Τετάρτη, Ιανουαρίου 26

Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι

Προφανώς, ο εσχάτως βραβευθείς Δήμαρχος Αθηναίων ως ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη (!), Κώστας Μπακογιάννης, δεν θα σπαταλούσε τον χρόνο του να ασχοληθεί με τέτοια μικροπράματα.
Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι

Καλά τα βόρεια προάστια. Αν και απαράδεκτο να κλείνουν, είχαν πιο έντονη χιονόπτωση. Αλλά το κέντρο της Αθήνας να μένει κλειστό! Η ολιγωρία και η έλλειψη προετοιμασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων στο μεγαλείο τους

Σε μια κανονική -και όχι κατ' επίφαση «κανονική»- χώρα, ακόμα και του ευρωπαϊκού Νότου όπου είναι σπάνιες οι χιονοπτώσεις, η πρωτεύουσά της θα έπρεπε από την πρώτη κιόλας μέρα μετά

την χιονόπτωση να αρχίσει σιγά - σιγά να λειτουργεί. Εδώ αντίθετα, στην Αθήνα, μπήκε ολικό «λουκέτο».

Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και να σκορπίζουν πολύτιμο χρήμα δεξιά και αριστερά από τους φόρους και το υστέρημα του λαού, αλλά να φροντίσουν να είναι σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων, τη στιγμή μάλιστα που γνώριζαν πολύ καλά το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, δεν βρήκαν ούτε χρόνο ούτε χρήμα.

Έτσι, το κέντρο της πρωτεύουσας χτες τη νύκτα παρουσίαζε απογοητευτική εικόνα. Ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Πανεπιστημίου, Πατησίων, κ.λ.π.), οι οποίοι είχαν σχετικά καθαριστεί, δεξιά και αριστερά ολόκληρες λωρίδες κυκλοφορίας ήταν γεμάτες χιόνια. Και το κυριότερο. Πάγο.

Προφανώς, ο εσχάτως βραβευθείς Δήμαρχος Αθηναίων ως ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη (!), Κώστας Μπακογιάννης, δεν θα σπαταλούσε τον χρόνο του να ασχοληθεί με τέτοια μικροπράματα. Έχει πιο σοβαρά πράγματα να φέρει εις πέρας. Όπως το φιάσκο του «μεγάλου περιπάτου» και το σκόρπισμα των ευρώ που φαίνεται... περισσεύουν στο Δήμο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, άραγε, εκτός από το να παρελαύνει από κανάλι σε κανάλι, ασχολήθηκε καθόλου; Μάλλον όχι, αν ληφθεί υπόψιν η απαράδεκτη εικόνα της Αττικής αυτές τις ημέρες. Κι' αν ασχολήθηκε, απέτυχε, όπως κάτω από τη βάση πήρε συνολικά η κυβέρνηση.

Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426756 photo

Προμηθεύτηκαν αλάτι;

Σε μια κανονική Ελλάδα, η Αθήνα θα έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί ήδη από την πρώτη ημέρα, αφότου έπεσαν τα χιόνια, και άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία μέσα στη μέρα.

Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες στους βασικούς κεντρικούς δρόμους μέσα στην ημέρα, διότι με τον ερχομό της νύκτας όλα θα μετατρέπονταν σε ένα απέραντο... παγοδρόμιο.

Αν το κέντρο της πρωτεύουσας είχε μια κάπως υποφερτή εικόνα, οι γειτονιές του, ακόμα και κεντρικές περιοχές, ήταν δράμα. Που και που περνούσαν κάποια γκρέϊντερ και καθάριζαν τους δρόμους. Ο Θεός, βέβαια, να το κάνει καθάρισμα.

Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν φαινόταν να ρίχνει αλάτι ή, εφόσον δεν είχαν, έστω χώμα. Έτσι, οι δρόμοι μετατρέπονταν σε πίστα πατινάζ. Τόσο για τους πεζούς, όσο πολύ περισσότερο για τα αμάξια. Αυτοκίνητα, βέβαια, δεν κινούνταν, με εξαίρεση κάποια ταξί, και όλα ήταν παγιδευμένα μέσα στα χιόνια και τους πάγους.

Άραγε, Περιφέρεια και Δήμος είχαν στις αποθήκες τους αλάτι για τους δρόμους; Ή τα ξόδεψαν όλα σε έργα «βιτρίνας» και ξέμειναν; Όπως και να' χει, οι αρμόδιοι επιβάλλεται να απαντήσουν εάν, δεδομένου ότι γνώριζαν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, είχαν προβεί στους απαραίτητους σχεδιασμούς και εάν είχαν κάνει τις προμήθειες που χρειάζονταν. Διότι, τουλάχιστον το αλάτι (και τα εκχιονιστικά βέβαια) ήταν άφαντο.

Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426757 photo

Μπανανία

Με δεδομένο ότι πολλές κατοικημένες περιοχές της Αθήνας έχουν μικρές ή μεγάλες ανηφόρες - κατηφόρες, είναι απορίας άξιον πως σε περίπτωση ανάγκης (ένα ιατρικό περιστατικό, κ.ο.κ.) θα μπορούσαν να προσεγγίσουν αυτές τις γειτονιές ασθενοφόρα για παράδειγμα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια.

Αυτά δεν περιποιούν εικόνα σοβαρής χώρας και πολιτικών διαχειριστών που, προεκλογικά, υπόσχονταν λύση προβλημάτων, αλλά όταν έγιναν κυβέρνηση έγραψαν άπαντες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτά ταιριάζουν σε τριτοκοσμικές μπανανίες, με τις αντίστοιχες τριτοκοσμικού τύπου κυβερνήσεις, βέβαια.

Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426758 photo
Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426759 photo
Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426760 photo
Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426761 photo
Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426762 photo
https://www.antinews.gr/action.read/ellada/oi-megaloi-peripatoi-tous-maranan-kai-ksexasan-na-paroun-alati/4.156101Οι «μεγάλοι περίπατοι» τους μάραναν και... ξέχασαν να πάρουν αλάτι 426763 photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .