Τετάρτη, Ιανουαρίου 12

Νέα υπόθεση Λιγνάδη; Με πολιτικές «ουρές» η επίθεση κατά καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ;

 Ερωτήματα για την κυβέρνηση

Νέα υπόθεση Λιγνάδη; Με πολιτικές «ουρές» η επίθεση κατά καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ;

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η επίθεση που δέχτηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ μέσα σε αμφιθέατρο. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα για κατηγορίες σε βάρος του, εκτός των άλλων, για παιδεραστία, καθώς και για άνωθεν πολιτική-κυβερνητική κάλυψη

Σε νέα υπόθεση Λιγνάδη κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη αναπληρωτής καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (πρώην ΑΣΟΕΕ) από ομάδα κουκουλοφόρων, ενώ παρέδιδε μάθημα στο αμφιθέατρο.

Φυσικά, κάθε πράξη βίας εναντίον οποιουδήποτε είναι καταδικαστέα. Πολύ περισσότερο, όταν συντελείται σε ακαδημαϊκό χώρο, που είναι εξ ορισμού χώρος ελευθερίας, και μάλιστα ενώ είναι σε εξέλιξη πανεπιστημιακό μάθημα, στην αίθουσα διδασκαλίας.

Ωστόσο, προβληματίζει έντονα η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση, όποτε, μάλιστα, επίκειται να δικαστεί υπόθεση που κατηγορείται ο καθηγητής.

Καταγγελίες

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα, «Μπαμ της Κυριακής», στις 19 Δεκεμβρίου 2021, στην ΑΣΟΕΕ «εκτυλίσσεται ένα οικονομικό-σεξουαλικό θρίλερ. Πρωταγωνιστής είναι γνωστός καθηγητής, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις».

Η ίδια εφημερίδα πρόσθετε τότε ότι «σε λίγους μήνες (αρχές 2022) αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη».

Υποψίες

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ομάδα 15 ατόμων με κουκούλες μπήκε στο αμφιθέατρο που παρέδιδε μάθημα ο καθηγητής, Α.Δ., και τον γρονθοκόπησαν. Επίσης, χτύπησαν και φοιτητές που παρενέβησαν για να σταματήσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται να στρέφονται προς την κατεύθυνση της «προσωπικής αντιδικίας». Βέβαια, κάποιοι, ως επί το πλείστον troll των social media, έσπευσαν να αποδώσουν την επίθεση σε αντιεξουσιαστές. Ωστόσο, έως τώρα, ουδείς από αυτό τον χώρο έχει αναλάβει την «ευθύνη». Τα πολιτικά κόμματα, πάντως, καταδίκασαν την επίθεση.

Βαριές κατηγορίες

Μετά το περιστατικό, ο καθηγητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο, «Ευαγγελισμός». Ο ίδιος φέρεται κατ' αρχήν, να δήλωσε στην Αστυνομία: «Πιστεύω ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις συνάδελφοί μου με τους οποίους βρίσκομαι σε αντιδικία».

Η λέξη «αντιδικία», βέβαια, είναι πολύ ήπια και ελάχιστα αντικατοπτρίζει το σοβαρότατο μέγεθος των κατηγοριών, τις οποίες έχουν κάνει οι συνάδελφοί του, καθηγητές, και, μάλιστα, με ένορκες καταθέσεις τους. Βέβαια, για όλα αυτά την τελική κρίση θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, «Μπαμ», από τις καταγγελίες των καθηγητών σε βάρος του Α.Δ., προκύπτουν τα εξής:

-«Για τις ημέρες και τα έργα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς και άλλα σκάνδαλα στην ΑΣΟΕΕ, είναι ενήμερος τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός, Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές.

-«Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Τους προαναφερόμενους ενημέρωσε πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος μόνον ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βάσει όσων κατέθεσε καθηγητής, ο ίδιος «αποφάσισε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στον Γρηγόρη Δημητριάδη (σ.σ. ανιψιός του Κ.Μητσοτάκη και ιδιαίτερος γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου), όπου κατήγγειλε τα συγκεκριμένα γεγονότα για την υπόθεση του κ. καθηγητή, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα».

-Ο καθηγητής των οποίον κατηγορούν συνάδελφοί του, είναι «κολλητός του καταδικασμένου, Ν.Γεωργιάδη, με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση».

Να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο του 2019, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης, και πρόσωπο το οποίο διατηρούσε στενές σχέσεις με τον νυν πρωθυπουργό, καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Στη συνέχεια απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Κρατικές θέσεις

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμα πως, «παρότι, από το 2018 σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης, κ.λπ., για το οποίο τελικά παραπέμφθηκε, τη στιγμή που η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα με ανηλίκους, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις».

Ειδικότερα, «μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ' όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες, αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι».

Σύμφωνα με έντονη φημολογία στα ΜΜΕ, φέρεται να έχει σχέση με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, που τον τοποθέτησε στο Πράσινο Ταμείο.

Ερωτήματα για την κυβέρνηση

Φυσικά, για όλα τα παραπάνω, περί της αθωότητος ή μη του Α.Δ. μένει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Όπως επίσης, μένει να απαντηθεί εάν ο ίδιος τυγχάνει αυτής της ιδιότυπης ασυλίας, για την οποία καταγγέλλεται, καθώς και εάν τυγχάνει κυβερνητικής προστασίας.

Επιπλέον, ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι παραμένει καθηγητής και παραδίδει μαθήματα, ενώ υπάρχει σε βάρος του επώνυμη καταγγελία για σεξουαλική προσβολή. Βέβαια, εάν κάποια από τα παραπάνω ευσταθούν, τότε κινδυνεύει να προκύψει για την κυβέρνηση μία νέα υπόθεση Λιγνάδη.

Όπως λέει έτερος συνάδελφός του καθηγητής «τυπικά δεν υπάρχει θέμα, ωστόσο είθισται μετά από μία τέτοιας φύσεως επώνυμη καταγγελία και μάλιστα από τρίτους, με σύσταση του Πρύτανη να ζητά από μόνος του την απομάκρυνσή του, τουλάχιστον από τις αίθουσες διδασκαλίας».

Οι καταθέσεις

Αναλυτικά, το δημοσίευμα της εφημερίδας, «Μπαμ», για το θέμα, τον Δεκέμβριο του 2021, έχει ως εξής:

«Ο φάκελος της σκοτεινής υπόθεσης, μεταξύ άλλων, περιέχει τις συγκλονιστικές καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού, με συγκλονιστικές περιγραφές σχετικά με τα ανήλικα αγόρια τα οποία συνήθιζε να «ενοικιάζει» στη Ρουμανία, ενίοτε και στην Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις που διατεινόταν ότι έχει με τον καταδικασμένο για παιδεραστία, Νίκο Γεωργιάδη, καθώς και άλλα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος!

Είναι ενδεικτικό ότι για τις ημέρες και τα έργα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς και άλλα σκάνδαλα στην ΑΣΟΕΕ, είναι ενήμερος τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός, Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές.

Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Τους προαναφερόμενους ενημέρωσε πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος μόνον ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η υπόθεση του κ. καθηγητή εκκινεί από το 2018 όταν μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφο του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις, ενώ η υπόθεση για την τοκογλυφία (η οποία μετατράπηκε σε πλημμέλημα) αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022.

Στο πλαίσιο, όμως, αυτής της υπόθεσης αναδείχθηκαν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του συγκεκριμένου καθηγητή, καθώς με υπόμνημα (στις 18.12.2020) προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή του εν λόγω πανεπιστημιακού με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία.

Παράλληλα υπήρξαν και ακόμη δύο καταγγελίες γνωστών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, άσχετων με τον πρώτο καταγγέλλοντα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πανεπιστημιακό μέσα στη Σχολή, εκείνος ανερυθρίαστα τους δήλωσε ότι του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως με ανήλικα αγοράκια!

Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεγε μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα!

Συνεταίρος στη Ρουμανία

Καταθέτοντας ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή και συνάδελφος του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν απρογραμμάτιστα επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι.

«Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών αιφνιδιάστηκα βλέποντάς τον γυμνό, σκυμμένο προς τα εμπρός, φορώντας μαύρο γυναικείο καλσόν, το οποίο ήταν τελείως κατεβασμένο. Πίσω του βρισκόταν νεαρός αλλοδαπός τελείως γυμνός, ο οποίος συνουσιαζόταν μαζί του. Ο καθηγητής ήταν σκυμμένος στο τραπέζι συνεδριάσεων, όπου ήταν ξαπλωμένο ένα νεαρό στην ηλικία αγόρι περίπου 14 ετών και εκείνος εκτελούσε πεολειχία σε αυτόν ενώ τον διακόρευε με τα δάχτυλά του...».

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι έπαθε σοκ, έβαλε τις φωνές και ρώτησε τον ανήλικο πόσων χρόνων είναι, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεσπάσει σε κλάματα. Παράλληλα αναφέρει ότι ο καθηγητής και οι αλλοδαποί εραστές του κατάφεραν να ξεφύγουν όταν εμφανίστηκε ένας «μπράβος», ο οποίος προφανώς συνόδευε τα ανήλικα αγόρια.

«Το άλλο μεσημέρι εμφανίστηκε ο θηριώδης τύπος στην εταιρεία, εισέβαλε στο γραφείο μου και μου είπε πως λέγεται "Μπέμπε" και μου έδειξε το κινητό του. Είχε φωτογραφία του πολύ μικρού από το συμβάν σε ερωτικές συνευρέσεις σε εμφανείς χώρους της εταιρείας... Μου είπε ότι στην εταιρεία σου πηδάνε ανηλίκους, δείχνοντάς μου την ταυτότητα του νεαρού που ήταν γεννηθείς Νοέμβριο του 2002, δηλαδή δεν είχε κλείσει τα 14...».

Μάλιστα ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει ότι, όταν κατήγγειλε τον πρώην συνεργάτη και συνάδελφο του στη Δικαιοσύνη, πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας έξω από το γραφείο του στο Κολωνάκι!

Καθηγητές

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατέθεσε άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, με πολυετή θητεία στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο οποίος μάλιστα μόνο ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όπως περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο, συγκρούστηκε με την «ηγετική ομάδα» της Σχολής και συναδέλφους του, οι οποίοι εμπλέκονται σε ηθικής και ποινικής απαξίας πράξεις, όπως λογοκλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κ.τ.λ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφο του στις 12 Ιουλίου 2017 προκειμένου να του προτείνουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος.

«... Στην πορεία της συζήτησης, μας είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ.

Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμο του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστείας... Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο...».

Ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει ότι στη συνέχεια ο συνάδελφός του προέβη σε μια πραγματικά απίστευτη πράξη, καθώς σηκώθηκε, κατέβασε το παντελόνι του και «μέσα από τη σχισμή από το κόκκινο σλιπάκι του έβγαλε το μόριό του που ήταν σε στύση και μας το επέδειξε άνευ ντροπής».

Στη μαρτυρική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών αναφέρει ότι τόσο εκείνος όσο και ο έτερος μάρτυρας συνάδελφός του φοβήθηκαν, αρχικά, να καταγγείλουν το συγκεκριμένο περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στις πρυτανικές Aρχές, εξαιτίας ενδεχόμενου κουκουλώματος της υπόθεσης.

Μάλιστα επισημαίνει ότι η μαρτυρική κατάθεση στην Εισαγγελία έγινε «κατόπιν μεγάλης περίσκεψης, καθότι διαισθάνομαι ότι απειλείται και άμεσα κινδυνεύει η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου». Παράλληλα κατέθεσε ότι έχει υποβάλει δύο επιστολές στον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και τέσσερις στη νυν υπουργό, Νίκη Κεραμέως, με τις οποίες κατήγγειλε σωρεία αξιόποινων πράξεων από συναδέλφους του.

«Σε επιστολές μου με ημερομηνία 1η και 17η Μαρτίου 2021 που απέστειλα στον Πρύτανη, κ.Δημήτρη Μπουραντώνη, και στην υπουργό Παιδείας επωνύμως, κατήγγειλα δημοσιεύματα για αναπληρωτή καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί πιθαvής εμπλοκής του σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας».

Στη συνέχεια, βάσει όσων κατέθεσε, αποφάσισε να στείλει (την 1η Ιουλίου 2021) επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου κατήγγειλε τα συγκεκριμένα γεγονότα για την υπόθεση του κ. καθηγητή, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. «Σας επισημαίνω ότι έχω δεχτεί τρεις ανώνυμες απειλητικές επιστολές, γεγονός που με υποχρέωσε να υποβάλω τρεις εγκλίσεις-μηνύσεις κατ' αγνώστων...», καταλήγει.

«Ισχυρές πλάτες»

Το περιεχόμενο της μαρτυρικής κατάθεσης του καθηγητή επιβεβαιώνει με δική του κατάθεση στην Εισαγγελία και άλλος συνάδελφός του που ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση, ο οποίος όμως προσέθεσε ότι ο πανεπιστημιακός με την προτίμηση στα ανήλικα αγόρια έχει πανίσχυρες πλάτες!

«Το 2018 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, ενώ η ομάδα των μελών ΔΕΠ που κινεί τα νήματα στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 τον προόριζε για πρόεδρο του τμήματος. Εντούτοις μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου τμήματος, εντελώς ξαφνικά η ηγετική ομάδα του Τμήματος αποφάσισε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Επισήμως δεν έγινε γνωστός ο λόγος. Κυκλοφόρησε η φήμη πως διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική διαδικασία για τοκογλυφία...

Αξιομνημόνευτο είναι ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διοριστεί σε δύο καίριας σημασίας πόστα... Αντιλαμβάνεστε ότι η μαρτυρική μου κατάθεση είναι πολύ κρίσιμη για μένα και την οικογένειά μου. Θίγει ισχυρούς ανθρώπους και ισχυρά συμφέροντα. Φοβάμαι ότι πλέον θα απειληθεί η ζωή της οικογένειάς μου και η δική μου και στηρίζομαι στην προστασία της Πολιτείας...».

Το πλέον αξιοσημείωτο και ύποπτο είναι το γεγονός ότι, παρότι από το 2018 σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης, κ.λπ., για το οποίο τελικά παραπέμφθηκε, τη στιγμή που η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα με ανηλίκους, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις.

Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ' όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες, αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι.

Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές Αρχές τον διατηρούν ακόμη και σήμερα στη θέση του, ενώ το υπουργείο Παιδείας κωφεύει...»

Καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα

Την επίθεση εναντίον του Α.Δ. στο αμφιθέατρο καταδίκασαν η κυβέρνηση με δήλωση του εκπροσώπου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι προηγήθηκε η ανακοίνωση από την πλευρά της Κουμουνδούρου και μετά από μία ώρα βγήκε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση. Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/nea-upothesi-lignadi-me-politikes-oures-i-epithesi-kata-kathigiti-stin-asoee-/4.155798

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .