Τετάρτη, Ιανουαρίου 12

Τουρκμενιστάν: Κλείνει η μυστηριώδης «Πύλη της Κολάσεως»

Τουρκμενιστάν: Κλείνει η μυστηριώδης «Πύλη της Κολάσεως» 

O πρόεδρος της χώρας δήλωσε πως η επιχείρηση θα γίνει για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους AP Photo/Alexander Vershinin

Εντολή για το άμεσο σφράγισμα της «Πύλης της Κολάσεως», ενός από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας έδωσε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν.

Ο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, διέταξε την κατάσβεση της «πύλης προς την κόλαση» που βρίσκεται στη χώρα, μιας φωτιάς που καίει εδώ και δεκαετίες σε έναν τεράστιο κρατήρα αερίου στην έρημο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, σκοπεύσει στην κατάσβεσή της για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους, καθώς και μέρος των προσπαθειών αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου.

«Χάνουμε πολύτιμους φυσικούς πόρους για τους οποίους θα μπορούσαμε να αποκομίσουμε σημαντικά κέρδη και να τους χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της ευημερίας του λαού μας», δήλωσε ο Μπερντιμουχαμέντοφ από τηλεοράσεως ενώ έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να «βρουν λύση για την κατάσβεση της φωτιάς».

Σύμφωνα με γεωλόγους του Τουρκμενιστάν, ο τεράστιος κρατήρας σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1960 αλλά η φωτιά ξέσπασε τη δεκαετία του 1980.

Ο κρατήρας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Τουρκμενιστάν.

Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένου του 2010 όταν ο Μπερντιμουχαμέντοφ είχε διατάξει και πάλι ειδικούς να βρουν έναν τρόπο να σβήσουν τις φλόγες.

https://www.cnn.gr/focus/story/296728/toyrkmenistan-kleinei-i-mystiriodis-pyli-tis-kolaseos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.