Κυριακή, Φεβρουαρίου 6

ΕΜΑ: Η 4η δόση μπορεί να έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό - Δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία με εμβόλια κάθε 3 μήνες

ΕΜΑ: Η 4η δόση μπορεί να έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό - Δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία με εμβόλια κάθε 3 μήνες

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετά στοιχεία έτσι ώστε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) να συστήσει την τέταρτη δόση με τα εμβόλια κοροναϊού για τον γενικό πληθυσμό.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την τελευταία συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πορεία της πανδημίας, όπως αναφέρει

το fanpage.it και αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Το παραπάνω συμπέρασμα διευκρίνισε ο Δρ Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού. Ο ίδιος ο Καβαλέρι είχε δηλώσει στην ενημέρωση Τύπου του Ιανουαρίου ότι δεν γίνεται να περιοριστεί η πανδημία με εμβόλια που γίνονται κάθε 3-4 μήνες και ότι η λύση αυτή δεν υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία.

Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι πολλές δόσεις σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, αποδυναμώνοντάς το αντί να το ενισχύσουν.

https://www.pronews.gr/ygeia/1055200_ema-i-4i-dosi-mporei-na-ehei-epiptoseis-sto-anosopoiitiko-den-antimetopizetai-i

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .