Τα ασύστολα ψέματα του κυρίου «500 ευρώ την ημέρα»

Πώς ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κορόιδεψε εκτός από τον Στυλιανίδη και χιλιάδες Έλληνες που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

To βίντεο-ντοκουμέντο δεν χρειάζεται επεξηγήσεις.

Ο κύριος «500 ευρώ την ημέρα» ψεύδεται με πρωτοφανή θρασύτητα μπροστά στον (έτσι και αλλιώς «στον κόσμο του») υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος ισχυρίστηκε στην συνέντευξη τύπου του Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ότι «στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας δεν υπάρχουν προβλήματα» και ότι στην Αττική τα προβλήματα περιορίζονται «στις περιοχές της Νέας Μάκρης, Παλλήνης και Σπάτων».

Την ίδια ώρα που Δήμοι σε όλη την Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης όπως αναφέρουν ακόμη και τα πλέον φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Ο Αναστάσιος Μάνος όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες (εφημερίδα «Δημοκρατία») καθόρισε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους οικονομικούς στόχους του ΔΕΔΔΗΕ για το… 2021 στις 16 Δεκεμβρίου του… 2021.

Προκειμένου αυτοί οι οικονομικοί στόχοι να είναι αρκούντως χαμηλοί ώστε να τους… υπερβεί και να εισπράξει το επιπλέον bonus που ο ίδιος έχει καθορίσει για τον εαυτό του στο 50% του ετήσιου μισθού του, τον οποίο, επίσης, ο ίδιος έχει καθορίσει για τον εαυτό του στις 120.000 ευρώ τον χρόνο.

Άρα ο Αναστάσιος Μάνος έλαβε για το 2021 ετήσιο μισθό 120.000+60.000 (το bonus)= 180.000 ευρώ, δηλαδή 493 ευρώ την ημέρα (συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων).

Για να βγαίνει στην τηλεόραση και να κοροϊδεύει (εκτός από τον Στυλιανίδη) και όλους τους Έλληνες.

Επίσης ο ίδιος έχει καθορίσει για τον εαυτό του… έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού του, δωρεάν αυτοκίνητο, ασφάλεια υγείας και οικονομικό ακαταδίωκτο σε περίπτωση που προκαλέσει ζημιά στον ΔΕΔΔΗΕ (τον καλύπτει ασφαλιστική εταιρία).

Βεβαίως για όλα αυτά μερίμνησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με τον Νόμο 4643/2019 με τον οποίο έδωσε την δυνατότητα στον Αναστάσιο Μάνο (τον οποίο ο ίδιος διόρισε στον ΔΕΔΔΗΕ) να τριπλασιάσει τον μισθό του παράλληλα με την αύξηση έως 19% της ΚW στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οι αυξήσεις μισθών (πληρωμένοι από την τσέπη των καταναλωτών) και τα προκλητικά προνόμια δεν περιορίζονται στον Αναστάσιο Μάνο (για να μην τον αδικούμε) αλλά επεκτείνονται και σε καμμιά 30ρια άλλα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και αντιστοίχως της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Κατά τα άλλα ο Αναστάσιος Μάνος πούλησε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ στο αυστραλιανό fund Μacquarie για 1,31 δισ. ευρώ (καθαρά) χωρίς όμως να παραχωρήσει το management στον ιδιώτη προκειμένου να μην χάσουν τα προνόμιά τους τα κρατικοδίαιτα «χρυσά παιδιά».

Δηλαδή μια καλή μπίζνα αφού το fund θα συμμετέχει κατά 49% στα κέρδη του ΔΕΔΔΗΕ που υπολογίζονται σε περίπου 1 εκ. ευρώ την ημέρα αφού τον ΔΕΔΔΗΕ τον πληρώνουν σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος όλοι οι Έλληνες ακόμη και αυτοί του… κοινωνικού τιμολογίου.

Αυτό είναι το βιογραφικό του Αναστάσιου Μάνου για να το συγκρίνουν με τα δικά τους βιογραφικά τα εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας που ενεγράφησαν στο μητρώο στελεχών πιστεύοντας τις τότε εξαγγελίες για αξιοκρατία και βιογραφικά που δήθεν θα «ξεσκονίζονταν».

Δείτε το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή «Ελλάδα Καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 94,3FM»: