Σάββατο, Δεκεμβρίου 4

ΙΣΡΑΗΛ> Ο γιατρός που φέρεται να είναι θετικός στην Omicron δεν κατάφερε να κολλήσει ούτε τη σύζυγό του. Συνάντησε δεκάδες ανθρώπους, μόνο ένας ακόμη βρέθηκε θετικός

Μπαζει το σεναριο της Οmicron

«Αυτό είναι καθησυχαστικό, νομίζω», είπε στον Guardian

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από το Ισραήλ για την Omicron καθώς ο Ισραηλινός γιατρός που φέρεται να την κόλλησε στο Λονδίνο μετά από ένα σχετικά δύσκολο 24ωρο στη διάρκεια του οποίου δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί εμφανίζεται περδίκι και αισιόδοξος.  Στη διάρκεια του ταξιδιού του στη βρετανική πρωτεύουσα συναντήθηκε με ένα σωρό πρόσωπα που δεν κόλλησαν την Omicron. Oύτε καν τη σύζυγό του μπόρεσε να κολλήσει ο μπαγάσας. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, ο αξιόπιστος Μαγιορκίνης κάνει λόγο για εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή. Αυτό το παλικάρι είναι πάντα καλά ενημερωμένο.

Καθώς το Ισραήλ αναμένει τις επιβεβαιώσεις της Omicron, η πιθανή περίπτωση ενός γιατρού πυροδοτεί επιφυλακτική αισιοδοξία
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Ισραήλ φαινομενικά πιο μεταδοτικής παραλλαγής αναμένεται να αυξηθεί, αλλά ο γιατρός, Dr. Elad Maor (Ιατρικό Κέντρο Sheba), που μπορεί να έχει το στέλεχος φαίνεται να έχει μολύνει μόνο ένα άλλο άτομο!

Ο αριθμός των Ισραηλινών που επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων για τέσσερα άτομα που φέρεται να έχουν ήδη βρεθεί θετικά στο εξαιρετικά μεταλλαγμένο στέλεχος μία φορά, καθώς και πάνω από μια ντουζίνα ακόμη ύποπτες περιπτώσεις.

Ωστόσο, ακόμη και ενώ οι αξιωματούχοι περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθούν, ενδέχεται να είναι σε θέση να συλλέξουν κάποιες πληροφορίες από τουλάχιστον έναν από τους ασθενείς, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από την παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο ημέρες και ο οποίος προφανώς δεν μόλυνε σχεδόν κανέναν από τους δεκάδες ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή πριν βγει θετικός.

Το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη διευκρίνισε ότι μόνο δύο άτομα στο Ισραήλ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ότι έχουν προσβληθεί από το Omicron, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το Ιατρικό Κέντρο Sheba κοντά στο Τελ Αβίβ, το οποίο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι και δύο καρδιολόγοι εκεί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι δύο γιατροί εξακολουθούν να περιμένουν τα αποτελέσματα της γενετικής αλληλουχίας για να επιβεβαιώσουν ότι φέρουν το νέο στέλεχος Omicron και όχι την παραλλαγή Delta ή οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του κορωνοϊού που προκαλεί το COVID-19, σύμφωνα με τις ειδήσεις του Channel 12.

Το κανάλι ανέφερε ότι άλλα δύο άτομα βρέθηκαν επίσης θετικά στο Omicron από τεστ PCR, αν και δεν υπήρχαν διαθέσιμες λεπτομέρειες για τα δύο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη, η οποία δεν ανέφερε τους γιατρούς ή τα άλλα δύο πιθανά κρούσματα, ανέφερε ότι υπάρχουν 17 ύποπτα κρούσματα, καθώς και άλλα 17 κρούσματα ταξινομημένα ως «οριακά ύποπτα».

Το υπουργείο δεν είπε ποια μέθοδο είχε χρησιμοποιήσει για να καθορίσει εάν ένας ασθενής είναι ύποπτος φορέας Omicron και δεν είναι σαφές εάν οι γιατροί Sheba, η ιστορία των οποίων έχει τραβήξει την παγκόσμια προσοχή, έδειξαν περισσότερους δείκτες από τα άλλα 15 ύποπτα κρούσματα. Οι υγειονομικές αρχές λένε ότι η Omicron, όπως και η παραλλαγή Alpha, είναι ανιχνεύσιμη μέσω ορισμένων δοκιμών PCR μέσω μιας μεθόδου που είναι γνωστή ως αποτυχία στόχου γονιδίου S, στην οποία λείπει ένα συγκεκριμένο ενδεικτικό γονίδιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εγκατάλειψη του γονιδίου S, όπως είναι επίσης γνωστό, είναι ένας αξιόπιστος δείκτης των παραλλαγών, αν και απαιτείται γενετική αλληλουχία για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

«Αν χρειάζεται να κάνετε αλληλουχία για να προσδιορίσετε την παραλλαγή, πάντα θα καθυστερείτε λίγο και θα είναι πιο ακριβό. Εάν βασίζεστε απλώς σε αυτήν την εγκατάλειψη S ως αναγνώριση, τότε είναι πιο εύκολο», είπε ο Trevor Bedford, βιολόγος και ειδικός γενετικής στο Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Ένας από τους γιατρούς της Sheba, ο Elad Maor, είπε στον Guardian ότι πίστευε ότι προσβλήθηκε από τον ιό στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε ένα συνέδριο από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου. Εάν ναι, θα σήμαινε ότι η παραλλαγή κυκλοφορούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγες μέρες πριν από τη Νότιο Αφρική όπου σήμανε αρχικά συναγερμό για το νέο στέλεχος. Αρα μπορεί να μην είναι η ταλαίπωρη Νότια Αφρική υπεύθυνη για την αλανιάρα Omicron.

«Πήρα την Omicron στο Λονδίνο, σίγουρα», είπε ο Maor στον Guardian. “Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί ήταν πριν από 10 ημέρες στο Λονδίνο – πολύ, πολύ νωρίς.”

Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι φωτογραφίες από το ιατρικό συνέδριο έδειχναν πολλούς από τους πάνω από 1.200 συμμετέχοντες να μην φορούν μάσκες.
Ο Maor, ο οποίος εμβολιάστηκε τρεις φορές, είπε ότι ήταν αρνητικός όταν επέστρεψε στο Ισραήλ στις 23 Νοεμβρίου, αλλά ότι αργότερα άρχισε να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και επιβεβαιώθηκε ότι είχε COVID-19 τέσσερις ημέρες μετά.

«Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι μολύνθηκα την τελευταία μέρα της συνάντησης – ίσως στο αεροδρόμιο, ίσως στη συνάντηση», είπε.

Τις ημέρες μεταξύ της επιστροφής του από το ταξίδι και του θετικού τεστ, ο Maor έκανε επεμβάσεις σε 10 ασθενείς, μοιράστηκε μια βόλτα 90 λεπτών με το αυτοκίνητο με έναν συνάδελφο, έφαγε σε μια γεμάτη καφετέρια, παρακολούθησε ένα ρεσιτάλ πιάνου και είχε ένα μεγάλο δείπνο με συγγενείς, δήλωσε στους New York Times.

Ωστόσο, το μόνο άτομο από τα 50 που ήρθαν σε επαφή μαζί του που βρέθηκε θετικό στην Omicron ήταν ο συνάδελφος με τον οποίο βρισκόταν στο αυτοκίνητο, κάνοντας τους ερευνητές αισιόδοξους ότι η παραλλαγή μπορεί να μην είναι τόσο μεταδοτική όσο φοβόταν, τουλάχιστον μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων.

Η σύζυγός του, που τον συνόδευε στο Λονδίνο, επίσης δεν βρέθηκε θετική. «Αυτό είναι καθησυχαστικό, νομίζω», είπε στον Guardian. «Νομίζω ότι η μεταδοτικότητα αυτής της [παραλλαγής] δεν είναι εντελώς διαφορετική ή εξαιρετικά διαφορετική από ό,τι γνωρίζω για την Delta».

Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με τη νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, συμπεριλαμβανομένου του πόσο μεταδοτική μπορεί να είναι. Περιέχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων που οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να τη καταστήσουν πιο ανθεκτικό στα τρέχοντα εμβόλια από την κυρίαρχη επί του παρόντος παραλλαγή Delta.


Οι δύο μολυσμένες γυναίκες στο Ισραήλ ήταν μια τουρίστας από το Μαλάουι και μια Ισραηλινή που επέστρεψε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική. Μια δήλωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι ο από το Μαλάουι εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca για τον COVID-19, ενώ ο Ισραηλινός έλαβε τρεις δόσεις εμβολίου της Pfizer-BioNTech. Δεν δόθηκαν πληροφορίες για τις συνθήκες τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν επιβεβαιωθεί ότι φέρουν τη μετάλλαξη φαίνεται να έχουν μόνο ήπια συμπτώματα.

Στις ΗΠΑ τώρα ο υπουργός Υγείας της Καλιφόρνια Δρ Mark Ghaly είπε ότι η ήπια ασθένεια του ασθενούς «είναι μαρτυρία της σημασίας των εμβολίων».

Oι φωτογραφίες από το ιατρικό συνέδριο που παρακολούθησε ο Dr. Elad Maor έδειχναν πολλούς από τους πάνω από 1.200 συμμετέχοντες να μην φορούν μάσκες

Η Jenny Harries, η οποία ηγείται της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι ενώ υπήρχε ακόμη αβεβαιότητα ως προς την κατανόηση της παραλλαγής Omicron, οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η επέκταση της κυκλοφορίας του ενισχυτικού εμβόλιου «θα αντισταθμίσει σε κάποιο βαθμό την πιθανή πτώση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων που μπορεί να βρούμε με αυτή η παραλλαγή.”

Ο Maor είπε στους New York Times ότι η «ήπια» περίπτωσή του περιελάμβανε ότι ήταν κατάκοιτος για δύο ημέρες με πυρετό, πονόλαιμο και πόνους στα άκρα, αλλά φοβόταν ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο.

«Παρά τα πάντα, παρά τα εμβόλια και τη αναμνηστική δόση, ήμουν στο κρεβάτι για 48 ώρες», είπε ο Maor από την απομόνωση.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/israil-gt-o-giatros-poy-feretai-na-einai-thetikos-stin-omicron-den-katafere-na-kollisei-oyte-ti-syzygo-toy-synantise-dekades-anthropoys-mono-enas-akomi-vrethike-thetikos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .