Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23

“Μπουρλότο” βάζει δήλωση του Διευθυντή στη ΜΕΘ του Παπανικολάου: “Πέθαναν άδικα 6000 άνθρωποι που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει, αν είχαμε στελεχωμένες και εν ενεργεία Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”

 Μπουρλότο” βάζει ο Δημ Καπραβέλος: «Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ζούμε μέσα στο θάνατο, εκείνο όμως που μας δημιούργησε εφιάλτη, είναι ο άδικος θάνατος των 6.000 και παραπάνω ανθρώπων που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει, αν είχαμε στελεχωμένες και εν ενεργεία Μονάδες», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο διευθυντής στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

«Θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές αν εδώ και δυο χρόνια είχαν στελεχωθεί οι ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε και έχουμε ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση και την υποβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων. Γι’ αυτό στην αρχή είχαμε χάσει τον ύπνο μας, ενώ λόγω της ψυχικής κόπωσης βλέπουμε σήμερα ότι μειώνονται και τα αντανακλαστικά μας, γιατί είναι αδύνατον να λειτουργούμε με τέτοια πίεση.

Εμείς στις Μονάδες, δεν είδαμε καμία αποκλιμάκωση και ύφεση της πανδημίας και τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να λειτουργούμε κάτω από ασφυκτικά πιεστικές συνθήκες.

Στο Ιπποκράτειο αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 18 άνθρωποι εκτός ΜΕΘ. Αυτή η μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας κάνει το σύστημα να μην μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί δεν έχει την αντίστοιχη στελέχωση και γιατί επί δύο χρόνια, η κυβέρνηση δεν φρόντισε να προσληφθούν γιατροί. Μέχρι τώρα δεν μας έχουν ακούσει. Τώρα όμως που είδαμε την αξία του συστήματος υγείας και συμπεράναμε ότι σώζει ζωές, χρειάζεται να γίνουν άμεσα  θεσμικές αλλαγές.

Αδιανόητη η συζήτηση για το τέλος της πανδημίας

Για εμάς που βιώνουμε μία τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, είναι πολύ λυπηρό φαινόμενο να ακούμε από κυβερνητικά στελέχη ότι φτάνει το τέλος της πανδημίας και ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι μια ήπια νόσος. Είναι ακατανόητα πράγματα γιατί στα νοσοκομεία ούτε αποκλιμάκωση υπάρχει ούτε ύφεση της πανδημίας.  Ακόμα όμως και να τη δούμε, δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα και να υποστηρίζεται ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας.

Το δυστύχημα για τη χώρα μας είναι ότι μαζί με την μετάλλαξη Όμικρον έχουμε και την Δέλτα με την οποία δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Γι’ αυτό μας ανησυχεί η κινητικότητα στην κοινωνία, γιατί αυτή τροφοδοτεί τη νοσηλεία στα νοσοκομεία. Επιπλέον το αποτύπωμα της Όμικρον δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο ιός χρησιμοποιεί τις διάφορες μεταλλάξεις ως οχήματα μεταφοράς κι ότι μέχρι τώρα έχουμε πολλές απώλειες από την Δέλτα. Δεν υπάρχει ορατό τέλος της πανδημίας. Απαιτείται να δείξουμε προσοχή στις επόμενες μεταλλάξεις και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Χρειάζεται σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που να βασίζεται σε αυτούς τους κανόνες και να μην έχουμε up-down ανάλογα τις πολιτικές σκοπιμότητες. Όσοι μιλούν για το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα, νομίζω ότι αν συμβεί, θα γραφούν στο βιβλίο Γκίνες».

soundcloud

από avgi, μέσω thefaq

 https://teleytaiaexodos.blogspot.com/2022/02/6000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .