Βλέποντας και τη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, γεννιέται ξανά το ερώτημα: Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κακή;
Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει την ελπίδα του 2019 να μοιάζει με εφιάλτη; Τι είναι αυτό που φταίει εν πάση περιπτώσει που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο εφιάλτης της Δεξιάς στη χώρα;
Είναι πολλές οι αιτίες, είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Είναι οι παθογένειες της Νέας Δημοκρατίας που κουβαλά από το παρελθόν. Είναι ακόμη και η αλαζονεία της εξουσίας, είναι ίσως και η ανικανότητα των βασικών στελεχών αυτής της κυβέρνησης, αλλά και η έλλειψη πατριωτισμού. Να κάνουν δηλαδή δουλειά για την Ελλάδα κι όχι για την πάρτη τους, όχι για την οικογένεια Μητσοτάκη, όχι για τους λίγους ισχυρούς φίλους της σκοτεινής διαπλοκής της χώρας.
Όμως, κατά τη γνώμη μας η βασική αιτία της αποτυχίας της Νέας Δημοκρατίας να συγκροτήσει ένα ισχυρό μέτωπο κατά του αριστερού λαϊκισμού, είναι οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι οι άκαπνοι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη που επιλέχθηκαν προσωπικά από τον πρωθυπουργό για να συγκροτήσουν τη βασική ομάδα διακυβέρνησης της χώρας.
Και είναι αυτοί που στις κρίσεις, στις στιγμές που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, δείχνουν την ανεπάρκειά τους, την αδυναμία τους να βγουν μπροστά και να πάρουν την πατρίδα στην πλάτη τους.
Για δείτε ποιοι διαχειρίστηκαν την κρίση με τον χιονιά. Για δείτε ποιοι πήραν τις αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές.
Έγινε, λέει σύσκεψη πριν από την κακοκαιρία, όταν και όλοι οι μετεωρολόγοι μιλούσαν για σοβαρό χιονιά. Και ποιοι πήραν μέρος;
Ο Άκης Σκέρτσος, κάποιος… Τριαντόπουλος, ο Χρήστος Στυλιανίδης και ο Κώστας Καραμανλής Jr.
Και ποιοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση; Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γεραπετρίτης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Στέλιος Πέτσας, άντε και δύο – τρεις άλλοι.
Αυτή είναι η ομάδα κρούσης του Μητσοτάκη; Αυτοί θα έλυναν το πρόβλημα που ήξεραν ότι έρχεται;
Ο Σκέρτσος. Αποτυχημένος υπουργός και στην υπόθεση της πανδημίας. Πολιτικός άκαπνος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που ξέρει είναι να φτιάχνει κουτάκια στο excel.
Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Μητσοτάκη. Αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές και αποτυχαίνει πάντα. Κι όμως, μένει στη θέση του, παίζει ενεργό ρόλο στο Μαξίμου, δίνει εντολές στους πάντες, έχει αλαζονικό ύφος.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δικηγόρος του Γιώργου Παπανδρέου. Πώς βρέθηκε στον στενό πυρήνα των ανθρώπων του Μητσοτάκη άγνωστο. Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί ότι για λόγους συγγενικούς ευνοεί συγκεκριμένη εργολαβική κι ενεργειακή εταιρεία στη χώρα, είναι κι αυτός ο δεύτερος πυλώνας εξουσίας στο Μαξίμου, κι όχι μόνο.
Ο άνθρωπος που είχε συνομιλητή έναν υπόδικο τηλεπαρουσιαστή ονόματι Μένιο, τολμά να ασκεί πολιτική σε υψηλό επίπεδο. Και η χώρα να στηρίζεται σ’ αυτόν τον υποτίθεται πολιτικό που ουδέποτε έχει εκλεγεί και που ουδέποτε δοκιμάστηκε αν είναι ικανός ή όχι.
Ο Τριαντόπουλος, άλλο πουλέν του Μητσοτάκη, δεν τον ξέρει ούτε o θυρωρός του, αλλά διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ που τα μοιράζει κατά το δοκούν, ειδικά στην κατακαμένη Εύβοια.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης που μας είπε στη Βουλή ότι είχε δουλειά πριν και ήρθε να βοηθήσει την πατρίδα αλλά δεν είναι Μεσσίας.
Ένας γραφειοκράτης καριέρας στις Βρυξέλλες που πνίγεται ο τόπος κι αυτός δεν ξέρει κατά που πέφτει η Αττική οδός. Και δεν έχει ούτε το φιλότιμο να παραιτηθεί μόνος του πριν τον παραιτήσουν χρησιμοποιώντας τον σαν Ιφιγένεια.
Ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Πείτε μας έναν που δεν πιστεύει πως αν δεν είχε αυτό το όνομα θα μπορούσε να είναι έστω περιπτεράς στην Πρώτη Σερρών.
Γιατί φαίνεται ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι γεννιέσαι κι όχι ό,τι γίνεσαι με την αξία σου και με τα ταλέντα σου.
Ο Γιώργος Πατούλης, ένας υπερεκτιμημένος αυτοδιοικητικός, αλλά με τον τρόπο του επικοινωνιακός. Έγινε περιφερειάρχης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, διαχειρίζεται προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, αλλά η Αττική είναι αθωράκιστη.
Περισσότερο μας απασχόλησε ο Πατούλης για την… Πατούλαινα, παρά για το έργο του στην Περιφέρεια.
Κι όμως, ο άνθρωπος αυτός ονειρεύεται να γίνει και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο γκαλοπατζής του Μητσοτάκη. Η αλήθεια είναι ότι ήταν ο μόνος που πίστευε ότι θα γίνει αρχηγός της ΝΔ και τον βοήθησε αρκετά με τις... δημοσκοπήσεις του να γίνει και πρωθυπουργός.
Αλλά από υπουργικά – οργανωτικά καθήκοντα μηδέν. Καθημερινά το υπουργείο Προστασία του Πολίτη μετατρέπεται σε βιομηχανία δελτίων Τύπου για το πόσο σπουδαίος υπουργός είναι ο Τάκης, αλλά από έργο τίποτε.
Διαλυμένη αστυνομία αλλά κατά τα άλλα αισθάνεται περήφανος για τη δουλειά του. Ο υπουργός που λέει σε φίλους του «εγώ έχω δύο φίλους και δεν με νοιάζουν οι άλλοι. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γρηγόρη Δημητριάδη», τον πρωθυπουργικό ανιψιό δηλαδή.
Ο Στέλιος Πέτσας, ένας πολιτικός κάτω του μετρίου που δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα ούτε σε μεσαίου μεγέθους εταιρεία. Βγαίνει μπροστά γιατί ο πανέξυπνος Βορίδης δεν είναι κορόϊδο να εκτεθεί. Βγαίνει ο Στέλιος, παντελώς άσχετος, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και ασκεί εξουσία ποιος; Αυτός που έπαιζε φάπες στα μπαράκια πέριξ της πλατείας Κολωνακίου και τώρα κάνει ότι δεν γνωρίζει αυτούς με τους οποίους έπαιζε… φατούρο.
Αυτές είναι λοιπόν οι επιλογές του Μητσοτάκη, μαζί με κάτι τύπους σαν τον Πιερρακάκη που πουλάει φύκια για μεταξωτές… ηλεκτρονικές κορδέλες.
Αυτοί είναι οι «μοιραίοι» του Μητσοτάκη, που θα τον πάρουν στο λαιμό τους γιατί εκτός από ανίκανοι είναι και ψεύτες. Λένε στον πρωθυπουργό ψέματα για την κοινωνία που ενώ βράζει αυτοί βαυκαλίζονται ότι βλέπουν τον Μητσοτάκη ως… Μωυσή.
Αυτοί παίρνουν στο λαιμό τους τον Μητσοτάκη, όμως, είναι το λιγότερο αυτό. Το βασικό είναι ότι παίρνουν στο λαιμό τους τη δεξιά παράταξη και ανασταίνουν τον αριστερό λαϊκισμό του Τσίπρα και του Πολάκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .