Πέμπτη, Ιανουαρίου 13

Πρωινό: Τα χειρότερα λάθη για τους 40ρηδες και άνω

class="post-body entry-content" id="post-body-1326621418605287812" itemprop="articleBody">

Αν και στην Ελλάδα τείνουμε να υποβαθμίζουμε τη σημασία του το πρωινό παίζει κυρίαρχο ρόλο σε μία υγιεινή διατροφή, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει κάποιος να χάσει κιλά ειδικά μετά τα 40.

Μάλιστα ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες στο πρωινό που πολλοί Έλληνες δυστυχώς ακολουθούμε, μπορεί να μηδενίσουν κάθε προσπάθειά στο χάσιμο των κιλών.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε τις διατροφικές συνήθειες στο πρωινό που πρέπει να κόψεις αν είσαι άνω των 40 ετών και θες να χάσεις ορισμένα κιλά. Ακόμη και αν τις διακόψεις, όμως, πρέπει να τις αναπληρώσεις με υγιεινές επιλογές.

1. Προσπερνάτε το πρωινό

Με το να μην τρως καθόλου πρωϊνό, δεν πρόκειται να χάσεις κιλά. «Το να προσπερνάς το πρωινό είναι μία από τις χειρότερες συνήθειες που έχω δει σε ενήλικες άνω των 40. Η ζωή γίνεται πολυάσχολη και άλλες προτεραιότητες μπαίνουν στο δρόμο της αυτοφροντίδας. Αντί για να προσπεράσεις το πρωινό σου, βρες μία απλή, νόστιμη διατροφική επιλογή για το πρωί που μπορείς να μετατρέψεις στην πρωινή σου ρουτίνα. Για παράδειγμα ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως με μια χούφτα μούρα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ένα μπολ βρώμη με σταφίδες και καρύδια ή ένα γρήγορο smoothie» ανέφερε η Catherine Johnston, RD.

2. Καφές για πρωινό

Κάποιοι υποθέτουν ότι μπορούν να αντικαταστήσεις το πρωινό με μία κούπα με καφέ. Αν και αυτή η συνήθεια μπορεί να σε ξυπνήσει πιο γρήγορα, δεν πρόκειται να σε οδηγήσει στην απώλεια κιλών.

«Πάντα λέω στους πελάτες μου ότι ο καφές δεν είναι γεύμα. Ο καφές μπορεί να καταπιέσει το αίσθημα πείνας αλλά συχνά η έλλειψη ενέργειας εμφανίζεται αργότερα. Φτιάξτε τον καφέ σας ανακατεύοντας παγάκια καφέ με βρώμη, μια παγωμένη μπανάνα , αβοκάντο και γάλα για να φτιάξετε ένα νόστιμο πρωινό καφέ» ανέφερε η Johnston

3. Τρώγοντας cookies για πρωινό

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η κατανάλωση ενός μπισκότου με καφέ το πρωί μπορεί να είναι παράδοση. Αλλά το να μην δίνετε προσοχή στον αριθμό των μπισκότων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στις προσπάθειες απώλειας βάρους μετά τα 40.

«Συνήθως, στο πρωινό, καταναλώνουμε δύο έως τέσσερα μπισκότα με τσάι ή καφέ», λέει η Shannon Henry, RD στην EZCare Clinic . «Αλλά, ξέρατε ότι ένα μπισκότο πλούσιο σε φυτικές ίνες ή εύπεπτο περιέχει 30 έως 40 θερμίδες; Εδώ, μπορείτε να φανταστείτε πόσες θερμίδες έχει ένα cookie ή ένα μπισκότο κρέμας σοκολάτας. Όλα τα είδη των μπισκότων παρασκευάζονται με μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη και αλάτι».

4. Τρώτε μόνο υδατάνθρακες για πρωινό

«Μετά την ηλικία των 40, οι άνθρωποι, ειδικά οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, χάνουν μυς φυσικά», λέει ο Henry. «Καθώς οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας και καθιστούν πιο δύσκολο να χάσετε αυτά τα κιλά. Χωρίς μια υγιή ισορροπία πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και υγιών λιπών, η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων με ζάχαρη, όπως τα γλυκά για πρωινό μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Επιπλέον, επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και δεν σας βοηθά να χάσετε βάρος».

«Φάτε ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να ενισχύσετε την πρωινή σας ενέργεια», συνεχίζει. «Η πρωτεΐνη είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη περισσότερης πρωτεΐνης στη διατροφή σας είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε βάρος. Μελέτες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξής σας και στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής. Επομένως, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος. Μπορεί να περιλαμβάνει αυγά, ελληνικό γιαούρτι, βούτυρο ξηρών καρπών και τυρί cottage».

5. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Έχετε ακούσει για τα οφέλη του πόσιμου νερού στο παρελθόν, αλλά αν δεν ξεκινήσετε τη μέρα σας με αρκετή ενυδάτωση, μπορεί να δυσκολευτείτε να χάσετε τα κιλά.

«Η αφυδάτωση εξαφανίζει τα σημάδια της δίψας και αντ’ αυτού στέλνει σήματα πείνας, κάτι που σας επιτρέπει να τρώτε υπερβολικά», λέει ο Henry. «Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, η ενέργεια μειώνεται και αισθάνεστε κουρασμένοι. Για να ξαναγεμίσετε αυτήν την ενέργεια, τρώτε περισσότερο και αυτό τελικά οδηγεί σε αύξηση βάρους».

Συγκεκριμένα, ο Henry σημειώνει ότι η κατανάλωση νερού το πρωί μπορεί να μειώσει την απώλεια βάρους.

«Η κατανάλωση νερού αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού, έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες», λέει. «Πίνετε περίπου 3 φλιτζάνια νερό μόλις ξυπνήσετε. Αυξήστε την υπομονή σας για να πίνετε τόσο πολύ νερό κάθε μέρα! Μην λάβετε πρωινό ή μεσημεριανό για τουλάχιστον 45 λεπτά αφού πιείτε νερό».

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .