Τρίτη, Ιανουαρίου 25

ΜΕ RAFALE ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΔΕΗ, ακρίβεια, COVID “καίνε” τον Μητσοτάκη …και στο βάθος ο Μαρινάκης…

Μια πατριωτική κυβέρνηση θα οδηγούσε τον Πρωθυπουργό στο Ειδικό Δικαστήριο…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr


Την περίοδο 2016-2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Πρόεδρος της ΝΔ και Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων!

Τότε ξεσάλωνε κατά του (τότε) Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για όλα τα θέματα! Υποσχόταν την ανασύσταση της Ελληνικής Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα! Έπεισε τόσο πολύ τον ευκολόπιστο Ελληνικό λαό, που στις εκλογές του Ιουλίου 2019 βγήκε η ΝΔ πρώτο κόμμα, καταλαμβάνοντας το 39,85% των εκλογέων! Έτσι μετά από μια 10ετία συμμαχικών κυβερνήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ κέρδισαν την απόλυτη αυτοδυναμία με 158 Βουλευτές!

Ωστόσο ο Ελληνικός λαός, ή καλύτερα όσοι ψήφισαν τη ΝΔ, εάν γνώριζαν τι θα ακολουθούσε, ενδεχομένως θα προτιμούσαν να τους έχει κοπεί το χέρι που έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ!

Βέβαια, έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τα αισχρά προεκλογικά ψεύδη των πολιτικών αρχηγών και τα οποία σερβίρουν στον ελληνικό λαό προκειμένου να του υφαρπάξουν την ψήφο και στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη τα ακριβώς αντίθετα! Που δυστυχώς όμως επηρεάζουν στο έπακρο την ζωή των πολιτών αυτής της χώρας! Που τους ανατρέπουν τα όνειρα μιας ζωής, που τους εξανεμίζουν τους κόπους τους, που τους καταστρέφουν ολοσχερώς και που στη συνέχεια τους αφήνουν μόνους τους για να αντιμετωπίσουν την κακή τους μοίρα, την κακή τους πολιτική επιλογή!

Η αντιμετώπιση του Covid-19 στηρίχτηκε με εμπάθεια και στρεβλώσεις…

Ωστόσο κανένας – και ο πλέον απαισιόδοξος - ψηφοφόρος της ΝΔ δεν θα περίμενε ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξελισσόταν στην περισσότερο αυταρχική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων και η οποία σε όλα τα επίπεδα ζωής της κοινωνίας θα κατέγραφε αρνητικά ρεκόρ, ρεκόρ κυβερνητικής αποτυχίας.

Και δεν υπάρχει δικαιολογία, πως επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης ενέκυψε στην ζωή μας ο Covid-19, αφού το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και δεν δικαιολογείται η Ελλάς να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αντιμετώπισής του (απόδειξη διεθνή Μέσα, που αναφέρουν ότι η Ελλάς είναι η πιο σκληρή χώρα στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στα απάνθρωπα μέτρα που έλαβε κατά των αντιεμβολιαστών)!

Γιατί δυστυχώς, όταν κάποιος είναι ανίκανος, είναι περισσότερο χειραγωγήσιμος από τις “διεθνείς αγορές” και τον “διεθνή παράγοντα”, άρα και περισσότερο επικίνδυνος για τα συμφέροντα της Ελλάδος και του ελληνικού λαού!

Που αποδείχτηκε αυτό περίτρανα, από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης Covid-19, επειδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, προσεγγίζοντάς την με εμπάθεια, με στρεβλώσεις!

Έτσι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεσηκώσει εναντίον του όλον τον ελληνικό λαό, αφού η εμμονή του στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου, διέλυσε το σχεδόν ανύπαρκτο ΕΣΥ! Αφού οι ΜΕΘ είναι ελάχιστες σε σχέση με τον πληθυσμό μας και σε αντιπαράθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν υπεράριθμες ΜΕΘ!

Σήμερα ωστόσο αυτή η Πανελλαδική κατακραυγή εκφράζεται και από ανεμβολίαστους και από εμβολιασμένους! Από τη στιγμή, που όσοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν δεν πήραν τη ζωή τους πίσω, όπως τους είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερόμενος ιατρικός θίασος στα ΜΜΕ των λοιμωξιολόγων, εκνευρίζει περισσότερο παρά πείθει τους πολίτες! Από τη στιγμή που αποκαλύπτεται πλέον, πως οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό! Έτσι φτάσαμε στο σημείο, κάθε δημόσια παρουσία του Πρωθυπουργού να αποδοκιμάζεται, ακόμη και με αισχρά συνθήματα, που ξεπερνούν κάθε λαϊκή αποδοκιμασία προηγούμενου Πρωθυπουργού!

Τελικά αυτός ο Πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι με την παράλογη και ακραία εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, της επιβολής διοικητικού προστίμου στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται, γίνεται στόχος από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας;

Συνένοχα τα ΜΜΕ στη διατήρηση του Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία…

Όμως αυτή η κυβέρνηση δεν θα ήταν τόσο απολυταρχική, τόσο καθεστωτική, αν δεν είχε σύμμαχό της τα ΜΜΕ και αυτό αποδεικνύεται και από την λίστα “Πέτσα”!

Αυτά τα Μέσα ανδρώθηκαν ειδικότερα στα χρόνια των Μνημονίων, δημιουργώντας περαιτέρω πολιτικά τζάκια διαπλοκής και τα οποία στήριξαν και τα προώθησαν! Πολύτιμα εργαλεία αυτών των Μέσων οι κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου.

Επακόλουθη βεβαίως ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας.

Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Έτσι σήμερα αυτά τα Μέσα εισπράττουν την οργή των πολιτών, αφού επιλογή τους ήταν να βαδίσουν σε “σε αχαρτογράφητα νερά”!

Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους τηλεοπτικούς – ραδιοφωνικούς Συστημικούς σταθμούς τους, αλλά και στις εφημερίδες τους!

Αφού γι΄ αυτούς τους επιχειρηματικούς Ομίλους και των δημοσιογράφων τους, το μόνο πρόβλημα της ελληνικής Κοινωνίας ήταν και είναι η αντιμετώπιση του Covid-19 με τον εγκλεισμό των Ελλήνων στα σπίτια τους και τον “θάνατο” της επιχειρηματικότητας. Με την στέρηση της ελευθερίας τους και των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων!

Αποφασίζοντας “ανεπηρέαστα”, “αντικειμενικά” και “δημοκρατικά”, πως αυτοί να περνούν καλά και ο λαός να “κουρεύεται”!

Αποφασίζουν, ξεχειλώνοντας το πουλόβερ της “ενημέρωσης”, μόνο με αυτό το θέμα, προσκαλώντας έτσι στα τηλεοπτικά στούντιο “δημοκρατικούς” επιστήμονες της μιας μόνο άποψης, αυτής που εκφράζει η αντιλαϊκή σημερινή κυβέρνηση!

Οι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη είναι παντελώς κομμένοι, εκτός βέβαια από κάποια ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής – τοπικής εμβέλειας, που δεν φιμώνουν τη φωνή τους!

Αυτοί οι μεγάλο-καναλάρχες και οι μεγάλο-δημοσιογράφοι υπάλληλοί τους, ποτέ δεν αναδείκνυαν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της χώρας μας! Ποτέ δεν πρόλαβαν το κακό που φαινόταν ότι ερχόταν! Ποτέ δεν ενημέρωσαν το λαό για το ποιοι φταίνε για την ολοσχερή καταστροφή μας! Ποτέ δεν μίλησαν με ονοματεπώνυμα για τις εγκληματικές πολιτικές φιγούρες που κατέστρεψαν την ζωή μας!

Γιατί, ως σκοπό δεν είχαν και δεν έχουν την ενημέρωση του λαού, αλλά διά μέσω της τεχνικής πολιτικής πόλωσης και της διασποράς της κατασκευασμένης είδησης, σκοπό έχουν να γεμίζουν τους “κρυφούς” αλλά και ανοικτούς τους προσωπικούς λογαριασμούς στις τράπεζες και τις offshore εταιρείες τους…

Το “Χρυσό βατόμουρο” σε Βασιλακόπουλο και Ευαγγελάτο…



Στα δύσκολα δε αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, πιο συγκεκριμένα, παραχωρείται τηλεοπτικό στασίδι προκειμένου “να εξαγνιστεί από τις πολιτικές του αμαρτίες”! Τελευταίο ηχηρό παράδειγμα η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου!

Ωστόσο το βραβείο του “Χρυσού βατόμουρου” (στο Χόλυγουντ είναι το βραβείο, όπου “βραβεύεται” η χειρότερη κινηματογραφική ταινία της χρονιάς) θα αποδιδόταν από πλευράς λοιμωξιολόγων – ειδικών στον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, για τις ακραίες, καθεστωτικού τύπου τοποθετήσεις του, για δε την δημοσιογραφική πλευρά θα το απέδιδα στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο! Οι οποίοι προκαλούν καθημερινά την οργή του λαού (μάρτυς μου τα social media όπου γίνεται ο κακός χαμός)!

Όμως το Mega ανήκει στον εφοπλιστή επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και εφημερίδες, διαδικτυακά σάιτ και βέβαια η ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Διαπίστωσή μου λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα – και νομίζω δεν κάνω λάθος – υπάρχει σχετική στροφή από τον ΔΟΜ (Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη) προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του!

Ως τελευταίο “χτύπημα” στην κυβερνητική πολιτική, φρονώ πως είναι τα όσα ισχυρίστηκε προχθές ο Νίκος Ευαγγελάτος στην μεσημεριανή εκπομπή του στο Mega Channel:

«Είχαμε κάνει 3 δόσεις εμβολίου. Το συζητούσαμε και χθες, αν πάμε για 4η δόση στο γενικό πληθυσμό. Ο κ. Θεμιστοκλέους (Μάριος Θεμιστοκλέους: Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας) μας είπε χθες, ΟΧΙ. Και έρχεται σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και μας λέει ΟΧΙ στην 4η δόση…»!


Μόνο δυστυχία έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Αυτός ο εξουσιασμένος Πρωθυπουργός, έχει ήδη πέσει και δεν το αντιλαμβάνεται!

Το κύκνειο άσμα του ωστόσο δεν θα επιβεβαιωθεί, ούτε από τις πυρκαγιές και την ανικανότητα του επιτελικού κράτους του να σώσει τις περιουσίες των συνανθρώπων μας και την καταστροφή του περιβάλλοντος!

Δεν θα είναι τα ψέματα με τα οποία φλόμωσε τους πληγέντες για παροχή οικονομικών αποζημιώσεων!

Δεν θα είναι τα εθνικά θέματα και εποικισμός της Πατρίδας μας με παράνομους μετανάστες, δεν θα είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας μας και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με τους παράνομους μετανάστες, δεν θα είναι ο κηρυγμένος πόλεμος κατά της Ορθοδοξίας!

Το κύκνειο άσμα του Πρωθυπουργού θα είναι η ακρίβεια! Θα είναι η δραστική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ!




Θα είναι η δραστική αύξηση στο ψωμί και τα αγαθά πρώτης ανάγκης!

Θα είναι η έκρηξη της τιμής στα καύσιμα, του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης κίνησης! Θα είναι η έκρηξη της τιμής του φυσικού αερίου!

Τα νοικοκυριά “φλέγονται” από τις δυσβάσταχτες αυτές ανατιμήσεις!



Μάρτυς μου ο ελληνικός λαός, μάρτυς μου ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος”

ο οποίος έγραψε:

«Το πετρέλαιο ανατιμήθηκε πάνω από 58% σε σχέση με πέρσι.
Πρόκειται για την 5η σερί συνεδρίαση, όπου η τιμή του μαύρου χρυσού ανεβαίνει, φτάνοντας στα υψηλά των τελευταίων ετών, καθώς εκφράζονται ζωηρές ανησυχίες για το κατά πόσο μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση από τα υφιστάμενα επίπεδα παραγωγής.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΙΕΑ), ο ΟΠΕΚ παρήγαγε το Δεκέμβριο περίπου 800 χιλιάδες βαρέλια/ημέρα χαμηλότερα από το στόχο που είχε θέσει, ενώ η γεωπολιτική ένταση στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μάλλον δεν βοήθησε την κατάσταση. Το αποτέλεσμα; Αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 58,11% σε σχέση με πέρσι! Δυσβάσταχτη και η αύξηση της βενζίνης.

Προφανής είναι η επίπτωση και η επιβάρυνση στους καταναλωτές.

Κατ' αρχάς, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει “πετάξει” στα 1,786 ευρώ/ λίτρο, όταν πέρσι τέτοιο καιρό ήταν στα 1,473 ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι σε αυτό το 12μηνο έχει πάρει πάνω 21,2%.

Και μιλάμε για τη μέση τιμή, γιατί αν ανατρέξει κανείς στους Νομούς, θα διαπιστώσει ότι κάποιοι άτυχοι οδηγοί “φλερτάρουν” με το 2ευρο. Η πιο ακριβή ζώνη παραμένουν οι Κυκλάδες (1,991 ευρώ η απλή και 2,128 ευρώ η “κατοστάρα”), ενώ και στα Δωδεκάνησα η μέση τιμή διαμορφώνεται πάνω από τα 1,90 ευρώ.

Απαγορευτικό το πετρέλαιο εν όψει και του χιονιά.

Περιμένοντας την “Ελπίδα”, δηλαδή τη σφοδρή κακοκαιρία, που “υπόσχεται” πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς διαμορφώνεται το κόστος θέρμανσης. Για τις επιβαρύνσεις από το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν χυθεί τόνοι μελάνης, ωστόσο οι καταναλωτές δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν καταφύγιο ούτε στην... παραδοσιακή θέρμανση με πετρέλαιο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,19 ευρώ/λίτρο, όταν στην αρχή της σεζόν είχε ξεκινήσει στα 1,16 ευρώ. Η σύγκριση με την περσινή τιμή είναι απογοητευτική, καθώς η μέση τιμή βρισκόταν στα μόλις 0,879 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι έκτοτε έχει σημειώσει αύξηση 35,4%. Κι αυτό αφορά στη μέση τιμή, γιατί αν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία ανά Περιφέρεια, θα διαπιστώσει ότι στις 25 από αυτές, δηλαδή περίπου στις μισές, διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα!
Το... κερασάκι στην τούρτα είναι, η κατάταξη στον ευρωπαϊκό πίνακα τιμών, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση, δηλαδή έχει την 4η ακριβότερη βενζίνη όντας στο ίδιο club με τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, χώρες με πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ απέχει περίπου 12 λεπτά από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Η αιτία γνωστή και δεν είναι άλλη από το συνδυασμό υψηλού ΕΦΚ και ΦΠΑ, που αντιστοιχούν περίπου στο 60% της τελικής τιμής...»!

Επίσης διαβάζουμε:

«ΑΑΔΕ: 5,135 δις ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 11μηνο του 2021. Στα 110,171 δις ευρώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Εφορία!»!



Φύγε με Rafale, όχι με ελικόπτερο…



Αυτός ο Πρωθυπουργός, μας στέρησε την ελευθερία, τα συνταγματικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, μας πούλησε στους ξένους, μας έκαψε και τώρα μας φτωχοποιεί περαιτέρω!

Μπορεί να φύγει, όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα ελικόπτερα! Και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται! Τώρα, όχι αύριο!

Εκτός αν επιβιβασθεί σε ένα από τα Rafale, για να φύγει πολύ πιο γρήγορα!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .