Σάββατο, Ιανουαρίου 29

Natural News : 7 ιστορικές υπερτροφές που οι άνθρωποι μπορούν να αποθηκεύσουν για χρόνια χωρίς ψύξη


(Natural News) Στο βιβλίο του “The Lost Superfoods”, ο πρώην δάσκαλος και ειδικός σε θέματα επιβίωσης και συντήρησης τροφίμων Art Rude ανέδειξε πάνω από δώδεκα ιστορικές υπερτροφές που μπορούν να αποθηκευτούν για χρόνια ακόμη και χωρίς ψύξη.

Ο Rude πρόσθεσε ότι πολλές από αυτές τις ιστορικές υπερτροφές έχουν συντηρήσει τους ανθρώπους σε περιόδους κρίσης, έλλειψης ή σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Ακολουθούν επτά μόνο από τις ιστορικές υπερτροφές που ανέδειξε.

Bulgur

Το σιτάρι Bulgur είναι ένα αρχαίο δημητριακό ολικής αλέσεως που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον Rude, είναι ένα τέλειο τρόφιμο όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, τη γεύση και, κυρίως, τη διάρκεια ζωής.

Αυτό το δημητριακό ολικής αλέσεως υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι αρχαιολόγοι το έχουν ανακαλύψει ακόμη και θαμμένο μαζί με μούμιες στην Αίγυπτο. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς θα κρατούσαν τον πληθυσμό τους χορτάτο κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου, αποφάσισαν ότι ένα μερίδιό τους από bulgur ήταν η καλύτερη λύση λόγω της θρεπτικής του αξίας και της μεγάλης διάρκειας ζωής του. (Σχετικό: Επιβίωση 101: Προμηθευτείτε βασικές προμήθειες και οχυρώστε το σπίτι σας πριν από το TEOTWAWKI).

Frumenty

Το Frumenty είναι ένα μεσαιωνικό πιάτο από τη Δυτική Ευρώπη. Φτιάχνεται συνήθως από σπασμένο σιτάρι που βράζεται είτε σε γάλα είτε σε ζωμό σούπας.

“Πολλοί πιστεύεται ότι επέζησαν επειδή τα ζωτικά θρεπτικά συστατικά αυτής της πλήρους τροφής ενίσχυσαν τον οργανισμό τους ενάντια σε ασθένειες αργότερα”, δήλωσε ο Rude. “Το έθρεψαν βασιλιάδες, παιδιά και βικτοριανά πτωχοκομεία, ακόμη και ο στρατηγός της Συνομοσπονδίας Richard S. Ewell, ο οποίος το έτρωγε σχεδόν σε κάθε γεύμα”.

Αποξηραμένος και αλατισμένος μπακαλιάρος

Σύμφωνα με τον Rude, ο αποξηραμένος και αλατισμένος μπακαλιάρος είναι μια υπερτροφή των Βίκινγκς που έπαιρναν μαζί τους κατά τη διάρκεια των μακρών ταξιδιών τους στη θάλασσα, επειδή έχει τριετή διάρκεια ζωής. Καθώς ωριμάζει, η γεύση του “γίνεται μόνο καλύτερη … όπως το κρασί”.

Ο αποξηραμένος και αλατισμένος μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β6, C και Ε, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, κάλιο και μαγνήσιο. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην όξυνση της μνήμης και στη λίπανση των αρθρώσεων.

Aaruul

Το Aaruul είναι ένα μογγολικό τυρόπηγμα και αποτελεί ένα από τα βασικά τρόφιμα των κατοίκων της Μογγολίας που εξακολουθούν να ζουν νομαδικό τρόπο ζωής. Οι συγκεκριμένες συνταγές εξαρτώνται από το είδος του τυριού που χρησιμοποιείται – είτε πρόκειται για πρόβατο, κατσίκα, αγελάδα, γιακ, καμήλα ή άλογο – αλλά γενικά παρασκευάζεται αναμειγνύοντας τυρόπηγμα με άλλα συστατικά, όπως ζάχαρη και άγρια μούρα, κόβοντας σε φέτες το μείγμα και στη συνέχεια αποξηραίνοντας.

Το Aaruul είναι μια υπερτροφή πλούσια σε ασβέστιο, την οποία οι Μογγόλοι θεωρούν φανταστική τροφή για την ενίσχυση των δοντιών και των ούλων. Σύμφωνα με τον Rude, το aaruul μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε μια υπερτροφή φορτωμένη με προβιοτικά αναμειγνύοντάς το με γιαούρτι πριν από την αποξήρανση.

Pastrima

Η παστίρμα, ή παστίρμα, είναι ένα ανθεκτικό στο ράφι “επικαλυμμένο κρέας” τουρκικής και αρμενικής προέλευσης. Πρόκειται για ένα αποξηραμένο στον αέρα μοσχαρίσιο κρέας που είναι φορτωμένο με καρυκεύματα, δίνοντάς του έναν τόνο θρεπτικών συστατικών.

Σύμφωνα με τον Rude, η παστίρμα ήταν ένα από τα κύρια τρόφιμα επιβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για αιώνες βοηθούσε να μην λιμοκτονούν οι στρατοί της αυτοκρατορίας.

Tarhana

Η ταρχάνα, ένα άλλο φαγητό από την Τουρκία, είναι μια σούπα που, αν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί επίσης να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φτιάχνεται από αλεύρι σίτου, γιαούρτι και διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδια και ντομάτες.

Αυτή η σούπα είναι μια προβιοτική δύναμη που μπορεί να παραμείνει καλή για χρόνια χάρη στη διαδικασία ζύμωσης που σκοτώνει τα επικίνδυνα βακτήρια σε αυτήν. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β, ψευδαργύρου, πρωτεΐνης, ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, μαγνησίου και χαλκού.

Biltong

Το Biltong είναι το ισοδύναμο της Νότιας Αφρικής με το jerky. Αποξηραίνεται και αυτό, σύμφωνα με τον Rude, και μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ που “πιθανότατα θα ξεχάσετε πού το αποθηκεύσατε”.

Παραδοσιακά, το biltong φτιάχνεται παίρνοντας κρέας – συνήθως μοσχάρι ή άλλα κρέατα όπως στρουθοκάμηλος και ελάφι – και στη συνέχεια μουλιάζοντάς το σε διάλυμα άλμης με αλάτι και ξύδι. Το διάλυμα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και άλλα μπαχαρικά όπως ο κόλιανδρος.

Το Biltong είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, κυρίως πρωτεΐνες και σίδηρο, αλλά και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Στο τέλος του βίντεο που παρουσίασε αυτές τις ιστορικές υπερτροφές, ο Rude τόνισε τη σημασία της άμεσης αποθήκευσης πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και τροφίμων που ενισχύουν την υγεία.

“Τα τρόφιμα συσσωρεύονται πάντα καθώς οι άνθρωποι πανικοβάλλονται”, προειδοποίησε. “Και αν δεν θέλετε να παλέψετε με νύχια και με δόντια για την τελευταία κονσέρβα στο ράφι με κάποιον διπλάσιο σε μέγεθος από εσάς, χρειάζεστε έναν καλύτερο τρόπο”.

“Αυτά είναι τα τρόφιμα που σώζουν αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια λιμών και ελλείψεων τροφίμων”, δήλωσε ο Rude. “Και θα κάνουν το ίδιο για εσάς και τους δικούς σας, αν έρθει η ώρα. Μπορεί να είναι αύριο ή μπορεί να είναι σε πέντε χρόνια από τώρα. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα χτυπήσει μια εξοντωτική κρίση, μέχρι να είναι πολύ αργά”.

Δείτε αυτό το βίντεο με τον Art Rude να εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες πώς οι παραπάνω υπερτροφές μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα απόθεμα επιβίωσης, ακόμη και χωρίς ψύξη.

Αυτό το βίντεο μπορείτε να το βρείτε στο κανάλι Gun Gun Gun στο Brighteon.com.

Μάθετε περισσότερα για τις διάφορες υπερτροφές που μπορούν να προσθέσουν οι άνθρωποι στα αποθέματα επιβίωσής τους στο EmergencyFood.news.

Πηγές περιλαμβάνουν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .