Τρίτη, Ιανουαρίου 25

Ο Μπακογιάννης της βασιλικής οικογένειας, μιας και είναι ολα δικα του δίνει σχολεία για μάθημα αλβανικών

 Ο Μπακογιάννης, γράφοντας τους νόμους στα παλιά του παπούτσια, δίνει τα κτήρια για μάθημα Αλβανικών και… cheerleading!

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί σχολεία σε διάφορους φορείς κατά το δοκούν, χωρίς να έχει σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας!

Ο «Καλλικράτης» ορίζει ότι ο δήμος δύναται να παραχωρήσει σχολεία για «άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή» [παρ. 4 του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010, τεύχος Α’)]. Το δε Yπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει σειρά εγκυκλίων για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την παραχώρηση σχολικών κτιρίων (ιδέ επιστολή επιτροπών κατοίκων).


Ο δε νέος νόμος της Κεραμέως (άρθρο 98 του ν. 4823/2021) ορίζει σαφώς τα εξής:


Παραχωρούνται για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ΜΟΝΟ διδακτήρια που ΔΕΝ χρησιμοποιούνται.

Όσα χρησιμοποιούνται ως σχολεία παραχωρούνται στη σχολική κοινότητα εκτός ωραρίου ΜΟΝΟ για προγράμματα προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο δήμαρχος μπορεί να το διαθέσει ΜΟΝΟ για ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και όχι για προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος, και μάλιστα οι όροι καθορίζονται από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών, και όχι από κάθε δήμαρχο.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο κ. Μπακογιάννης όλα τα παραπάνω τα… ακούει βερεσέ! Για παράδειγμα, έχει παραχωρήσει το 133ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας στην πρεσβεία της Αλβανίας για μαθήματα σε Αλβανούς που διαμένουν στην Αθήνα. Οχι σε παιδιά αλβανικής καταγωγής του σχολείου, αλλά σε Αλβανούς γενικώς, για να μάθουν αλβανικά σε κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου και όχι ελληνικά, με δάσκαλο που δεν έχει πιστοποιηθεί από το ελληνικό κράτος.


Παραχώρηση προαυλίων σχολείων σε αθλητικούς συλλόγους

Με άλλες αποφάσεις, το καλοκαίρι του 2021 έδωσε το προαύλιο σχολείων σε αθλητικούς συλλόγους για να προπονούνται αποκλειστικά τα μέλη τους. Οχι για προγράμματα γυμναστικής της σχολικής κοινότητας, αλλά για αθλητικές προπονήσεις μελών των συλλόγων. Π.χ. αθλητικός σύλλογος προπονεί τις αθλήτριές του στο cheerleading, στο cheer hip hop, στο cheer pom pom. Απίθανα πράγματα… Άλλος σύλλογος προπονεί τους αθλητές του στις πολεμικές τέχνες κικ μπόξινγκ και τάε κβον ντο, με όλη τη γειτονιά να παρακολουθεί λαβές και κλοτσιές. Με ποια κριτήρια, άραγε, επελέγησαν οι συγκεκριμένοι σύλλογοι; Και ποιος παρακολουθεί και ελέγχει τι ακριβώς κάνουν;


Με άλλη απόφαση παραχωρεί για ένα ολόκληρο σχολικό έτος (2019-20) αίθουσες σχολείου στην Ένωση Ρωσοφώνων Γυναικών ΑΜΚΕ SLOVO για «Πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, μουσική, τραγούδια ρωσικά, εκμάθηση ρωσικής γλώσσας». Και εδώ χωρίς καμιά πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας.


Μάλιστα, οι ευεργεθέντες απαλλάσσονται σκανδαλωδώς από τη συμμετοχή στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, παρά το γεγονός ότι για κάποιες περιπτώσεις η χρήση αφορά εσωτερικούς χώρους για ένα ολόκληρο σχολικό έτος.


Επιστολές διαμαρτυρίας

Ολα τα παραπάνω ο κ. δήμαρχος τα δικαιολογεί με επιχειρήματα που παραπέμπουν στη… νέα τάξη στον πλανήτη (!) και την πολυπολυτισμικότητα. Κι όμως! Αυτό ανέφερε το γραφείο του, απαντώντας σε επιστολές διαμαρτυρίας που του έστειλαν επιτροπές κατοίκων από περιοχές όπως η Κυψέλη και η πλατεία Βικτωρίας.


Στην εύλογη ανησυχία τους για τη χρήση των σχολείων από εξωσχολικούς φορείς και παράγοντες, η δημοτική Αρχή ανέφερε: «Είναι σαφές πως ζούμε σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, όπου οι πεποιθήσεις, οι ιδέες που είχαμε πριν από 20 και 30 χρόνια, έχουν πλέον αλλάξει, και οφείλουμε πλέον να τις εξετάζουμε υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε υπόψη μας τα νεότερα γεωπολιτικά δεδομένα, τους ευρύτερους οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικούς συσχετισμούς, τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας και τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με συγκεκριμένα κράτη. Επίσης, τις οικονομικές, πολιτισμικές, πολιτιστικές σχέσεις και, πάνω από όλα, το εθνικό όραμά μας για το πού θέλουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος μέσα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης και αλληλέγγυας Ευρώπης».


Εν ολίγοις, ο κ. Μπακογιάννης υπηρετεί, όπως λέει, ένα… παγκόσμιο όραμα, και για αυτό παραχωρεί δημόσια σχολικά κτίρια κατά το δοκούν. Παγκόσμιου βεληνεκούς ηγέτης, αν μη τι άλλο…

https://www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .