Πέμπτη, Δεκεμβρίου 2

Γερμανία: Μέρκελ - Σολτς συναποφάσισαν lockdown ανεμβολίαστων - Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλουςΓερμανία: Μέρκελ - Σολτς συναποφάσισαν lockdown ανεμβολίαστων - Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

γερμανια κορονοιος εμβολιο Την απόφαση επιβολής σκληρότερων μέτρων περιορισμού για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 σε πανεθνική κλίμακα έλαβαν η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, μαζί με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του 4ου κύματος της πανδημίας, που πλήττει την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε μια από τις τελευταίες κινήσεις της πριν παραδώσει τα ηνία της χώρας, η κ. Μέρκελ, μαζί με τον σοσιαλδημοκράτη διάδοχό της, κ. Σολτς και τους ηγέτες των κρατιδίων συναποφάσισαν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από εστιατόρια, θέατρα και άλλα μη απολύτως απαραίτητα καταστήματα.

Μέρκελ - Σολτς και τοπικοί πρωθυπουργοί ενέκριναν επίσης σχέδιο το οποίο θα μετατρέπει τον εμβολιασμό κατά τou κορονοϊού σε υποχρεωτικό, με την Μπούντεσταγκ, κάτω σώμα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, να αναμένεται να ψηφίσει επί του θέματος σύντομα. Η απερχόμενη καγκελάριος πρότεινε η υποχρεωτικότητα να επιβληθεί από τον Φεβρουάριο και εξής.

"Είμαστε σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση", ανέφερε ο μέλλων καγκελάριος, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί την Τετάρτη. "Έχουμε παρά πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο δεν είναι αρκετοί για να αποτρέψουν ένα νέο κύμα μολύνσεων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν και είναι η απόλυτη προσωπική μου έκκληση να το κάνουν", τόνισε ο κ. Σολτς.

Η επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, εφ' όσον εγκριθεί, θα αποτελέσε μεγάλη στροφή για τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία επί μήνες επέμενε ότι ο εμβολιασμός ή μη θα αποτελούσε προσωπική επιλογή.

Στη Γερμανία, λιγότερο από το 70% του συνόλου του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τα νυκτερινά κλαμπ σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων θα κλείσουν, ενώ θα μειωθεί ο αριθμός των θεατών σε δημόσια θεάματα, μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

https://www.capital.gr/diethni/3599338/germania-merkel-solts-sunapofasisan-lockdown-anemboliaston-pros-upoxreotiko-emboliasmo-gia-olous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .