Παρασκευή, Ιανουαρίου 21

Φαίνεται ότι κάτι έρχεται πραγματικά προς τη Γη και αποφάσισαν να μην το πουν στο κοινό ;… Επίσημο μήνυμα της NASA

… πραγματικοί αστεροειδείς πέφτουν ΞΑΦΝΙΚΑ.

dailymail.co.uk: Ορισμένοι αστεροειδείς μπορούν να μας “ξεγλιστρήσουν” απαρατήρητοι χάρη σε μια ιδιορρυθμία στην περιστροφή της Γης που κάνει τους διαστημικούς βράχους να φαίνονται να κινούνται ελάχιστα, καθιστώντας τους δύσκολο να εντοπιστούν.

Αυτή είναι η προειδοποίηση των εμπειρογνωμόνων που χρηματοδοτούνται από τη NASA και οι οποίοι διερεύνησαν πώς τα τηλεσκόπια παραλίγο να χάσουν έναν αστεροειδή πλάτους 328 ποδιών που πέρασε μόλις 43.500 μίλια από τη Γη το 2019.

Ο διαστημικός βράχος, που ονομάστηκε 2019 OK, ήταν το πρώτο αντικείμενο του μεγέθους του που πλησίασε τόσο κοντά στον πλανήτη μας από το 1908, αλλά εντοπίστηκε μόλις 24 ώρες πριν από τη μέγιστη προσέγγισή του.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι ο λόγος ήταν ότι ο αστεροειδής κινούνταν προς το μέρος μας με τέτοιο τρόπο ώστε η κίνησή του στον νυχτερινό ουρανό να αντισταθμίζεται από την περιστροφή της Γης. Έτσι, για τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, όπως το Pan-STARRS1 στο παρατηρητήριο Haleakala στη Χαβάη, το 2019 OK φαινόταν σταθερό, οπότε το λογισμικό για αυτόματη ανίχνευση δεν ενεργοποιήθηκε.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι μέχρι και οι μισοί αστεροειδείς που πλησιάζουν τη Γη από την επικίνδυνη ζώνη ανατολικά της “σύγκρουσης” είναι πιθανό να βιώσουν περιόδους τέτοιας φαινομενικά αργής κίνησης.

Ένας αστεροειδής λέγεται ότι βρίσκεται σε αντίθεση όταν η θέση του στον νυχτερινό ουρανό τον τοποθετεί κατά μήκος μιας γραμμής που διασχίζει τόσο τη Γη όσο και τον Ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί από αυτούς τους αστεροειδείς είναι επίσης προς το παρόν δύσκολο να εντοπιστούν και τα ηλεκτρονικά τηλεσκόπια θα πρέπει να ενημερωθούν για να λάβουν υπόψη τους αυτό το φαινόμενο.

Η μελέτη διεξήχθη από τον αστρονόμο Richard Wainscott του Πανεπιστημίου της Χαβάης στο Mānoa και τους συνεργάτες του.

“Αντικείμενα κοντά στη Γη που πλησιάζουν από μια κατεύθυνση ανατολικά της αντίθεσης – ειδικά στις 0-2 ώρες [0-30°] ανατολικά της αντίθεσης – τείνουν να έχουν περιόδους επιβραδυνόμενης κίνησης κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους”, εξηγούν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

“Η επαγόμενη τοποκεντρική κίνηση που προκαλείται από την περιστροφή της Γης ακυρώνει τη φυσική κίνηση προς τα ανατολικά στον ουρανό, κάνοντας το αντικείμενο να φαίνεται σχεδόν ακίνητο. Αυτό καθιστά δύσκολη την ανίχνευση. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές πρέπει τώρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρακολουθούν τον ουρανό προς αυτή την κατεύθυνση και να παρακολουθούν ενεργά για νέα αργά κινούμενα αντικείμενα”.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι αν τα φαινόμενα της φαινομενικής αργής κίνησης δεν είχαν συσχετιστεί με τον αστεροειδή ΟΚ του 2019, το αντικείμενο που βρίσκεται κοντά στη Γη θα είχε πιθανότατα εντοπιστεί τέσσερις εβδομάδες πριν πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πλανήτη μας.

Σχόλιο του Εκδότη: Ακόμα και τα παιδιά γνωρίζουν ότι οι επιφανείς ειδήμονες της NASA περιστασιακά χάνουν αστεροειδείς. Μερικές φορές οι αναφορές για την προσέγγιση τεράστιων βράχων προς τη Γη εμφανίζονται στην υπηρεσία προφίλ ακόμη και ΜΕΤΑ το γεγονός ή μερικές ώρες πριν από αυτό.

Είναι σαφές, βέβαια, ότι η διαστημική έρευνα σήμερα απέχει πολύ από το να είναι τέλεια και δεν υπάρχουν ερωτήματα προς τη NASA. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ίδια η NASA αποφάσισε να προειδοποιήσει ότι ένας αστεροειδής διαμέτρου εκατό μέτρων ή και περισσότερο μπορεί να την χτυπήσει είναι λίγο ανησυχητικό. Θυμίζει έντονα την προπαρασκευή μιας απάντησης σε ένα μελλοντικό ερώτημα: γιατί δεν εντοπίστηκε και δεν ειπώθηκε;

Φαίνεται ότι κάτι έρχεται πραγματικά προς τη Γη και αποφάσισαν να μην το πουν στο κοινό για να μην αναστατώσουν τους ανθρώπους που είναι ήδη απασχολημένοι με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλά πότε αυτό το κάτι θα φτάσει στον ωκεανό; Σε ποιον ωκεανό και τι μέγεθος θα είναι; Υποθέτω ότι θα το μάθουμε όταν πέσει, οπότε ας μείνουμε συντονισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .