Σάββατο, Ιανουαρίου 22

Ανοίγεται «Κερκόπορτα»...

Οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού, με ανακοίνωσή τους μιλούν για ίδρυση μικρών ισλαμικών πόλεων στη συνορογραμμή!

Στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού, με ανακοίνωσή τους μιλούν για ίδρυση μικρών ισλαμικών πόλεων στη συνορογραμμή!

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αφορά στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο για την επέκταση του Κέντρου Μεταναστών και αναφέρει ότι παραβιάστηκαν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στον πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ε.Α.Α.Σ., με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε πριν από περίπου ένα έτος, στις 7/01/2021, (βλ. εδώ: https://www.eaas.gr/anakoinoseis/ohi-stin-kerkoporta-ston-ebro) καταδίκαζε το άνοιγμα «Κερκόπορτας» στον Έβρο και την πιθανότητα επέκτασης «της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές».

Η Ένωσή μας, επισήμαινε ότι «δίπλα στα σύνορα, με την επιθετική Τουρκία και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μόλις πριν από ένα χρόνο η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων, όπου θα ζει και θα κινείται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια».

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ. Αντγο ε.α. Σταύρο Κουτρή προέβη σε αποστολή καθησυχαστικής επιστολής σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα (βλ. εδώ: 

https://www.eaas.gr/anakoinoseis/amesi-antidrasi-tis-kybernisis-stin-anakoinosi-tis-eaas )

Ωστόσο, οι εξελίξεις στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αποφασίστηκε η δημιουργία μικρών πόλεων κατά βάση ισλαμικών μη αποκλειομένων των εξτρεμιστικών στοιχείων, απέδειξαν ότι οι διαβεβαιώσεις παραβιάστηκαν και το γεγονός αυτό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την στρατιωτική ασφάλεια των περιοχών.

Η Ε.Α.Α.Σ. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις, στέκεται δίπλα στους ανησυχούντες ακρίτες μας, και καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός και οι ημέρες παραμονής μεταναστών σε όλη τη «γραμμή των πρόσω».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.