Σάββατο, Ιανουαρίου 29

Στην Ιταλία έφτιαξαν μπίρα από φύλλα ελιάς!


Θα δοκιμάζατε μια μπίρα από φύλλα ελιάς; Στην Ιταλία έφτιαξαν μια τέτοια.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Λάτσιο, παραγωγός μπίρας συνεργάστηκε με ελαιοκαλλιεργητές από τη μεγαλύτερη αγροτική ένωση της χώρας, Coldiretti, και το αποτέλεσμα είναι η Birra Olea. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν που η παραγωγή του απαιτεί εκατοντάδες κιλά φύλλα ελιάς. Τα φύλλα προέρχονται απευθείας από το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στο ζυθοποιείο.

Όπως αναφέρει και ο Claudio Lorenzini από το ζυθοποιείο Alta Quota στο Ριέτι: «Τα τελευταία χρόνια εργαζόμαστε για να παράξουμε μπίρες χρησιμοποιώντας 100% ιταλικά υλικά. Η συγκεκριμένη παραγωγή της μπίρας χρειάζεται εκατοντάδες κιλά φύλλα ελιάς».

Να σημειώσουμε, ακόμη, πως η μπίρα έχει πικρή γεύση, την οποία η ζυθοποιία αποδίδει στα φύλλα ελιάς. Η χρήση των φύλλων στη διαδικασία παρασκευής σημαίνει επίσης ότι η μπίρα περιέχει πολυφαινόλες. Τέλος, όπως διαβάζουμε περιέχει 6.2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ταιριάζει με τυριά μεσαίας ωρίμασης και ακόμη καλύτερα με τις μακαρονάδες amatriciana και gricia.


 Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.