Πέμπτη, Ιανουαρίου 13

Κορονοϊός: Ο πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα

Γεγονός ο πρώτος εξακριβωμένος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Ο πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα

Γεγονός ο πρώτος εξακριβωμένος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού στη χώρα μας.

Δυστυχώς, μια γυναίκα η οποία έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα κατέληξε το πρωί της Πέμπτης (13/11) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τη μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού, όπως εξακριβώθηκε από τη σχετική ειδική ανάλυση.

Η θανούσα έδινε τη δική της μάχη με αντίπαλο τη νόσο Covid-19, ούσα διασωληνωμένη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επρόκειτο για μια ασθενή ηλικίας 77 ετών, η οποία δεν είχε κάνει τον εμβόλιο για τον SARS-CoV-2.

Η άτυχη γυναίκα έμελλε να αποτελέσει τον πρώτο ασθενή στην Ελλάδα ο οποίος έχασε τη ζωή του εξακριβωμένα από την εν λόγω παραλλαγή του ιού.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για τον πορεία της επιδημίας του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, η Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε δυο άκρως σημαντικά στοιχεία τόσο ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον όσο και γενικά για την επιδημία της Covid-19 στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε πως υπάρχει σημαντική μετακίνηση νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες, κάτι που σημαίνει βαριά νόσηση και διασπορά του στελέχους «Όμικρον» εκτός των μεγαλουπόλεων.

«Επτά στους δέκα από τους νοσηλευόμενους ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 55 ετών και έξι στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις νοσηλείες της ηλιακής ομάδος 50 έως 59 ετών», υπογράμμισε η Δρ. Παπαευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .