών, ανάλογα με τον εξοπλισμό και την πολυπλοκότητά του, αλλά και τα σχέδια μαθήματος που το καθένα μπορεί να προσφέρει. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα ενδιαφέροντας των σεμιναρίων για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τις μεθόδους πληρωμής απευθείας στο email σας.

Κάθε πότε διεξάγονται μαθήματα;

Η O3 διεξάγει σχεδόν καθημερινά εκπαιδεύσεις δια ζώσης και εξ αποστάσεως, με τη διάρκεια του μαθήματος να διαρκεί από 4 ή 8 ώρες. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ημερομηνίες στην LEGO Education Academy σελίδα μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για την LEGO εκπαιδευτική ρομποτική και την προσέγγιση της LEGO Learning System.

 : https://www.o3.gr/lego-education-seminaria-6-apantiseis/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .