Τετάρτη, Ιανουαρίου 19

Πέθανε ο ήρωας αρουραίος Μαγκάουα που βοήθησε στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων στην Καμπότζη

Ο Μαγκάουα υπολογίζεται ότι είχε εντοπίσει περισσότερες από 100 νάρκες

Ο Μαγκάουα, ένας γιγάντιος αφρικανός αρουραίος που καταγόταν από την Τανζανία, βοήθησε να εντοπιστούν νάρκες από περίπου 225.000 τετραγωνικά μέτρα γης - όσο δηλαδή 42 γήπεδα ποδοσφαίρου - κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως «ναρκαλιευτής!


Ο Μαγκάουα υπολογίζεται ότι είχε εντοπίσει περισσότερες από 100 νάρκες κατά προσωπικού και άλλα εκρηκτικά, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση τον περασμένο Ιούνιο.
«Ο Μαγκάουα πέθανε ειρηνικά, αυτό το Σαββατοκύριακο σε ηλικία οκτώ ετών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική φιλανθρωπική οργάνωση APOPO (οργάνωση που εκπαιδεύει τρωκτικά για τον εντοπισμό εκρηκτικών και πυρομαχικών), η οποία τον είχε εκπαιδεύσει. «Όλοι εμείς στην APOPO αισθανόμαστε θλίψη για την απώλεια του Μαγκάουα και είμαστε ευγνώμονες για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει», δήλωσε επίσημα η ομάδα.

 https://www.ethnos.gr/World/article/190811/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .