Τετάρτη, Ιανουαρίου 19

Πέθανε ο ήρωας αρουραίος Μαγκάουα που βοήθησε στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων στην Καμπότζη

Ο Μαγκάουα υπολογίζεται ότι είχε εντοπίσει περισσότερες από 100 νάρκες

Ο Μαγκάουα, ένας γιγάντιος αφρικανός αρουραίος που καταγόταν από την Τανζανία, βοήθησε να εντοπιστούν νάρκες από περίπου 225.000 τετραγωνικά μέτρα γης - όσο δηλαδή 42 γήπεδα ποδοσφαίρου - κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως «ναρκαλιευτής!


Ο Μαγκάουα υπολογίζεται ότι είχε εντοπίσει περισσότερες από 100 νάρκες κατά προσωπικού και άλλα εκρηκτικά, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση τον περασμένο Ιούνιο.
«Ο Μαγκάουα πέθανε ειρηνικά, αυτό το Σαββατοκύριακο σε ηλικία οκτώ ετών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική φιλανθρωπική οργάνωση APOPO (οργάνωση που εκπαιδεύει τρωκτικά για τον εντοπισμό εκρηκτικών και πυρομαχικών), η οποία τον είχε εκπαιδεύσει. «Όλοι εμείς στην APOPO αισθανόμαστε θλίψη για την απώλεια του Μαγκάουα και είμαστε ευγνώμονες για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει», δήλωσε επίσημα η ομάδα.

 https://www.ethnos.gr/World/article/190811/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.