Είναι τα ραντάρ, ανόητοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έδωσε, χθες στην Βουλή, την απάντηση για το «φάγωμα» του Χαρδαλιά από την πολιτική προστασία

Όταν στις 5 Αυγούστου 2021 ο Νίκος Χαρδαλιάς υποδεχόταν τον πρωθυπουργό στην φλεγόμενη Βαρυμπόμπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η τύχη του ως υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

ήταν προδιαγεγραμμένη.

Όχι γιατί δεν έσβησε εγκαίρως την φωτιά.

Αλλά γιατί τα 1,7 δισ. ευρώ για την «πολιτική προστασία του μέλλοντος» ήταν πολύ μεγάλο ποσό.

Χρειαζόταν κάποιος πιο… «ειδικός» για να τα διαχειριστεί.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε στην φλεγόμενη Βαρυμπόμπη, έχοντας τον Χαρδαλιά δίπλα του, είναι απλώς ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του πρωθυπουργού.

Τρεις ημέρες αργότερα (στις 9 Αυγούστου 2021) το ποσό των 1,7 δισ. για την «πολιτική προστασία του μέλλοντος» επισφραγίστηκε και σε πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Μαζί με την πολιτική τύχη του (κατάκοπου εκείνες τις ημέρες) Χαρδαλιά, ο οποίος πριν «διασωθεί» (την τελευταία στιγμή) στο υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας πέρασε και την γνωστή περιπέτεια υγείας.

Η (ολιγόωρη) παρένθεση Αποστολάκη στον ανασχηματισμό με τον οποίο φαγώθηκε ο Χαρδαλιάς από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν σήμαινε , βέβαια ότι ο Αποστολάκης, θα διαχειριζόταν τα 1,7 δισ.

Στο πρωθυπουργικό διάγγελμα είχε εγκαίρως επισημανθεί ότι «το όλο σχέδιο ανασυγκρότησης τίθεται υπό την εποπτεία του γραφείου πρωθυπουργού».

Αλλά η «κρίση Αποστολάκη» γέννησε την «ευκαιρία Στυλιανίδη».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης τα αποκάλυψε όλα χθες βράδυ στην Βουλή.

Σε τέλεια ευθυγράμμιση, όπως φαίνεται στο ΒΙΝΤΕΟ, με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός από εκείνο το πρωϊνό του Αυγούστου στην φλεγόμενη Βαρυμπόμπη μέχρι χθες στην Βουλή.

Τι αποκάλυψε, λοιπόν, ο Στυλιανίδης;

Ότι ήρθε «για να βοηθήσει στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων μέσω του προγράμματος «Αιγίς» συμπληρώνοντας ότι «οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν», ότι «οι συμβάσεις πρέπει να αλλάξουν» και ότι «θα βρεθεί τρόπος νομικός να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες επειδή πολιτική προστασία σημαίνει κατεπείγον, δεν σημαίνει τίποτα άλλο».

Η κλιματική κρίση (όπως και η πράσινη μετάβαση) αφορά «στις ανθρώπινες ζωές που πρέπει να σώσουμε» (μαζί με τον πλανήτη μας), άρα χρειάζεται ο ειδικός «στα κονδύλια».

Τα ραντάρ που με αυτά τα κονδύλια πρέπει να προμηθευτούμε για να μετράνε το χιόνι στην… Κατεχάκη, όπως τα περιέγραψε χθες στην Βουλή ο Στυλιανίδης, απλώς επιβεβαίωσαν ότι μπορεί ο ίδιος να μην ξέρει που είναι η Κατεχάκη, αλλά σίγουρα ξέρει που είναι τα ραντάρ.

Δείτε το VIDEO: