Σάββατο, Ιανουαρίου 22

Τα μυστικά για τις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ» – Οι ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων κάθε χρόνο - Όλα τα μυστικά

Μαρίνα Ξυπνητού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Εξοικονομώ 2021 ύψους 632 εκατ. ευρώ, με τους ιδιοκτήτες προς το παρόν να μη «σπεύδουν» να ολοκληρώσουν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα. Οπως προκύπτει από στοιχεία που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, στο σύστημα συνολικά εισήλθαν 27.121 πολίτες.

Από αυτούς, ολοκλήρωσαν τη διαδικασία οι 7.107, καταχώρισαν τα βασικά στοιχεία 17.812, πρόταση παρεμβάσεων υπέβαλαν 1.719, ενώ πήγαν στο επόμενο στάδιο της αποδοχής ή απόρριψης 483.

Οπως εξηγούν πηγές στον «Ε.Τ.», το τρέχον πρόγραμμα διαφέρει σημαντικά από τα άλλα, καθώς σε αυτό οι ιδιοκτήτες δεν καλούνται να κάνουν γρήγορα «κλικ» ώστε να επιτύχουν την ένταξή τους. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων, άλλωστε, θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, με το υπουργείο να δέχεται όμως πιέσεις να δοθεί πίστωση χρόνου.

Ακτινογραφία

Τι συνέβη όμως ανά περιοχή; Πρωτιά στις υποβληθείσες αιτήσεις έχει η Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι από το σύστημα προκύπτει να έχουν καταχωρισθεί 629 υπαγωγές. Ακολουθεί η Αχαΐα με 392, τη σκυτάλη παίρνει η Αρτα με 350 αιτήσεις, έπονται τα Ιωάννινα με 341 και την πεντάδα κλείνει η Λάρισα με 313.

Θήρα, Ικαρία και Τήνος έχουν υποβάλει από μία αίτηση μέχρι στιγμής. Ακολουθεί η Κάρπαθος με 2 αιτήσεις, τη σκυτάλη παίρνουν η Θάσος και η Λήμνος με τέσσερις, ενώ από 5 υπαγωγές έχουν σημειωθεί σε Ζάκυνθο και Λασίθι.

Στην Ανατολική Αττική, τώρα, έχουν υποβληθεί 106 αιτήσεις, στη δυτική 50 και στα νησιά του Αργοσαρωνικού 23. Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει μέχρι στιγμής 101 υπαγωγές, ο Δυτικός Τομέας 140, ο Κεντρικός Τομέας 221, ενώ ο Νότιος Τομέας 140. Στον Πειραιά, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 90.

Στόχος

Σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να αναβαθμιστούν για πρώτη φορά περί τις 50.000 κατοικίες, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο, με μια πιο δίκαιη διαδικασία, και για αυτόν το λόγο, θεσπίστηκαν ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Οι σημαντικότερες αλλαγές, σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας, στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων. Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Ως σημαντικότερο κριτήριο για τη βαθμολόγηση των αιτήσεων, ορίζεται η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%. Για νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται στο 75%. Για τα νοικοκυριά αυτά, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης άτοκου δανείου με εγγύηση του Δημοσίου για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής.

Οι παρεμβάσεις που δίνουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και αναβαθμίζουν σημαντικά την κατοικία ενεργειακά είναι οι μονώσεις, τα ηλιακά για ζεστά νερά χρήσης και η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με αυτόνομη, όπως Λέβητας Φυσικού Αερίου ή Αντλία Θερμότητας.

Για την επιλογή των παρεμβάσεων, θα χρειαστεί η συμμετοχή ενός έμπειρου ενεργειακού επιθεωρητή.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται για αίτηση κάποιος σε κατοικία που την έχει κάνει δωρεάν παραχώρηση ή τη νοικιάζει, η επιχορήγηση είναι 40% και δεν εξαρτάται από το εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Χρηματοδοτείται με 632 εκατ. ευρώ και συνολικά αναμένεται να κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ, με τη μέση εκτιμώμενη επιδότηση να διαμορφώνεται σε ποσοστό 62% επί της συνολικής δαπάνης.

Κατοικίες που επιδοτούνται

Στπ πλαίσιο του προγράμματος υπάρχουν 2 διακριτοί τύποι αιτήσεων:

ι. Αίτηση μεμονωμένου διαμερίσματος ή μονοκατοικίας.

ιι. Αίτηση πολυκατοικίας (συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων των διαμερισμάτων ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία).

Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες του κτηρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτιρίου).

 Παρεμβάσεις

Οι παρεμβάσεις, που υποβάλλονται με την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, προκύπτουν βάσει των συστάσεων του Ενεργειακού Επιθεωρητή και αφορούν αποκλειστικά στις ακόλουθες κατηγορίες επιλέξιμων παρεμβάσεων:

* Αντικατάσταση κουφωμάτων.

* Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης.

* Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης.

* Σύστημα ZNX με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

* Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης (smart home, αναβάθμιση φωτισμού).

 Κριτήρια αξιολόγησης

Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής θα είναι τα ακόλουθα:

* Κόστος εξοικονόμησης ενέργειας 50%.

* Εισόδημα/μέλος οικογένειας 14%.

* Βαθμοημέρες θέρμανσης 7%.

* Ενεργειακή κλάση βάσει Α’ ΠΕΑ 5%.

* Παλαιότητα κατασκευής 3%.

* ΑΜΕΑ 7%.

* Μονογονεϊκή οικογένεια 7%.

– Πολύτεκνοι 7%.

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία.

Το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα/ επικαρπία/ψιλή κυριότητα) του αιτούντα θα πρέπει να υφίσταται κατά το έτος αναφοράς του προγράμματος (φορολογικό έτος 2020), όπως και κατά την υποβολή της αίτησης. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση τής υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (δωρεάν παραχώρηση/ενοικίαση), δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας/επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα).

Η κύρια χρήση της κατοικίας καταγράφεται στα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του χρήστη εντός των τελευταίων 3 ετών, με προτεραιότητα το έτος αναφοράς (φορολογικό έτος 2020). Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το έτος αναφοράς προκύπτει ότι το ακίνητο δεν ήταν σε χρήση (κενό διαμέρισμα, κενή μονοκατοικία) το εν λόγω φορολογικό έτος, για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης κατοικίας θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα δικαιολογητικά ενός εκ των δύο προηγούμενων φορολογικών ετών. Εάν η κατοικία έχει αποκτηθεί μετά τις 31.12.2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου), θα ζητηθεί έγγραφη δέσμευση για την κύρια χρήση της κατοικίας.

Στις ενοικιαζόμενες κατοικίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 της Επιτροπής Ε.Ε. για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης.

Δεν είναι επιλέξιμες κατοικίες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ο χαρτο…πόλεμος για διαμερίσματα

 Τα δικαιολογητικά για υποβολή αίτησης διαμερίσματος είναι:

1 Οικοδομική Αδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο (όπως υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών).

2 Λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

3 Εάν η διεύθυνση που αναγράφεται στα δικαιολογητικά που προσκομίζονται δεν ταυτίζεται με τη σημερινή διεύθυνση του ακινήτου, απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση βεβαίωσης από τον οικείο ΟΤΑ, από την οποία να προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου (στην περίπτωση διαμερίσματος ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία η βεβαίωση ΟΤΑ είναι 1 και ενιαία και υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο).

4 Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ) (στην περίπτωση διαμερίσματος ως μέρος αίτησης σε πολυκατοικία το Α’ ΠΕΑ πολυκατοικίας υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο).

5 Φωτογραφική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των τμημάτων και επιφανειών του ακινήτου στα οποία προτείνονται παρεμβάσεις. Υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατ’ ελάχιστον 5 ηλεκτρονικά αρχεία μορφής .jpeg

6 Σε περίπτωση που η κατοικία ενοικιάζεται, υποβάλλεται από τον αιτούντα (πλήρη κύριο/ επικαρπωτή) δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό De Minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΧ.

7 Στην περίπτωση που ο υπόχρεος φορολογικής δήλωσης ή/και η σύζυγος είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, υποβάλλονται επιπρόσθετα:

α) Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας (CERTIFICATE OF TAX RESIDENCE), το οποίο θα πρέπει να συμπληρωθεί, υπογραφεί και σφραγισθεί από την αρμόδια φορολογική αρχή της κατοικίας του.

β) Φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020, που έχει υποβληθεί στη χώρα Φορολογικής Κατοικίας.

Τα ανωτέρω α’ και β’ δικαιολογητικά πρέπει να υποβάλλονται συνοδευόμενα από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα από αρμόδια αρχή.

8 Σε περίπτωση που νομίμως προκύπτει η μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 σύμφωνη με το σχετικό Υπόδειγμα βάσει της εγκυκλίου ΔΕΑΦ Α 1138225 ΕΞ 2018 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με το Παράρτημα Χ, καθώς και δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, για τη διαπίστωση από τον Φορέα Υλοποίησης ότι πληρούνται τα κριτήρια του προγράμματος. Η Υπεύθυνη Δήλωση πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του δηλούντος.

9 Στην περίπτωση που ο αιτών δεν είχε εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου και για πρώτη φορά αποκτήθηκε τέτοιο δικαίωμα μετά την 31η.12.2020, υποβάλλονται επιπρόσθετα:

α) Ο τίτλος ιδιοκτησίας.

β) Το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή το πιστοποιητικό καταχώρισής του στα κτηματολογικά φύλλα του οικείου Κτηματολογικού Γραφείου.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986 του αιτούντος (Παράρτημα ΧΙ), όπου δηλώνεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία είτε από τον ίδιο είτε από τρίτο πρόσωπο, δηλώνοντας επίσης το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ του προσώπου αυτού.

Επισημαίνεται ότι για την υποβολή αίτησης θα πρέπει να προηγηθεί η καταχώριση/τροποποίηση της δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων Ε9.

10 Σε περίπτωση που ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας ή η σύζυγος υπόχρεου και τα εξαρτώμενα τέκνα διαθέτουν αναπηρία σε βαθμό τουλάχιστον 67%, υποβάλλεται η «Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας», που εκδίδεται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

11 Σε περίπτωση πολυτεκνικής ιδιότητας, υποβάλλεται Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας με ψηφιακή υπογραφή της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

Συνολικές αιτήσεις ανά κατάσταση

 

ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Καταχώριση βασικών στοιχείων αίτησης 17.812
Καταχώριση πρότασης παρεμβάσεων 1.719
Αποδοχή/απόρριψη της πρότασης παρεμβάσεων 483
Αίτηση υποβληθείσα 7.107
Σύνολο 27.121

Υποβληθείσες αιτήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 257 4.903.961 4.695.938 3.082.573
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 106 2.111.951 1.930.144 1.227.362
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 58 1.147.400 1.120.064 722.782
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 41 853.525 782.682 498.690
ΑΡΤΑΣ 350 6.316.162 6.068.814 3.903.137
ΑΧΑΪΑΣ 392 7.266.878 6.881.542 4.376.671
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 143 2.822.317 2.740.179 1.705.556
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 101 1.845.823 1.721.899 1.007.894
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 27 537.158 536.556 349.307
ΔΡΑΜΑΣ 112 2.036.170 1.999.222 1.253.247
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 50 1.002.487 959.021 622.264
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 140 2.282.527 2.163.782 1.356.179
ΕΒΡΟΥ 90 1.655.026 1.643.452 1.025.712
ΕΥΒΟΙΑΣ 112 2.331.260 2.035.170 1.294.783
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 40 765.968 741.163 463.517
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 5 144.826 115.936 70.856
ΗΛΕΙΑΣ 111 2.200.835 2.097.839 1.343.968
ΗΜΑΘΙΑΣ 189 3.407.144 3.379.190 2.202.337
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 207 3.976.269 3.767.937 2.331.333
ΘΑΣΟΥ 4 76.075 75.895 48.329
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 36 699.561 668.508 442.092
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 629 10.098.009 9.677.448 6.059.687
ΘΗΡΑΣ 1 11.005 10.250 4.100
ΙΚΑΡΙΑΣ 1 15.415 12.236 4.894
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 341 6.052.884 5.978.797 3.804.831
ΚΑΒΑΛΑΣ 91 1.729.318 1.714.591 1.078.399
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 192 3.757.750 3.733.264 2.509.414
ΚΑΡΠΑΘΟΥ 2 46.176 46.176 30.516
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 65 1.271.710 1.256.977 834.576
ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 221 3.180.167 3.015.984 1.851.375
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 15 258.234 236.695 141.774
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 8 151.691 127.917 82.788
ΚΙΛΚΙΣ 31 607.708 605.906 400.112
ΚΟΖΑΝΗΣ 135 2.668.010 2.641.343 1.732.736
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 78 1.645.582 1.591.768 1.024.421
ΚΩ 15 379.608 266.460 174.815
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 24 495.505 467.792 291.140
ΛΑΡΙΣΑΣ 313 6.093.597 5.896.565 3.793.949
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 5 109.668 93.696 56.999
ΛΕΣΒΟΥ 17 352.538 349.176 222.194
ΛΕΥΚΑΔΑΣ 24 451.284 398.463 269.984
ΛΗΜΝΟΥ 4 89.832 78.008 50.405
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 227 4.171.163 4.098.651 2.592.482
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 50 940.757 858.354 527.688
ΝΑΞΟΥ 9 159.289 138.184 84.056
ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 23 369.379 342.573 211.448
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 140 2.337.308 2.146.303 1.315.877
ΞΑΝΘΗΣ 37 693.240 649.840 400.668
ΠΑΡΟΥ 10 206.007 192.238 132.818
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 90 1.446.513 1.393.490 885.511
ΠΕΛΛΑΣ 256 5.477.007 5.253.657 3.326.525
ΠΙΕΡΙΑΣ 92 1.941.872 1.892.679 1.225.501
ΠΡΕΒΕΖΑΣ 147 2.724.897 2.641.744 1.705.388
ΡΕΘΥΜΝΟΥ 83 1.703.313 1.560.588 961.856
ΡΟΔΟΠΗΣ 31 681.115 596.826 393.296
ΡΟΔΟΥ 43 778.525 708.284 465.017
ΣΑΜΟΥ 10 138.573 136.518 89.117
ΣΕΡΡΩΝ 189 3.362.388 3.331.933 2.122.958
ΣΠΟΡΑΔΩΝ 12 247.002 239.262 158.201
ΣΥΡΟΥ 17 281.893 276.129 177.972
ΤΗΝΟΥ 1 21.298 20.930 11.512
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 291 5.434.483 5.326.786 3.531.516
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 162 2.998.524 2.857.416 1.803.635
ΦΛΩΡΙΝΑΣ 37 756.402 750.987 471.809
ΦΩΚΙΔΑΣ 14 254.910 245.428 144.255
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 53 952.185 933.997 618.892
ΧΑΝΙΩΝ 225 4.056.122 3.828.722 2.353.013
ΧΙΟΥ 75 1.468.482 1.408.382 849.588
ΣΥΝΟΛΟ 7.107 131.451.665 126.154.349 80.308.298

Τα εισοδηματικά κριτήρια

 

Ατομικό εισόδημα (€) Οικογενειακό εισόδημα (€) Ποσοστό επιχορήγησης
Ιδιοκατοίκηση

Από τον αιτούντα

Δωρεάν παραχώρηση σε έτερο

πρόσωπο/   ενοικίαση

1 ≤5.000 ≤10.000 75% 65%
2 >5.000 – 10.000 >10.000 – 20.000 70% 60%
3 >10.000 – 20.000 >20.000 – 30.000 55% 45%
4 >20.000 – 30.000 >30.000 – 40.000 45% 40%
5 >30.000 >40.000 40% 40%

Υποβληθείσες ανά κατηγορία εισοδήματος

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ   ΣΥΝΟΛ. ΚΟΣΤΟΣ   ΕΠΙΛ. ΠΡΟΫΠ.   ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
1 1.114 19.722.804 18.931.951 14.081.583
2 3.495 64.994.201 62.402.151 43.371.857
3 1.748 32.495.995 31.217.090 16.992.686
4 521 9.797.411 9.415.246 4.187.008
5 229 4.441.254 4.187.910 1.675.164
ΣΥΝΟΛΟ 7.107 131.451.665 126.154.349 80.308.298

https://eleftherostypos.gr/oikonomia/887330-ta-mystika-gia-tis-epidotiseis-toy-exoikonomo-oi-eykairies-gia-toys-idioktites-akiniton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .