Δευτέρα, Ιανουαρίου 17

Εντάξεις 105 έργων ύψους 340 εκατ. στο “Τρίτσης” ανακοίνωσε ο Πέτσας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την 11η Ιανουαρίου ο Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, «συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκατόν πέντε (105) έργα συνολικού

ύψους 340.323.034,50 ευρώ».

 

Υπογραμμίζουμε ότι μέχρι το πέρας της 11ης Ιανουαρίου ουδεμία νέα Απόφαση ένταξης δεν είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Εν αναμονεί, λοιπόν, της επίσημης δημοσίευσης του συνόλου των Υπουργικών Αποφάσεων (από τα οποία θα προκύπτουν ακριβώς οι Δήμοι που χρηματοδοτούνται, για ποιο έργο και με τι ποσό ο καθένας),

ακολουθεί μόνον η γενικόλογη Ανακοίνωση Πέτσα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας:

«Ένταξη έργων ύψους 340 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”»

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκατόν πέντε (105) έργα συνολικού ύψους 340.323.034,50 ευρώ.

Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ άλλων:

- Δεκαοχτώ (18) έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 104,1 εκατ. ευρώ, όπως το έργο που αφορά την αναζωογόνηση προσφυγικών κατοικιών του Δήμου Πατρέων, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ.

- Επτά (7) έργα στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», συνολικού προϋπολογισμού 58,4 εκατ. ευρώ, που αφορούν ολοκληρωμένα προγράμματα για την επεξεργασία των απορριμμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα και Δήμους ανά την χώρα.

- Δεκαεπτά (17) έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία, συνολικού προϋπολογισμού 47,6 εκατ. ευρώ, που αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές όπως του Δήμου Φλώρινας, του Δήμου Μετσόβου και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021» εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση επτά (7) έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,05 εκατ. ευρώ.

 

Περιλαμβάνονται, επίσης, στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», έντεκα (11) έργα που αφορούν στην «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων», συνολικού προϋπολογισμού 38,7 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν δράσεις ανέγερσης και συντήρησης σχολείων, καθώς και τέσσερα (4) έργα που αφορούν στη «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ», συνολικού προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων δράσεων που συμβάλλουν στην ισότητα των προσβάσεων όλων των ομάδων πολιτών και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία και χρήση των υποδομών.

Επισημαίνεται ότι εντάχθηκαν για πρώτη φορά έργα, συνολικού ύψους χρηματοδότησης 46,7 εκατ. ευρώ, για δεκατρείς (13) Δικαιούχους οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα εντάξεις στο Πρόγραμμα, όπως το έργο αστικής αναζωογόνησης που αφορά σε δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμο Νέστου και στον Δήμο Παγγαίου. Κατόπιν αυτού, πλέον απομένουν μόνον τρεις δικαιούχοι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εντάξεις στο Πρόγραμμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Συνεχίζουμε με σταθερό ρυθμό τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Έχοντας ως προτεραιότητα την ευρύτερη δυνατή γεωγραφική κάλυψη, θέλουμε κάθε Δήμος της χώρας να επωφεληθεί από την αναπτυξιακή δυναμική του Προγράμματος. Με έναν στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας».airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .