Παρασκευή, Δεκεμβρίου 3

O θάνατος του αντιεμβολιαστή

Newsroom eleftherostypos.gr

Εδώ και λίγες εβδομάδες αποδήμησε εις Κύριον σε προάστιο της Βιέννης ο Γιόχαν Μπιάτσιτς (Johann Biacsics), ένας από τους ηγέτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Αυστρία.

Γράφει ο Γιάννης Παπαδάτος

Ο 65χρονος νοσούσε από Covid και σύμφωνα με τον τοπικό Tύπο προσπαθούσε να αυτοθεραπευτεί με σκευάσματα υδροξυχλωροκίνης, από αυτά που διαφήμιζε ο Ντόναλντ Τραμπ. Φανατικός αρνητής της Covid, ο Μπιάτσιτς πίστευε ότι είχε νικήσει την ασθένεια παρόλο που τα μοριακά τεστ έβγαιναν θετικά. Αρνιόταν ως το τέλος να πάει στο νοσοκομείο κι ας ανέπνεε με δυσκολία.

Η επιμονή του στις εναλλακτικές θεραπείες τον οδήγησε στον τάφο στις 10 Νοεμβρίου. Ωστόσο η είδηση βγήκε από τα στενά όρια του αντιεμβολιαστικού κινήματος μόλις στις 28 Νοεμβρίου εντελώς διαστρεβλωμένη. Η οικογένεια του Μπιάτσιτς επιμένει πως δεν ήταν η Covid η αιτία του θανάτου του και ο γιος του, Μάρκους, εγκαινίασε εκστρατεία χρηματοδότησης στα social media για να μηνύσει τα ΜΜΕ που ισχυρίζονται το αντίθετο.

Oπως και το ότι ήταν «αλμπάνικες» οι «εναλλακτικές θεραπείες» που πρότεινε ο μακαρίτης πατέρας του για τον καρκίνο. Ως τον Σεπτέμβριο, ο Γιόχαν Μπιάτσιτς δεν στεκόταν απλώς στα πόδια του, αλλά έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις έξω από τη Βουλή της Βιέννης, υποστηρίζοντας ότι «το 67% των ασθενών στις αυστριακές ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένο».

Κι όταν οι δημοσιογράφοι αμφισβητούσαν τις πληροφορίες του, εκείνος επικαλούνταν «εμπιστευτικές πηγές». Ο Μπιάτσιτς δεν ήταν ο πρώτος «μάρτυρας» από τις τάξεις των Αυστριακών αντιεμβολιαστών. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν πεθάνει δύο μέλη μιας οικογένειας που πήραν αντιπαρασιτικό για άλογα(!), ενώ τους ακολούθησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Λούντβιχ Λάκι Λαντστέτερ.

Αυτός δεν κατέφυγε σε εναλλακτικές θεραπείες, αλλά υπέκυψε αβοήθητος στην Covid, έχοντας συναντήσει μερικές μέρες νωρίτερα τον ακροδεξιό αντιεμβολιαστή ηγέτη Χέρμπερτ Κικλ, που απλώς βγήκε θετικός, χωρίς να κινδυνεύει. Υστερα από όλα αυτά πώς να μην επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό η αυστριακή κυβέρνηση;

 

Από την έντυπη έκδοση

EleftherosTypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .