Πέμπτη, Ιανουαρίου 13

Κορονοϊός: Κολλάνε τα κατοικίδια; Τι πρέπει να κάνετε

Μπορεί το κατοικίδιό σας να κολλήσει κορονοϊό; Ναι, τα κατοικίδια και άλλα ζώα μπορούν να κολλήσουν τον ιό, αλλά οι αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας λένε ότι ο κίνδυνος να τον μεταδώσουν στους ανθρώπους είναι χαμηλός.

Προσοχή: Αν έχετε κορονοϊό μην έρθετε σε επαφή με τα κατοικίδιά σας

 

Σκύλοι, γάτες, κουνάβια, κουνέλια, βίδρες, ύαινες και ελάφια είναι μεταξύ των ζώων που έχουν βρεθεί θετικά, στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από επαφή με ανθρώπους θετικούς στον ιό, σύμφωνα με το Associated Press.

Ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να κολλήσετε κορονοϊό από τα κατοικίδιά σας, εκείνα θα πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να το κολλήσουν από εσάς. Τα επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με κατοικίδια, οικόσιτα και άγρια ζώα, καθώς και με άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Αν δεν θα πηγαίνατε κοντά σε άλλο άτομο επειδή είστε άρρωστος ή μπορεί να εκτεθείτε, μην πηγαίνετε κοντά σε άλλο ζώο», λέει ο Dr. Scott Weese στο Κολέγιο Κτηνιατρικής του Οντάριο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .