Πέμπτη, Ιανουαρίου 20

Περιορισμοί και για τους ...κάτω των 60 ετών που....


δεν μπορούν για λόγους ΥΓΕΙΑΣ πλέον… να κάνουν την αναμνηστική δόση!

Η … νομοθεσία μας δεν προβλέπει την εξαίρεσή τους από τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη κι αν έχουν ιατρική γνωμάτευση που να τους αποτρέπει από τον €mbβολιασμό λόγω παρενεργειών…

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί πολίτες κάτω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις του €mbολίου, αλλά …

λόγω των ισχυρών παρενεργειών που είχαν σε αυτές (κυρίως στη δεύτερη), οι γιατροί τούς συστήνουν να μην κάνουν την ….ενισχυτική (αναμνηστική) τρίτη δόση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, λόγω του σχετικού κενού στη νομοθεσία, με το πέρασμα 7 μηνών από τη 2η δόση θα θεωρηθούν αν€mbολίαστοι και θα υπόκεινται σε όλους τους περιορισμούς τους οποίους έχει επιβάλλει η Πολιτεία για τη συγκεκριμένη κατηγορία του πληθυσμού.

Και ενώ έχουν συσταθεί επιτροπές ιατρικών εξαιρέσεων από επιπλέον δόσεις εμβολίου για κατηγορίες ατόμων άνω των 60 ετών, καθώς και για τους υγειονομικούς, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπόλοιπους πολίτες.

Αποτέλεσμα, η έμπρακτη άνιση αντιμετώπιση του πληθυσμού και τελικά η ύπαρξη πολιτών «δύο ταχυτήτων».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αναγνώστη της εφημερίδας μας, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, έκανε τις δύο δόσεις του εμβολίου, ωστόσο μετά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από τη δεύτερη δόση εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες, όπως θόλωση όρασης, ζαλάδες, δυσκολία έκφρασης λόγου, αδυναμία βάδισης και μυϊκές κράμπες, οι οποίες του πέρασαν σχεδόν ενάμιση μήνα αργότερα. 

Γι’ αυτές επισκέφθηκε γιατρό, ο οποίος του χορήγησε σχετική γνωμάτευση-σύσταση να αποφύγει άλλες δόσεις του εμβολίου.

Καμία απάντηση

Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα συμπτώματα συμπλήρωσε και τη περιβόητη «κίτρινη κάρτα», ένα μέσο για τη συλλογή πληροφοριών του ΕΟΦ σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και των εmbολίων. 

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, εξάλλου, έχει αποστείλει και σχετική ηλεκτρονική επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, χωρίς όμως να έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση.

Το πρόβλημα που προκύπτει και έχει διαπιστώσει κι ο ίδιος κατά την έρευνά του είναι ότι λειτουργούν επιτροπές εξαιρέσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί, αλλά όχι για τον άλλο πληθυσμό.

Δεδομένου δε ότι από την 1η Φεβρουαρίου, σε δύο εβδομάδες από σήμερα, η ισχύς της βεβαίωσης εμβολιασμού θα μειωθεί στους εφτά μήνες, θα αντιμετωπίσει εκ των πραγμάτων (όπως και αρκετοί άλλοι πολίτες -πόσοι άραγε;- με το αντίστοιχο πρόβλημα) μεγάλα εμπόδια στην καθημερινότητά του και ειδικά σε κλειστούς χώρους, καθώς θα θεωρείται ότι δεν έχει κάνει το €mbόλιο.

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .