Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18

Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ - ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτιά σε φέρι μποτ με 288 επιβαίνοντες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia.

Το πλοίο έπλεε υπό σημαία Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51 μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πλοίαρχος του σκάφους αιτήθηκε αμέσως εγκατάλειψη του πλοίου και σε μικρό διάστημα εκκενώθηκε με χρήση των σωστικών λεμβών. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα, πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στο σημείο εκτός από σκάφη του Λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις.

«Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους», σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.

Ο κ. Κατσαφάδος λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGA, οι επιβάτες κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επιβάτες και πλήρωμα κατευθύνονται προς την Κέρκυρα με σωστικές λέμβους 

Δείτε την πρώτη εικόνα

Στιγμιότυπο από ΕΡΤ

https://www.zougla.gr/greece/article/fotia-se-plio-me-237-anikta-tis-igoumenitsas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .