Απαράδεκτοι! Τώρα επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Να επιρρίψουν τις ευθύνες στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι καθυστέρησαν να παρέμβουν όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι, επιχειρούν κύκλοι της κυβέρνησης, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες κάτω από το χαλί

Σενάρια για τις ώρες που ειδοποιήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις για να παρέμβουν, καθώς και για καθυστερήσεις, εξυφαίνονται

από υψηλόβαθμους κύκλους που φέρουν ακέραια την ευθύνη για το επιτελικό μπάχαλο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πέραν του απαράδεκτου γεγονότος να ζητείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις να εκτελέσει το έργο του απεγκλωβισμού ανθρώπων και αυτοκινήτων, καθώς και της παροχής βοήθειας σε πολίτες, έργο που είναι ξένο ως προς την αποστολή τους, ενώ αντίθετα υπάρχουν γι' αυτό ολόκληρα υπουργεία και μηχανισμοί (υπουργεία Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική, κ.ο.κ.), τώρα κάποιοι «αρμόδιοι» επιχειρούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι τη Δευτέρα, οπότε ξέσπασε η μεγάλη χιονόπτωση στο Λεκανοπέδιο, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έστειλε αίτημα στο υπουργείο Άμυνας για την ενεργοποίηση των ΕΔ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Στη συνέχεια, όμως, αλλάζει το... αφήγημα και, πλέον, γίνεται ότι το αίτημα για κινητοποίηση των ΕΔ εστάλη λίγο πριν τις έξι το απόγευμα. Κι' αυτό, διότι η εταιρεία, «Αττική Οδός», διαβεβαίωνε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Και εδώ, πάλι γίνεται προσπάθεια να πετάξουν το μπαλάκι σε άλλους. Στην προκειμένη στην «Αττική Οδό».

Ωστόσο, οι μονάδες των ΕΔ φέρονται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της, να ήταν έτοιμες μέρες πριν και πολύ περισσότερο τη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι στο αμέσως ερχόμενο διάστημα επίκεινται «κρίσεις» στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και, ως εκ τούτου, άπαντες αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» προς διάσωση των θέσεών τους.

Ανεξαρτήτως αυτού, η ηγεσία των ΕΔ υποστηρίζει ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο, δεδομένων των προειδοποιήσεων για κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας, βρίσκονταν σε ετοιμότητα στρατιωτικές μονάδες. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που εκφράστηκε αίτημα για συνδρομή, υπήρξε κινητοποίηση και περί τις εννιάμισι - δέκα τη νύκτα οι πρώτες μονάδες έφτασαν στην Αττική οδό.

Την περασμένη Πέμπτη, επίσης, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ την Παρασκευή και την Κυριακή ο ίδιος πήρε μέρος σε συσκέψεις με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και άλλα κυβερνητικά στελέχη (Άκης Σκέρτσος, Στέλιος Πέτσας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κ.α.).